Brantelid og Strauss’ Don Quixote

Ved denne koncert vender den populære cellist Andreas Brantelid tilbage til Tivoli som solist i Richard Strauss’ tonedigt Don Quixote. Det er musik, som fortæller historien om adelsmanden Don Quixote fra Cervantes ridderroman. Værket er som en gigantisk cellokoncert, hvor Andreas Brantelid - med sin cello - skildrer Don Quixote, der rejser ud i verden for at bekæmpe ondskab. Tivoli Copenhagen Phil dirigeres af Christoph Gedschold, som også har Mozarts vidunderlige Symfoni nr. 40 med.

27. juni

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Ved denne koncert vender den populære cellist Andreas Brantelid tilbage til Tivoli som solist i Richard Strauss’ tonedigt Don Quixote. Andreas Brantelid er landets mest kendte cellist og har hele verden som sin arbejdsplads – hele verden og Tivoli.

Richard Strauss’ Don Quixote er programmusik, musik som har en egentlig handling. Strauss fortæller nemlig historien om den lidt latterlige adelsmand Don Quixote fra Cervantes ridderroman af samme navn. Værket er som en gigantisk cellokoncert, og det er Andreas Brantelid, der med sin cello skildrer Don Quixote, der rejser ud i verden for på idealistisk vis at bekæmpe ondskab. Gennem musikken følger vi med, når Don Quixote sammen med sin tro væbner Sancho Panza, skildret af orkestrets solobratschist, Eva Katrine Dalsgaard, kæmper mod vindmøller, drømmer om den skønne Dulcinea, der måske ikke er så skøn alligevel, angriber et par stakkels pilgrimme, som han antager er troldmænd, og mange flere oplevelser, som altid ender uden det tilsigtede resultat. Det er ikke nemt at kæmpe for det gode.

Richard Strauss’ Don Quixote er en af musikhistoriens helt store cellokoncerter, uden at være en egentlig koncert. Til gengæld er den fuld af skønne og opfindsomme påfund, også når de helt jordnære oplevelser skal beskrives i musikken – fårene, der bræger i messingblæserne, og selv vindmaskinen er i gang, når Don Quixote skal ride på en flyvende hest.

Tivoli Copenhagen Phil bliver dirigeret af den tyske dirigent Christoph Gedschold, som fra efteråret tiltræder som orkestrets nye chefdirigent. Med sig ved koncerten her har han også Mozarts vidunderlige Symfoni nr. 40 - en af Mozarts mest kendte symfonier og den ene af kun to symfonier, som Mozart komponerede, der er i mol. Det gør den ikke på nogen måde trist, men den er nok dristig og til tider mørk. Samtidig er den energisk og fuld af de skønneste melodier. For år tilbage var det første tema ivrigt brugt som ringetone. Det er heldigvis gået over og næsten glemt, så man igen kan nyde Mozart uden forvirring. Tilbage er, at det er en af Mozarts mest geniale symfonier. Hvad mere kan man ønske?

Foto: Andreas Brantelid. Credit: Ida Wang. 

Program


Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent:
Christoph Gedschold

Solister:
Andreas Brantelid, cello
Eva Katrine Dalsgaard, solobratschist i Tivoli Copenhagen Phil

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Symfoni nr. 40 g-mol, KV 550 (1788)
--
Richard Strauss (1864 – 1949): Don Quixote, op. 25 (1897) 

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
27. juni
195.00 - 475.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli