Uppercut Danseteater: DIFFERENCES

Hvad er det der skiller os ad, og hvad er det der samler os? Est-ce la langue? The way we look? Eller vårt kön? Det undersøger DIFFERENCES, når syv dansere tager favntag med det eviggyldige spørgsmål om ophav, identitet og race.

Fra 25. august 2020 - 29. august 2020

Pantomimeteatret

I en spritny 2020-version af den anmelderroste forestilling, der havde urpremiere i 2012, møder vi mennesker med lige dele råstyrke, sårbarhed og humor. Mennesker, der ikke deler modersmål, men som finder et fælles sprog i kroppen.
Det er den Reumertnominerede koreograf Stephanie Thomasen, der agerer tolk, og får danserne fra Brasilien, Danmark, Sverige, Tyrkiet og Frankrig til at tale sammen.

Med finesse for at finde forskelle og ligheder forærer Stephanie Thomasen os et helstøbt billede af en verden i oprør. Følelserne sidder uden på tøjet, tøjet klæber til huden, huden pulserer af kraft, kærlighed og konfrontationer. Musikken er Ludovico Einaudi, Eracilon og Loscil. Dramaturg: Betina Rex

Differences er et evigt aktuelt værk om os alle sammen MENNESKET. Værket har været co-produceret og spillet i Danmark, Belgien, Vietnam og skal til efteråret spille i København samt Paris og Lyon i Frankrig.

Uppercut Danseteater er Danmarks største – og eneste – Urban Contemporary dansekompagni. Stilistisk byder kompagniet ind med en frisk fusionering af forskellige dansearter indenfor hiphopkulturen, hvilket illustreres gennem de enkelte danseres forskellige baggrunde indenfor bl.a. capoeira, breakdance, kropslig akrobatik og contemporary.

Forestillingen varer ca. 30 minutter.

Dansere:
Mark Philip
Alessandro Sousa Pereira
Lukas Larsen
Kristián Mensa
Fatih Berber
Mikael Santana
Mbaye