REVELATIONS med Alvin Ailey American Dance Theater på Plænen

Stjernedanserne fra det verdenskendte Alvin Ailey American Dance Theater bryder ud af Tivolis Koncertsal, hvor de ellers optræder, når de under åben himmel søndag den 27. august klokken 20.30 danser signaturværket Revelations på Plænen. Det er første gang i Tivolis historie, at det anerkendte amerikanske dansekompagni danser et værk på Plænen i Tivoli. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til danseforestillingen.

27. august 2023

Kl: 20:30

Plænen

Det verdenskendte amerikanske dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater har historisk en tæt tilknytning til Tivoli og kan i år opleves i Tivolis Koncertsal fra den 29. august til den 2. september. Inden da kan Tivolis gæster opleve de amerikanske dansere indtage Plænen søndag den 27. august klokken 20.30. Selvom det i år er 18. gang siden 1981, at Alvin Ailey optræder i Tivoli, så er det første gang, at stjernedanserne danser i Tivoli under åben himmel. Revelations tager 36 minutter.

Et mesterværk opføres i lampernes skær i tusmørket på Plænen
Når mørket falder på og Tivolis farverige lamper begynder at lyse forlystelseshaven op, er det dansekompagniets signaturværk Revelations, som Tivolis gæster kan opleve på Plænen klokken 20.30. Siden 1960 har Revelations igen og igen betaget publikum over hele verden med sin perfekte blanding af ærbødig ynde og åndelige nærvær. Alvin Aileys karakteristiske mesterværk hylder og afspejler afroamerikanerens kulturelle arv, hvilket Ailey betragtede som en af USA´s rigeste skatte.

Koreograferet, da dansekompagniets stifter Alvin Ailey var bare 29 år gammel, er Revelations en intim refleksion inspireret af barndomsminder, om at have deltaget i gudstjenester i Mount Olive Baptist Church i Texas og af forfatterne James Baldwin og Langston Hughes arbejde.

Alvin Ailey kan efterfølgende opleves i Tivolis Koncertsal
Det verdenskendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater og dets 32 dansere kan efterfølgende opleves i Tivolis Koncertsal, hvor de optræder med seks spektakulære shows fra den 29. august til den 2. september.

Ved forestillingerne i Tivoli i 2023 præsenterer Alvin Ailey American Dance Theater værkerne Roy’s Joys, Pas de Duke, Cry, The River og Dancing Spirit og inde i Tivolis Koncertsal kan publikum selvfølgelig også opleve det kendte signaturværk Revelations. Alvin Ailey i Koncertsalen kræver billet, som kan købes på Tivoli.dk/ailey.

Stor tak til Augustinus Fonden for at gøre denne enestående plæneforestilling mulig.