SONG AND WIND MED KØBENHAVNS DRENGEKOR, AARHUS JAZZ ORCHESTRA, JAKOB BUCHANAN, MARILYN MAZUR & CARSTEN SEYER-HANSEN

Københavns Drengekor og Aarhus Jazz Orchestra opfører, sammen med percussionist Marilyn Mazur, Jakob Buchanans store værk SONG & WIND for kor, orkester og solister ved den traditionelle Sankt Hans-koncert i Tivolis Koncertsal. Værket blev uropført og indspillet i 2023, og både koncerter under Vinterjazz 2022 og indspilningen høstede store anmelderroser.

23. juni 2024

Kl: 17:30

Tivolis Koncertsal

Songs in the air,
song and wind
caries you away.

I have tried
to put you down on paper
oh, oh so many times.

But you keep getting up.

The Air carries you away…

Københavns Drengekor og Aarhus Jazz Orchestra genopfører Jakob Buchanans store værk SONG & WIND for kor, orkester og solister ved den traditionelle Sankt Hans-koncert i Tivolis Koncertsal. Værket blev uropført og indspillet (OURrecordings) i 2023, og både koncerter under Vinterjazz 22 og indspilningen høstede store anmelderroser.

I SONG & WIND iscenesætter Københavns Drengekor syngende Buchanans elegiske melodier, svøbt ind i og komplementeret af Aarhus Jazz Orchestras varme messing og træblæser klange, og med Marilyn Mazurs helt unikke og personlige farverige percussionmalerier har Buchanan haft mulighed for at skabe et helt unikt musikalsk møde.

Buchanan siger selv om værket ”Drengekoret synger bl.a. om længsel, tvivl og savn, om smerte og om tiden og evigheden. Om håb og tro. Jeg har været inspireret af de tanker og følelser, der popper op i mit midaldrende sind som ægtemand og far, der tænker tilbage på et efterhånden halv langt liv. Iain S. Thomas små eksistentialistiske digte sætter meget godt ord på noget af det, der foregår inde i min tankeverden.

Men naturen er fuldstændig ligeglad - den er der bare. Musikken er skrevet, omgivet af muld, marker og alle de bløde bakker og ikke mindst den stærke vind fra havet omkring Mols. Musikken er også blevet til i Kornhult/Halland kiggende ud på fyrreskoven, mosset og fuglelivet. Marilyn Mazur er inviteret med ind i musikken, fordi hun, som den troldkvinde hun er, vil kunne rumme alt dette i sit spil og skabe liv, med og modspil i musikken.

Så Det Lille Menneske og Den Store Modernatur har været mit udgangspunkt i skrive processen!” .

Ved Midsommerkoncerten synger Drengekoret også en afdeling SONG & WIND med danske sommersange, ligesom koret traditionen tro er med til at tænde bålet ved Tivoli Søen efter koncerten.

Foto: Københavns Drengekor. Credit: Per Rasmussen.

Program


Dirigent:
Carsten Seyer-Hansen

Komponist:
Jakob Buchanan

Solister:
Marilyn Mazur
Jakob Buchanan

Medvirkende:
Københavns Drengekor
Aarhus Jazz Orchestra