H. C. Andersens eventyr

Gensyn med Snedronningen

AFLYST! Snedronningen

En eventyrlig balletforestilling

Fra 30. november 2021 - 23. december 2021

Tivolis Koncertsal

Dronning Margrethe, Oh Land og topkoreografen Yuri Possokhov fortolker H.C. Andersens klassiske eventyr. Oplev en poetisk fortælling for hele familien med over 30 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal.

Holdet bag Snedronningen
Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag opsætningen af Askepot i 2016. Forestillingen akkompagneres af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Nyt tiltag: lidt ekstra for børnene ❄
Vi har på udvalgte forestillinger ekstra fokus på familieoplevelsen. Her har vi skruet helt op for julehyggen med små overraskelser i foyeren. Disse forestillinger er markeret med et snefnug i billetsystemet og på oversigten.

Holdet bag Snedronningen 
Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag opsætningen af Askepot i 2016. Forestillingen akkompagneres af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.
Dokumentar på TV2

En ballet bliver til

TV2 har lavet en dokumentar om tilblivelsen af Snedronningen. Her kan I følge arbejdet med forestillingen, fra de første skitsemøder til premieren i Tivolis Koncertsal.

Se dokumentaren på TV2 Play

Eventyret om Snedronningen

Se så! Nu begynder vi. Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner. Men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker. Stykkerne flyver rundt i hele verden. Én af splinterne rammer Kay i hjertet, og en anden rammer ham i øjet. Nu bliver han draget mod den smukke, men iskolde Snedronning og hendes slot. I Snedronningens rige bliver forstanden stærk og tanken skarpsindig, men hjertet koldt som is.

Ved Snedronningens første kys, fryser Kays hjerte til is, og ved det andet glemmer han alt om Gerda. Da Kay forsvinder, beslutter Gerda sig for at drage ud i verden for at finde ham. Rejsen fører hende gennem blomsterkonens skønne have, til prinsen og prinsessens overdådige slot - og hun bliver holdt fanget i røvernes barske rige.

Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne. Eventyret er bygget op som en lang rejse – både Gerdas rejse mod det mystiske sted langt oppe mod nord, hvor Snedronningens slot ligger, og Kays og Gerdas rejse fra barndommen til voksenlivet hvad det indebærer af konflikter mellem følelse og forstand.

Kom med på eventyr og se, hvad en rigtig ven er gjort af.

H.C. Andersen skrev eventyret Snedronningen i 1844.
Orkester: Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil

Oh Land komponerer helt ny musik til forestillingen

Oh Land (Nanna Øland Fabricius): ”Det er stort for mig, at jeg får lov til at lave musik til en ballet og en fantastisk historie, som dronningen laver kostumer og scenografi til. Det er meget specielt. Jeg husker tydeligt, da jeg var 10 år og dansede i dronningens kostumer til Et Folkesagn. Det bliver en stor ting for mig. Jeg har gjort mig rigtig mange tanker om musikken, men der er også stadig lang tid til, og jeg tror, vi skal dykke ned i eventyret nu og se, hvad der er det vigtige at få med. Jeg ved i hvert fald, at der er fokus på det nordiske, i og med der kommer til at være en rejse igennem Norge, Sverige og Lapland, så jeg vil tage brug af nogle nordiske instrumenter og noget folkemusik i en eller anden forstand.”

Orkester
Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Musikken er orkestreret og arrangeret af Nanna Øland Fabricius og Adi Zukanovic. 

Se video

Scenografi og kostumer

Dronning Margrethe: ”Det er jo fortalt af H.C. Andersen, og selvom vi ikke kommer til at høre hans tekst, så håber jeg, at man vil fornemme historien bag dét, vi laver. Han har en vidunderlig måde at beskrive ting på, og hvis vi ser nærmere på det, er jeg sikker på, at de enkelte dansere kan få en masse ud af, hvordan han har beskrevet visse figurer. Det er et meget smukt eventyr, så jeg forestiller mig, at vi kan få noget godt ud af det. Det er også et langt eventyr, så der bliver skubbet sammen på det. Jeg synes, det er meget spændende.”

Dronning Margrethe
Scengografi og kostumer 

Lige fra barndomsårene har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Majestætens barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet. Illustrationerne i bøgerne samt talrige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns. Dronningens samarbejde med Tivoli går tilbage til 2001.

Tivoli Balletteater

Tivoli Balletteater er Tivolis eget balletkompagni, der spiller forestillinger på Pantomimeteatret og ved juletid rykker ind i Tivolis Koncertsal. I løbet af sommersæsonen i Tivoli spilles omkring 270 forestillinger, fordelt på pantomimer, klassiske balletter og moderne danseforestillinger.

Tivoli Balletteater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet.

Tivoli Balletteater ledes af Peter Bo Bendixen.

Anmeldelser

“En "isnende skønhed" - virkelig smuk.”

Børn i byen

“Her viser Dronning Margrethe os, at hun bestemt ikke er nogen snedronning, men derimod en til stadighed nysgerrig kostumedesigner og scenograf”

CPH Culture

“Der er guf for øjet, ikke mindst i kraft af dronning Margrethes scenografi.”

Politiken

“Endeløst smukt, et rigtigt eventyr får lov til at folde sig ud. ”

Kulturtid.dk

“Fabelagtigt og moderne fra ende til anden er denne fortolkning. Jeg vil se den igen.”

Out and About

“en smuk, helstøbt og underholdende balletforestilling.”

Xq28
Praktisk information

Dit teaterbesøg

Spillested
Tivolis Koncertsal

Forestillingens varighed
Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 8 år.

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01. Læs mere om Tivolis ledsagerordning og teleslynge i salen her.

Bar/restauranter
Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i pauserne. Drikkevarer kan forudbestilles til pauserne inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. Læs mere her.


OVERSIGT OVER  ALLE ARRANGEMENTER

Spilletider og billetter

Standardpriser
Onsdag til fredag: 220 - 630 kr.
Lørdag og søndag: 280 - 690 kr.

Unge under 25 år
Onsdag til fredag: 150 - 560 kr.
Lørdag og søndag: 210 - 620 kr.

Priserne er inkl. gebyr.
Der tilbydes desuden rabat til grupper på min. 10 personer.

Vælg pladser online

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: 33 15 10 01
Se åbningstiderne for Box Office her
Handelsbetingelser og byttepolitik

Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse

Du er måske også interesseret i…