25. september 2014

Balleteventyr med Nøddeknækkeren i Tivoli

For alle eventyrlystne balletelskere bliver der noget at se frem til, når Nøddeknækkeren finder vej til Tivolis Koncertsal fra den 20. november. Juleklassikeren er sat på trin af Tivolis Balletmester Peter Bo Bendixen og med scenografi og kostumedesign af Dronning Margrethe. Nøddeknækkeren er blandt årets satsninger i forbindelse med Jul i Tivoli, der udover eventyrballet også byder på nordisk jul med fristende boder, sneklædte grantræer og guirlander i kilometervis.

Der er eventyr for hele familien, når Nøddeknækkeren er på plakaten. Koncertsalen bliver forvandlet til ren magi med imponerende piruetter, funklende stjerner og forførende eventyrstemning. Nøddeknækkeren spiller frem til den 28. december i Tivolis Koncertsal.

Tivolis Balletmester Peter Bo Bendixen om årets opsætning af Nøddeknækkeren:
”Det er ingen rigtig jul uden Nøddeknækkeren. Det er én af mine absolut favoritter; en sand klassiker, der emmer af eventyr og magi for børn og deres familier. Med Dronningens øje for den der lille ekstra detalje i såvel scenografi som kostume, venter der publikum en verden at gå på opdagelse i, som jeg ser meget frem til at vise frem for Tivolis gæster.”

Kongelige klæder
Dronning Margrethe er ingen novice udi scenografi og kostumedesign. CV’et tæller produktioner på Pantomimeteatret. Herudover har Dronningen også fremvist sin streg ved flere udstillinger. Nøddeknækkeren i Tivoli er et stort udstyrsstykke med mere end 100 kostumer og masser af sceneskift med forskellige scenografier undervejs gennem forestillingen, og med en detaljerigdom i udsmykningen af det biedermeierske hjem anno 1870’erne. I årets opsætning af Nøddeknækkeren skal Dronning Margrethe til tegnebordet igen, da flere af kostumerne bliver re-designet.

På eventyr med Tivolis ikoner
I Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren danner Tivoli ramme om den unge Claras drømmeverden. Efter en begivenhedsrig juleaften med besøg af bl.a. H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen, dratter Clara i søvn. Hun vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Gennem storm og snevejr kommer hun frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, fuld af dans og musik anført af Tivoli-ikonerne Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Julestemning i Haven
Portene bliver slået op for Jul i Tivoli fra den 15. november, hvor julemanden står klar til at tage imod de første julegæster. Der bliver ikke sparet på guirlanderne, glaskuglerne og julegodterne, når der er Nordisk Jul i Tivoli. Udover Nøddeknækkeren i Koncertsalen byder Jul i Tivoli også på kørende forlystelser, fristende boder og Tivolis Nisseband, der spiller julen ind.

Nøddeknækkeren i Tivoli -
– Petipa/Hoffmann/Tjajkovskijs klassiker i ny udgave
Premiere:                                       20. november 2014
Spilleperiode:                                 20. november – 28. december 2014
Hvor:                                                Tivolis Koncertsal
Koreografi:                                      Peter Bo Bendixen
Scenografi & kostumer:               Dronning Margrethe
Medvirkende:                                Dansere fra Tivoli Ballet Teater udgør grundstammen i forestillingen. Herudover medvirker en række engagerede dansere hentet fra den internationale dansescene
Billetpriser:                                     Fra 250,00 kr.(billetten er inkl. entré til Jul i Tivoli)
Billetter:                                          www.juleballet.dk eller via www.billetlugen.dk

Læs meget mere om årets opsætning af Nøddeknækkeren i Tivoli på: www.juleballet.dk

Med venlig hilsen
Charlotte Kany, pressemedarbejder
Tivoli Brand & Kommunikation
chka@tivoli.dk/+ 45 2223 7432