Nordsjællands UngdomssymfoniOrkester og strygerNUO

En magisk symfonisk rejse

26. maj 2024

Kl: 14:00

Tivolis Koncertsal

NUO blev startet i 2017 som et samarbejde mellem Villy Safft Nielsens Fond og fem kommunale musikskoler i Nordsjælland: Allerød, Rudersdal, Hørsholm, Hillerød og Furesø. I 2020 kom Helsingør Musikskole og Hvidovre Musikskole med i samarbejdet, og nu har de fleste musikskoler i Nordsjælland elever med i NUO.

Aspirantorkestret strygerNUO blev etableret i 2022 og spiller jævnligt sammen med NUO på udvalgte værker. StrygerNUO har også sit eget repertoire, som vi får at høre ved koncerten. NUO er et fuldt besat symfoniorkester, hvor omkring 60 elever og 15 lærere spiller sammen.

Morten Ryelund er en ambitiøs og professionel orkesterdirigent. Han er blevet en afgørende figur i mange unge danske musikeres vej til det professionelle musikliv – ikke mindst via sit virke som leder af DUEN, NUO og strygerNUO. Morten fik sin professionelle dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med flere nordiske sorkestre herunder bl.a.: DR UnderholdningsOrkestret, Malmö Symfoniorkester, Stockholm Sinfonietta og Det Kongelige Operakor.

Foto og Credit: NUO.

Program


NUO og StrygerNUO
Dirigent:
Morten Ryelund

Program:
Schubert: Symfoni nr. 8, 1. sats
Sibelius: Finlandia
Holst: Jupiter
Elgar: Nimrod
Tjajkovskij: Svanesøen
Fauré: Pavanne

Afdeling med StrygerNuo:
Bizet: Toreadormarch