16. januar 2017

Tivoli får Orangeri

Når Tivoli slår portene op for årets sommersæson den 6. april, bliver det bl.a. med en ny bygning, der lyder navnet Orangeriet. Orangeriet kommer til at indeholde en helt ny scene til mindre koncerter, Tivolis egen blomsterdekoratør, et univers med sarte blomster og træer samt et multi-funktionsrum, der skal bruges til events og TV-studie. Orangeriet opføres i området mellem Det kinesiske Tårn og Nimb Terrasse.



Orangeriet er holdt i en klassisk, let, eksotisk og nostalgisk stil,  som man kender det fra botaniske haver. Rundt om bygningen etableres grønne anlæg, hvor gæsterne kan slå sig ned. Orangeriet bliver ramme for udendørs koncerter, hvor gæsterne kan lytte siddende eller stående. Der bliver tale om en lille intimscene med dertilhørende siddepladser, hvor gæsterne vil komme helt  tæt på musikoplevelsen.



Inden i Orangeriet, der også fungerer som væksthus, vil der bl.a. være sarte træer, buske og sjældne blomster, der vil give gæsterne oplevelser for alle sanserne. Havens gæster vil kunne komme ind i selve Orangeriet, hvor de bl.a. kan besøge Tivolis blomsterværksted. Derudover kommer Orangeriet et multi-funktionsrum, der skal bruges til events og TV-studie.



Tivolis udviklingsafdeling har arbejdet med projektet i flere år og er glade for at afsløre resultatet. Arkitekten bag Orangeriet, Jesper Andersen, siger:

Vi har ladet os inspirere af orangerier i udlandet, men også af bygninger som Glassalen  og Palmehuset i Botanisk Have. Vi har fundet frem til et udtryk, som vil gøre Orangeriet i Tivoli til en særlig oplevelse for alle sanser. Det kommer til at emme af  tradition og fornyelse, som vi ved gæsterne holder af.”



TV-studiet foran Koncertsalen fjernes

TV-studiet foran Koncertsalen , hvor det har ligget siden 2006, bliver i samme omgang revet ned. Det vil give en mere åben og luftig plads foran blomsterbedene, Det store Springvand og ikke mindst Tivolis Koncertsal.  Orangeriet erstatter Harmonipavillonen, der er blevet utidssvarende. Den er nu blevet pillet ned og er solgt til en privat køber.



Prisen for det nye Orangeri byggeri er ca. 20 millioner kroner 

Mere om Orangeriet

  • 370 m2
  • 2 etager
  • nederste etage delvist under terræn
  • tegnet at Tivolis Udviklingsafdeling
  • væksthus med middelhavsklima
  • TV-studiet foran Koncertsalen nedrives
  • Harmonipavillonen er pillet ned og solgt til privatperson

Foto til redaktionel brug kan findes her:  https://tivolimediebank.tivoli.dk/presse/  

Billedtekst: Til venstre ses musikscenen med haveanlæg og siddepladser foran. Orangeriet er her i to plan. Over scenen en åben balkon i tilknytning til det multifunktionelle rum, der ligger bagved. Væksthuset ses i midten; som det fremgår af tegningen er væksthuset delvist til kip. Til højre på tegningen ses det grønne areal mod stien og Koncertsalen; her er Orangeriet kun i ét plan. (Tegning i fugleperspektiv, som set fra trætoppene)

Ønskes yderligere information bedes man henvende sig til pressechef Torben Plank, 22 23 7440 eller på mail tpl@tivoli.dk

Venlig hilsen

Torben Plank  





Torben Plank

Head of Press, Brand & Communications

Pressechef, Brand & Kommunikation

 

T  +45 33750440

M  +45 22237440

TPL@TIVOLI.DK 

 

Vesterbrogade 3, 1630 København V

www.tivoli.dk