24. oktober 2013

Sangeren Basim får skuespillerdebut i Grease

Nu skrives sidste navn på stjernecastet til Grease, der genopsættes i Tivoli til næste år. Det sker med Basim, der bliver den nye mand på holdet, og dermed kan Basim føje et nyt stort kapitel til karrieren. Når tæppet går, indtager Basim nemlig scenen som den hoftevridende storcharmør Sonny. Sammen med bl.a. Silas Holst, Anna David og Julie Steincke vil de og resten af holdet sætte Tivoli på den anden ende, når Grease vender tilbage til Tivolis Koncertsal fra den 12. februar 2014.

Basim gjorde sit indtog på de danske tv-skærme med sin medvirken i X Factor tilbage i 2008. Her tog den dengang bare 15-årige knægt mange seere med storm.  Det er nu fem år siden, og Basim er blevet en ung mand på 21 år. Med rollen som Sonny i Grease venter der helt nye udfordringer for den charmerende knægt fra Gladsaxe:

”At skulle spille Sonny i Grease bliver nok den største og sjoveste udfordring, jeg endnu har sagt ja til. Det er jo en klassiker, og når man som sanger skal synge alle de store hits fra Grease, så er det en drøm, der går i opfyldelse. Jeg glæder mig til at være en del af et top- professionelt hold. Jeg er sikker på, at hver aften bliver en fest både for os på scenen og for publikum”, fortæller Basim forud for sin medvirken i Grease.

Nye drenge i klassen
Sidste gang Grease spillede, var det med debutanten Joey Moe i rollen som Sonny. Nu står en ny debutant - i skikkelse af Basim - klar på de skrå brædder til at tage over, hvor sangeren Joey Moe slap sidst. Og sammen med skuespiller Allan Hyde, bliver Basim og Hyde de to nye om bord på holdet i den succesrige musicalopsætning.  

”Basim er et stortalent og en fremragende sanger. Han falder helt naturligt ind i rollen som Sonny og vil på sin charmerende facon give rollen et skønt og friskt pust, der peger direkte tilbage til den Sonny, som man kender fra Grease The Movie. Bare vent – pigerne vil stå i kø”, forudsiger Executive Producer Jesper Winge Leisner.

Internationalt udsyn
Udover at gøre klar til sin debut på de skrå brædder, så kører Basim også hårdt på med sin musikkarriere. Han har underskrevet en international aftale med det verdensomspændende musikforlag Warner Chapell med henblik på at skrive musik til andre artister i hele verden. Musikaktiviteterne har ført Basim til lande som USA, Korea, Japan, Sverige og England, og han er netop vendt hjem fra en længere tur til Asien. Nu kan alle danske fans se frem til at opleve Basim på den danske scene i et helt nyt rollefag som musicalperformer.

Stjerner i Tivolis Koncertsal
Med annonceringen af Basim på rollelisten til Grease er hele castet nu på plads – klar til at fyre op for festen med sving i skørterne, vilde dansemoves og med hits for fuld udblæsning. En stor del af originalholdet fra premieren i 2012 er tilbage på scenen. Det gælder bl.a. Anna David i den kvindelige hovedrolle som Sandy, Silas Holst, der har fået tildelt hovedrollen som Danny Zuko samt Vicki Berlin, Julie Steincke, Nastja Arcel m.fl. Igen styres hele showet af den amerikanske instruktør og koreograf Tim Zimmermann og kapelmester Joakim Pedersen.   

Mere om Grease i Tivoli
Tivoli og The One and Only Company satte i et samarbejde i 2012 musicalen op for første gang i Tivoli, hvor forestillingen blev set af mere end 60.000 gæster.

Medvirkende: Silas Holst, Anna David, Julie Steincke, Allan Hyde, Basim, Nastja Arcel, Vicki Berlin, Peter Pilegaard Rikke Hvidbjerg, Christine Astrid Nielsen, Kim Ace Nielsen, Julie Lund, Line Krogholm m.fl.
Instruktør og koreograf: Tim Zimmermann
Kapelmester: Joakim Pedersen 
Kreativ producer: Thomas Langkjær 
Executive producer: Jesper Winge Leisner 
Periode:12. februar – medio marts 2014
Hvor: Tivolis Koncertsal

Billetsalg og priser:
Billetpriser: Fra kr. 365,00 (ekskl. gebyr).
Spilletider: onsdag-fredag kl. 20, lørdag kl. 16 og kl. 20, søndag kl. 14
Billetsalg: Tivolis Billetcenter, tlf. + 45 3315 1012, www.tivoli.dk/grease eller via www.billetlugen.dk

 

 Læs mere på: www.tivoli.dk/grease

Vedlagte fotos til fri redaktionel brug, kreditering Miklos Szabo.

Med venlig hilsen
Tivoli Kommunikation & Underholdning
Charlotte Kany, pressemedarbejde
chka@tivoli.dk/+ 45 22237432