Midsommerkoncert

Velkommen til den traditionsrige Midsommerkoncert i Tivoli med Københavns Drengekor og venner!

23. juni 2023

Kl: 17:30

Tivolis Koncertsal

Årets gæstesolister er Ale House Sessions med Bjarte Eike som koncertmester og det norske slagtøjsfænomen Helge Norbakken. Sammen vil kor og instrumenter opføre både ’klassiske’ barokværker af bl.a. Claudio Monteverdi, men også repertoire fra Ale House Sessions katalog af værtshus- og sømandssange i fyrige og velsvingende udgaver.

Tivolikoncerten markerer altid afslutningen på en travl sæson for Københavns Drengekor. Den indeværende sæson har bl.a. budt på Mozarts Requiem og Bachs Juleoratorium sammen med Copenhagen Phil, Bachs Matthæuspassion med Københavns Domkirkes Barokensemble, turné i maj 2022 til bl.a. Bachs egen Thomaskirche i Leipzig og ikke mindst udgivelsen af korets første CD, under ledelse af Carsten Seyer-Hansen, med værket Song and Wind, skrevet af Jakob Buchanan til Københavns Drengekor, Aarhus Jazz Orchestra og Marilyn Mazur.

Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori - har eksisteret i næsten 100 år (grundlagt i 1924). Koret er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium, der er Københavns Kommunes sangskole. Her får drenge og piger i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.

Ved store koncerter med orkester medvirker op til 120 sangere, idet et veluddannet mandskor lægger den klanglige bund i musikken. Ved andre koncerter synger koret i mindre hold. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer.

Korets omfattende virke og høje kunstneriske niveau har betydet, at personligheder som Benjamin Britten, Raphael Kubelik, Sir Andrew Davies og Paul McCreesh har været at finde på dirigentpodiet. Derudover har store skandinaviske komponister som Poul Ruders, Per Nørgård, Knut Nystedt, Sven-David Sandström og Palle Mikkelborg alle skrevet værker dedikeret til Københavns Drengekor. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med dets turnéer over det meste af verden. Desuden har Københavns Drengekor jævnligt samarbejde med Det Kongelige Teater, DR Symfoniorkestret, Copenhagen Phil og Københavns Barokensemble.

Siden 2020 har Carsten Seyer-Hansen været korets kunstneriske leder. Carsten Seyer-Hansen er desuden kantor ved Københavns Domkirke og tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser i korledelse. Han er kunstnerisk leder for den prisbelønnede vokalgruppe Concert Clemens, ligesom han de seneste år hyppigt har gæstedirigeret DR Vokalensemblet.

H.K.H. Kronprins Frederik er protektor for Københavns Drengekor.


Foto: Københavns Drengekor. Credit: Kim Matthäi Leland.

Program

Københavns Drengekor Dirigent: Carsten Seyer-Hansen Solister: The Alehouse Sessions, Bjarte Eike og Helge Norbakken m.fl. Repertoiretekst til sæsonprogram: Værker af Monteverdi, Bach og sange til den danske sommernat.