MIDT OM NATTEN

Biografsuccessen og alle tiders bedst sælgende danske album i en helt ny musicalversion.

Fra 15. marts 2018 - 29. april 2018

Tivolis Koncertsal

Oplev én af de største danske biografsucceser nogensinde og alletiders bedst sælgende danske album i en spritny musicalversion i Tivolis Koncertsal. Du kan se frem til kærlige gensyn med Benny, Arnold, Spacy og Susan Himmelblå samt en stjernerække af Kim Larsens og Gasolins største hits.

MIDT OM NATTEN er skabt med afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs.

Danmarkspremiere 15. marts 2018

Midt om natten på turné

Netop nu er Midt om natten på turné i følgende byer:

Musikteatret, Holstebro 2. – 6. maj: - Køb billet her

Aalborg Kongres & Kultur Center 9. – 13. maj: - Køb billet her

Hermans, Tivoli Friheden 15. – 27. maj - Køb Billet her

 

 

 

Vejle Musikteater 29. maj – 2. juni - Køb billet her

ODEON, Odense 5. juni – 9. juni - Køb billet her

I fristaden “Haveje" melder de sig ud af samfundet, men kan man også melde sig ud af ansvaret?

Sjældent har et dansk album og en dansk spillefilm ramt den danske folkesjæl med samme urkraft som MIDT OM NATTEN. Både album og film er i dag fuldblodsklassikere i Danmark, og Kim Larsens mange hits har fået en helt særlig plads i danskernes hjerter. MIDT OM NATTEN er en ny-klassiker – et stykke dansk kulturhistorie.

I musicalen tages publikum tilbage til firsernes Danmark - dengang, hvor man stadig kunne drømme om frihed, lighed og kærlighed, om at gøre sig fri af samfundets og systemets snærende lænker og bygge en fristad, et utopia. Vennerne Arnold og Benny opretter i protest mod det politiske styre minifristaden Haveje. Det sorgløse liv på Haveje er dog kort, for snart sætter stoffer, rockere, slumstormere og købmandens datter Susan Himmelblå det tætte venskab på alvorlige prøver.

Med afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs vil publikum opleve den velkendte historie fra et nutidigt perspektiv. I musicalversionen får publikum nemlig et bud på, hvad der skete med Benny, Arnold, Susan Himmelblå og alle andre i tiden efter fribytterlivet på Haveje, når filmens handling genoplives i historien om en søn, der som voksen møder den far, han aldrig har kendt.

 

I 2018 skrev anmelderne

“Forestillingen lægger publikum ned ved at være fantasifuld og glad, overgiven og drømmende, musikalsk.”

Frederiksborg Amts Avis

“Danmark glæd dig– Midt om natten hitter - igen!”

Frilandsliv

“Der er både sødme, charme, psykologi, nostalgi og ikke mindst kærlighed i Kim Larsens musik og tekster, og skuespillerne mestrer det hele.”

Kulturkupeen

“Skarp, rørende, fyldt med humor, fantastiske sangstemmer og dygtige skuespillere.”

Kulturtid.dk

“Midt om Natten er et sansebombardement og et glædeligt gensyn med firserne. Flot, Farverig og fantastisk.”

Out & About

“Underholdende og veloplagt dans imellem fortid og nutid.”

Politiken

“Sangskatten er garanti for fuldtonet fællessang.”

BERLINGSKE

“Godt gang i den.”

Folketidende

“En musikalsk fornøjelse og rasende underholdende.”

I SCENE

Strisserne kom, før vi ventede dem...

MIDT OM NATTEN er en god, spændende og stadig vedkommende historie med nogle stærke karakterer, der nok er værd at opleve endnu engang - på en helt ny måde, og bundet sammen af et af de største hitkataloger nogen dansk artist har præsenteret.

Filmen - og albummet af samme navn - rummer nogle af Kim Larsens stærkeste, suverænt mest poetiske, originale og inspirerende sange. Filmens soundtrack er det mest solgte album i Danmark nogensinde – og titler som 'Haveje', 'Susan Himmelblå' og 'Papirklip' er for længst blevet optaget i Højskolesangbogen og i den danske sangskat.  

Musicalen bliver ud over de mange kendte hits fra MIDT OM NATTEN-albummet også krydret med stribevis af de største Kim Larsen- og Gasolin-hits som 'Kvinde Min', 'Langebro', 'Rita', 'Rabalderstræde' og 'Tarzan Mamma Mia'.

Danmarks rockstar nummer ét

Kim Larsen og Gasolins musik har siden debuten i 1969 været soundtracket til mange danskeres hverdag og fest. Albummet MIDT OM NATTEN, der udkom i 1983, er solgt i svimlende 650.000 eksemplarer, hvilket er et salgstal, som kunstnere i 2017 kun kan drømme om. Det er det bedst sælgende danske album nogensinde, og salgstallet svarer til 33 gange platincertifikater og at hver 10. dansker i gennemsnit har et eksemplar stående på hylden.
 
Filmen MIDT OM NATTEN, som udkom i 1984, er blevet en filmklassiker og er med 922.000 solgte biografbilletter blandt de mest sete danske biograffilm. Kim Larsens mange udgivelser som solist og i grupperne Gasolin, Bellami og Kim Larsen & Kjukken har rørt noget i de fleste, og numre som 'Køb Bananer', 'Masser af succes' og 'Dengang da jeg var lille' har gjort ham til en af de største rockmusikere, Danmark har i dag. 

Kurt-Ravn
Kurt Ravn Gamle Arnold

Kurt Ravn er uddannet fra Statens Teaterskole i 1973. Det landsdækkende gennembrud fik han i rollen som jernbanearbejderen Lauritz Jensen i Matador, og siden er det blevet til over 35 film, 20 tv-serier, adskillige CD-udgivelser og et hav af koncerter rundt om i Danmark og udlandet.

Kurt har også medvirket i flere populære musicals som West Side Story, Chess og Les Miserables. Han har haft roller i tv-serierne Bedrag og Forbrydelsen, i filmene Alle for ... en, to og tre, og er igen biografaktuel til december i filmen Happy Ending. Kurt har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, to Bodilstatuetter og er Ridder af Dannebrog.
Gustav-Wolter
Gustav Wolter Benny

Det er første gang, Gustav Wolter skal stå på en stor musicalscene – og så endda i en hovedrolle. Gustav har fra barnsben sunget og spillet musik og fungerer i dag som sangskriver, producer og freelancemusiker. Det unge stortalent får med Midt om natten sin professionelle musicaldebut.

Troels-Malling
Troels Malling Arnold

Troels Malling er uddannet fra Statens Teaterskole i 2001. Han er kendt for sine mange roller på både tv, film og teater. På de skrå brædder har publikum blandt andet kunne nyde Troels’ skuespil som hovedrolleindehaveren i Komedien, hvor alt går galt og Jean De France på Folketeatret samt Vores Sensommer på Østre Gasværk Teater.

På tv har han haft roller i Grethe, 1864 og Forbrydelsen lll, og på det store lærred i film som Swinger, Min Søsters Børn-filmene og Så Længe Jeg Lever om John Mogensen. Han har dertil været fast del af DR2-successen Krysters Kartel, og er også kendt fra Bilka-reklamerne Far til 15
Lise-Baastrup
Lise Baastrup Susan Himmelblå

Lise Baastrup er uddannet fra skuespilskolen ved Aarhus Teater i 2010. Hun har siden haft roller på scener rundt om i hele landet – blandt andet Aalborg Teater i Anne Linnet Teaterkoncert og Cabaret, musicalen En Kort En Lang og Svantes Lykkelige Dag på Nørrebro Teater, i Monty Python musicalen Spamalot i Tivoli, Monster på Det Kongelige Teater og senest Requiem på Betty Nansen Teatret.

På tv er Lise kendt for sin rolle som Hjørdis i successerien Rita, og senere i spinoff-serien Hjørdis. Lise har desuden medvirket i Cirkusrevyen i 2016 og 2017.
Sigurd-Holmen-Le-Dous
Sigurd Holmen Le Dous Christoffer

Sigurd Holmen Le Dous er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2009 og har et langt CV fra både tv og teater. Han var en fast del af P1-programmet Selvsving, og på teaterscenen har man kunne opleve ham på Aalborg Teater, Aarhus Teater, Grønnegårds Teatret, Folketeatret, Nørrebro Teater og mange flere.

 På tv har han spillet Asbjørn Juncker i Forbrydelsen lll og i Tidsrejsen dannede han og Kurt Ravn makkerparret Agent Grå og Agent Rød. I den nye sæson af Badehotellet på TV2 kan man - ligesom i de seneste fire sæsoner - opleve Sigurd i rollen som Philip Dupont.
Henriette-Lund
Henriette Katrine Lund Rita

Henriette Katrine Lund er uddannet i scenekunst fra Københavns Akademi for musik, dans og teater. Hun har blandt andet kunnet opleves i Hokus Pokus på Zangenbergs Teater, som Janis Joplin i Break on Through på Københavns Musikteater, og senest i rollen som Sheila i Hair på Aalborg Teater.

I 2016 skrev hun og medvirkede i forestillingen TAXA-Gult, der spillede på Galleri Kant under CPH-STAGE. Henriette er derudover forsanger i Balkan Basterds og Klubb Bigband.
Jacob-Femerling
Jacob Femerling Spacy

Jakob Femerling er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Han har blandt andet medvirket i Sort Vand på Betty Nansen Teatret, Æsops Fabler på Det Kongelige Teater og De lystige koner i Windsor på Grønnegårds Teatret. Hertil har Jakob medvirket i en række kortfilm og tv-serier – heriblandt TV2s Dicte.
Allan-Mortensen
Allan Mortensen Tusindfryd

Allan Mortensens navn blev slået fast som forsanger i soulgruppen Tears i slut-60’erne og i det progressive rockband Midnight Sun i 1970, som spillede på de første Roskildefestivaler. I 1972 fik han sit store folkelige gennembrud som Judas i rockoperaen Jesus Christ Superstar. Siden har Allan haft flere musicalhovedroller, og har dertil udgivet flere albums under eget navn.

De fleste kender nok hits som Musikalske venner og Voldsom Volvo, som Allan står bag. De senere år har Allan flere gange gæstet Mariehaven og Ledreborg Slotskoncerter, og optræder desuden rundt om i landet med julekoncerter, jazztrio og hans eget onemanshow.
Jimmy-Joergensen
Jimmy Jørgensen Rockerleder

Sangskriver, sanger og skuespiller Jimmy Jørgensen fik sit gennembrud på de skrå brædder i 1994 med – meget apropos - Gasolin Teaterkoncert på det daværende Dr. Dantes Aveny (i dag Aveny-T). Siden er det blevet til et adskillige roller på både film, tv og teater – især teaterkoncerter.

Jimmy Jørgensen er måske særlig kendt for sin hovedrollepræstation i The Black Rider på Betty Nansen Teatret, som den barske narkohandler Philip i DR-serien Taxa og ikke mindst for kæmpehittet Vent På Mig fra filmsuccesen En Kort En Lang. Jimmy Jørgensen har endvidere turneret landet tyndt med sit eget rockorkester, Hotel Hunger.
K1P7157dcweb
Frank Rubæk Buhmand

Rollen som Buhmand spilles af Frank Rubæk.
Jesper-Lohmann
Jesper Lohmann Charles

Jesper Lohmann er uddannet fra Odense Teater i 1989. Jesper har medvirket i flere musicals og musikforestillinger – blandt andet Evita på Det Ny Teater og Hairspray i Tivoli. På tv har han markeret sig i adskillige tv-succeser som Mercur, Taxa, Rejseholdet, Krøniken, Anna Pihl og Forbrydelsen og i film som Lykkevej og En Kort En Lang.

Dertil har Jesper kunnet opleves i over 100 koncerter landet over med kvartetten Four Jacks, som han genoplivede sammen med Stig Rossen, Jesper Asholt og Keld Heick. Jesper har gennem de seneste år sat egne musikteaterproduktioner op – for tiden underholder han med Lohmann rocker Elvis sammen med CC Rider Big Band.
Pernille-Hoejmark
Pernille Højmark Kranen & Molly

Pernille Højmark er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1983, og har medvirket i over 40 film og tv-serier. Blandt hendes mest kendte roller er Lotte i Taxa, Regine i Bryggeren samt Karen Jensen i Krøniken. Øvrige film tæller blandt andet En Kort En Lang, Superdame, Drengene fra Sankt Petri, Flamberede Hjerter og Sort Høst.

I 1999 vandt Pernille en Bodil for Bedste Birolle i Sort Høst. Sideløbende med skuespillerkarrieren har Pernille haft stor succes som forsanger i partybandet Sweethearts, der i år kan fejre 30 års jubilæum. Pernille er desuden forfatter til to bøger, og holder også foredrag. Yndlings Kim Larsen/Gasolin nummer: Langebro
Nicolai-Dahl-Hamilton
Nicolai Dahl Hamilton

Gokke / Journaliststemme / Oliver 1 / Tuxen m.fl. Understudy for Jesper Lohmann.

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2002, og har blandt andet medvirket i Diktatoren på Nørrebro Teater, Robin Hood i Dyrehaven, Metamorfoser i Det Røde Rum (begge produceret af Det Kongelige Teater), og i TV-serierne Forbrydelsen, Rita, Broen og Kolonien

 
David-Owe
David Owe

Nalle / Oliver 2 / Begravelsesgæst / Blotter 1 / Falck-mand m.fl. Understudy for Troels Malling / Stuntkoordinator.

David Owe er uddannet fra Statens Teaterskole i 2003. Det helt store landsgennembrud kom med rollen som computerhajen Michael i DR1-serien Ørnen i 2005, hvor han samme år også vandt TV2-underholdningsprogrammet Vild med dans. Siden har David medvirket i flere spillefilm, blandt andet Tempelriddernes Skat og tv-serien Mig og Charlie. Arbejder sideløbende som stuntman og stuntinstruktør. 

 

 

Janus-Elsig
Janus Elsig

Manse / Oliver 3 / Begravelsesgæst / Blind mand / Blotter 2 m.fl. Understudy for Gustav Wolter og Sigurd Holmen Le Dous. 

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2011. Har blandt andet medvirket i Morph på Republique, Hair på Aalborg Teater og Mogens på Nørrebro Teater.

 Janus har desuden turneret i store dele af verden med action-forestillingen BLAM. Han kunne også opleves i Nordskov på TV2 og filmen Hvidstengruppen.
Robert-Thomsen
Robert Thomsen

Tot / Uro-betjent / Oliver 4 / Limo-chauffør / Papirsklip-danser / Journalist 1 m.fl. Understudy for Jakob Femerling og Nicolai Dahl H. i rollen som Tuxen.

Uddannet fra London Studio Center og har været ansat hos Tivoli Ballet Teater siden 2009, hvor han har medvirket i blandt andet Askepot, Sylfiden og Accordion Stories.

Derudover har Robert haft roller i musicals som GreaseDirty DancingSaturday Night FeverCarmenBilly Elliot og senest ELF – The Musical
Ronnie-Morgenstjerne
Ronnie Morgenstjerne

Knold / Uro-betjent / Oliver 5 / Begravelsesgæst / Papirsklip-danser / Blotter 3 m.fl.

Autodidakt koreograf og danser. Har koreograferet forestillingen Højskolesangbogen på Det Kongelige Teater, Ein bisschen Frieden på Aalborg teater og Dirch i Tivolis Glassal, og var desuden koreograf på det danske Eurovision i 2014.

Som danser har han blandt andet medvirket i forestillinger som MatadorDen eneste eneWest Side StoryMy Fair LadyHairspray og senest i We Will Rock You
Mikkel-Vadsholt
Mikkel Vadsholt

Betjent / Cykeltaxamand / Cyklist / Haveje-gæst / Rotte 2 m.fl. Understudy for Kurt Ravn, Allan Mortensen, Max Hansen og Jimmy Jørgensen. Ensemble. Understudy for: Gamle Arnold, Tusindfryd, Buhmand, Rockerleder, Kriminalbetjent

Uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1997. Mikkel har siden medvirket i blandt andet Into The Woods, Shrek, Skatteøen, Paradis og Romeo og Julie.

På film og tv har Mikkel kunne opleves i IdealistenSkyttenKlumpfiskenDe grønne slagtereNorskovDicteRitaKlovnRejseholdet og Absalons hemmelighed.
Camilla-Marienhof
Camilla Marienhof

Gerda / Uro-betjent / Pole dancer / Haveje-gæst / Papirsklip-danser m.fl.

Uddannet fysisk skuespiller og instruktør i Devising fra Hoogeschool van der Kunsten Amsterdam i 2001. Hun er efteruddannet på The Lee Strasberg Film School i New York.

Camilla har turneret med onewoman-showene ALT for Verden og Kaffe & Kærlighed både i ind- og udland og har desuden medvirket i blandt andet Macbeth på Det Kongelige Teater og Fysisk Ustabil. På tv har hun medvirket i DR-serierne BroenBedrag og Arvingerne.
Anne-Mette-Riis
Anne-Mette Riis

Oda / Begravelsesgæst / Fru Jensen / Papirsklip-danser / Sekretær m.fl. Understudy for Pernille Højmark.

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2004. Anne-Mette har medvirket i utallige musicals i ind- og udland, blandt andet som hovedrolleindehaver i Chess, Flashdance, Jekyll & Hyde, We Will Rock You og Spamalot

Ida-Frost
Ida Frost

Uro-betjent / Sygeplejerske / Haveje-gæst / Papirsklip-danser / Fotograf / Rotte / Journalist 2 m.fl. 

Uddannet fra Balettakademien i Stockholm. Ida har arbejdet som danser og akrobat i blandt andet Compagnie Käfig i Frankrig, WOMANhouse (HimHerAndIt Productions), Kong Arthur på Det Kongelige Teater, LightLens af Wayne McGregor i Storbritannien samt Olsen Banden – Den Russiske Juvel i Tivoli.

Hun har medvirket på tv som danser i EurovisionZulu Comedy Galla og kan desuden opleves i Tarzan på Fredericia Teater til efteråret.
Sofie-Topp-Duus
Sofie Topp-Duus

Uro-betjent / Olivia / Begravelsesgæst / Kattedame / Haveje-gæst / Journalist 3 / Rotte m.fl. Understudy for Lise Baastrup. 

Uddannet Skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2014. Debuterede som 16-årig i The Sound of Music på Det Ny Teater og har medvirket i blandt andet Hair på Østre Gasværk Teater, Skammerens Datter på Odense Teater, Bunbury og Sommer i Tyrol på Aalborg Teater.

Sofie lægger stemme til tegnefilm og live-action – heriblandt i Disneys Askepot
Kenneth-Parsberg
Kenneth Parsberg

Swing og dansekaptajn. Uro-betjent / Begravelsesgæst / Haveje-gæst / Rotte m.fl.

Uddannet fra Performing Arts School i Göteborg i 2012. Kenneth har medvirket i blandt andet Shrek The Musical i Forum, Den Lille Havfrue på Fredericia Teater og operetten Das Schwarzwaldmädel i Tyskland. I Tivoli har han medvirket i Spamalot og Elf - The Musical.

Kenneth medvirker desuden som danser i filmen The Danish Girl. Derudover arbejder han som koreograf og har blandt andet koreograferet for Eventyrteatret, Skuespillerakademiet, Vejle Musicalteater og Musicalteatret i København.
Lea-Palme-Skriver
Lea Palme Skriver

Swing. Uro-betjent / Begravelsesgæst / Haveje-gæst / Rotte m.fl. Understudy for Henriette Katrine Lund. 

Lea er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia. Hun har medvirket i forestillinger som My Fair Lady på Aarhus Teater, Schou-Tur revyen i Herning, Langkjær Entertainments We Will Rock You og senest i ELF – The Musical i Tivoli. Derudover dubber hun tegnefilm og indlæser lydbøger.

Det kreative hold

Manuskript
Henrich Christensen

Efter originalt manuskript af
Erik Balling, Henning Bahs og Kim Larsen

I en scenebearbejdelse af 
Heinrich Christensen 

Instruktion 
Heinrich Christensen 

Scenograf og kostumedesign
Marie í Dali

Koreograf
Bill Holmberg
Peter Friis

Stuntkoordinator
David Owe

 

Kapelmester
Joakim Pedersen

Lysdesign
Ulrik Gad

Lyddesign
Frank Grønbæk

Instruktørassistent og dramaturg
Pierre Westerdahl

Teaterforlag
Nordiska Aps - København

Producenter
Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation

Praktisk information

Spillested
Tivolis Koncertsal

Entré
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid

I perioden fra den 13. – 23. marts har Tivoli lukket, og der er derfor udelukkende indgang til Tivoli og Koncertsalen via hovedindgangen på Vesterbrogade. I denne periode åbner hovedindgangen en time før forestillingsstart.  

Åbningstider i Koncertsalen og Tivoli
Dørene til Koncertsalen åbnes en time før forestillingens start.

Adresse
Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Forestillingens varighed
Forestillingen varer ca. 2 timer og 45 minutter inkl. pause.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 12 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe.

Bar/restauranter
Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen.

 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: 33 15 10 01

Se åbningstiderne for Box Office her.

Handelsbetingelser og byttepolitik

Transport/parkering 
Busser til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. S-tog, Øresundstog, regionaltog og IC-tog til Københavns Hovedbanegård. 
For parkeringsmuligheder se her.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Ledsagerbilletter udstedes mod forevisning af ledsagerkort fra Invalideorganisationernes Brugerservice.

Der er teleslynge til rådighed til arrangementet. Læs mere her.
Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse