23. februar 2017

Fredagsrock fejrer 20 år med internationale koryfæer

Programmet for Tivolis Fredagsrock byder i år på træfsikre internationale navne som Lil Wayne, 5 Seconds Of Summer, Brian Wilson og Erykah Badu. Det er også lykkedes at gafle en række danske topartister som Phlake, Johnny Madsen, Mads Langer og Karl William. Der lægges ud på Plænen d. 14. april kl. 22.00 med Page Four og Gulddreng, som er den første af i alt ni dobbeltkoncerter.Fredagsrock på Plænen tiltrækker hvert år omkring en halv million rock- og popfans og er ubetinget Danmarks mest besøgte venue for open-air koncerter. I år har Fredagsrock 24 koncerter med i alt 33 artister og bands. Dertil kan lægges en række ikke offentliggjorte gæstesolister, som dukker op til udvalgte koncerter.Internationale ’must sees’ på Plænen

Tivoli har gjort et mindre scoop. Det er lykkedes at få den hårdtarbejdende amerikanske rapper Lil Wayne til at lægge Tivoli ned fredag den 11. august. CHIC feat. Nile Rodgers, der har sat nye standarder for discomusikken, indtager Haven i juni, hvor fans bl.a. kan glæde sig til genhør med hittet ”Le Freak”. Den amerikanske drivkraft bag The Beach Boys, Brian Wilson, som for længst har skrevet sig ind i rockhistorien, indtager også Plænen i år. Den amerikanske soulsanger Erykah Badu har et solidt bagkatalog af sange, og gæsterne kan forvente en magisk Tivoli-sommeraften. Beth Hart, den amerikanske sanger, der om nogen har levet et dramatisk rock´n’roll liv, er tilbage i Danmark. Endelig er der udsigt til pigehvin, når de australske teenageidoler 5 Seconds of Summer rammer Tivoli i sensommeren.Fra vesterhavsgus til storbypop

Tivolis Fredagsrock har i år 20 års jubilæum. Dem, der er blevet lidt grå i toppen, kan krydre Tivoli-besøget med genhør med flere af de store bands fra ungdommens tid, nemlig TV-2 og Gnags, hvor sidstnævnte pt. har succes med at opfordre alle til at tage en pjækkedag. I anledning af bandets 50 års jubilæum forventes mange at kigge forbi Plænen til et gensyn med Annisette og The Savage Rose, der som noget helt særligt optræder sammen med Tivoli Copenhagen Phil. Der er også blevet plads til folkekære Johnny Madsen fra Fanø med vesterhavsgus i håret. Og så præsenterer Tivoli Zapp Zapps eneste koncert i år ved en dobbeltkoncert med Danseorkesteret, hvor der utvivlsomt bliver hevet nogle dansestik hjem. Stensikre navne som Danmarks ukronede crooner Burhan G den æresprisbelønnede Medina og Mads Langer er sæsonens garanter for høj puls og hjertebanken.

Fra veletablerede bands til nye tinder i musiklandskabet 

Der er tradition for, at Fredagsrock præsenterer et udvalg af landets nye og talentfulde musikere og 2017 er ingen undtagelse. Publikum kan glæde sig til en stor dansk r&b-aften, når Phlake med deres karakteristiske ‘rhythm’n’balls’-musik sammen med internationalt hypede Chinah optræder på Plænen. Også den nykronede P3-Guld-vinder Karl William og EP-aktuelle Saveus med Martin Hedegaard i front kan i år se frem til det store danske gennembrud, og de er med hver deres særlige lyd også at finde i årets program. Plænen bliver med 100 % sikkerhed ramt af guldfeber, når 2016-hitmageren Gulddreng sammen med Danmarks boyband Page Four åbner Fredagsrock.

Nostalgisk hip hop og rap

De amerikanske rappere House of Pain, dannet af frontmanden Everlast og hans high school ven Dannyboy, er tilbage på vores breddegrader efter succes på sidste års i Roskilde Festival. De skal optræde samme aften som Clemens, der fejrer sit 20 års jubilæum i Tivoli. Clemens får besøg af en række gæstesolister. Kato, som er på vej med nyt album, og TooManyLeftHands deler til gengæld scenen i foråret. Sidstnævnte leverer også lydsporet til Tivolis fødselsdagsfyrværkeri. Hvem der kommer til at lukke og slukke for dette års Fredagsrock den 22. september afsløres senere.Fredagsrock udvides med ekstra dag

En-dags-festivalen Offspring bliver i 2017 transformeret til ”Lillefredag”, der i stedet for én dag afvikles over hele 23 torsdage, hvor upcoming bands og solister indtager Tivolis nye scene Orangeriet. Blandt kunstnerne kan nævnes Blue Foundation, Blondage og Rumour Said Fire. De øvrige 20 navne offentliggøres 22. martsUnderdirektør Tivoli Kultur, Nikolaj Koppel siger:

”Fredagsrock er en af de store brikker i Tivolis kulturtilbud, der går fra teaterforestillinger og klassisk musik til ballet og børneteater. Denne sæson er nu endelig landet ved hjælp af mange hundrede timers forhandlinger, en del knofedt – og et forhøjet budget! Der er uden tvivl masser af magiske Tivoli-øjeblikke i vente for alle Fredagsrock-gæster uanset alder og musikalske præferencer.”Programchef i Tivoli, Rune Erbs Ledet siger om årets program:

”Navne som Erykah Badu og Brian Wilson har længe stået på ønskelisten. Det er navne vi ikke ser så tit i København, men som matcher Tivolis unikke rammer perfekt. Jeg er også glad for, at ny dansk musik har fået endnu mere plads med en lillebror til fredagen”.  

Fredagsrock 2017:  

14. april                                          Gulddreng + Page Four

21. april                                          Joey Moe

28. april                                          WhoMadeWho + bob hund (S)

5. maj                                              Infernal + Kongsted

12. maj                                           Johnny Madsen

19. maj                                           KATO + TooManyLeftHands

26. maj                                           Medina

2. juni                                              Beth Hart (US)

9. juni                                              CHIC feat. Nile Rodgers,  (US)

16. juni                                           Zapp Zapp + Danseorkestret

23. juni                                           Gnags

30. juni                                           Brian Wilson (US)

7. juli                                               House of Pain (US) + Clemens

14. juli                                             Erykah Badu (US)

21. juli                                             Mads Langer

28. juli                                             Rasmus Walter + NOAH

4. august                                        Burhan G

11. august                                     Lil Wayne (US)

18. august                                     Phlake + CHINAH

25. august                                     5 Seconds of Summer (AUS)

1. september                               Karl William + SAVEUS

8. september                               TV-2

15. september                                                         The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil

22. september                                                         Afsløres senere 

 

Fredagsrock afvikles i perioden fra 14. april og frem til den 22. september

 

Alle koncerter begynder kl. 22:00 og er gratis for Tivolis gæster. Med et Tivolikort, som giver fri adgang til Tivoli, bliver prisen 13,00 kr. pr. koncert. Et Tivolikort koster 310 kr.

Følg Fredagsrock på Facebook, Instagram, Twitter, Tivoli TV og fredagsrock.dk.  Gode kulturoplevelser koster penge. Derfor er Tivoli særligt glad for, at Royal Beer igen i år har valgt at støtte Fredagsrock.  

 

 

 Ønsker du interviews mm så kontakt pressemedarbejder Stine Albrechtsen  på stal@TIVOLI.DK eller pr. mobil +45 22237243

Med venlig hilsen

Torben PlankHead of Press, Brand & CommunicationsPressechef, Brand & Kommunikation

 T  +45 33750440M  +45 22237440TPL@TIVOLI.DK   Vesterbrogade 3, 1630 København Vwww.tivoli.dk