Mari Samuelsen & Novo Quartet

Den norske violinist Mari Samuelsen og danske strygekvartet Novo Quartet har skabt et program, der blander minimalisme, barok og middelaldermusik. Publikum inviteres ind i en både nær og fjern verden med musik af bl.a. Philip Glass, Max Richter, Meredi, Bach og Hildegard van Bingen. Et helt særligt rum skabt af fem strygere. Bemærk at efter koncerten er der Artist Talks på Original Coffee ved Tivolis Koncertsal, hvor festivalens værter Mathias Hammer og Benedikte Granvig mødes med artisten. Der er fri adgang til Artist Talks.

23. august 2023

Kl: 20:00

Glassalen

Mari Samuelsens evne til ikke at gøre, hvad der forventes, har gjort Mari Samuelsen til en inspiration for et globalt publikum. At hendes violinspil er i en klasse for sig selv, er naturligvis med til at forstærke denne inspiration. Hun kommer fra Harmar, hvor hun begyndte at gå til violin som treårig i den lokale musikskole, og året efter blev hun elev hos Arve Tellefsen, som hun studerede ved de næste ti år. Ved siden af en klassisk karriere som en internationalt efterspurgt solist, har hun samarbejdet med en række komponister og musikere heriblandt den tyskfødte brite Max Richter, som også er på programmet, når hun spiller i Tivoli. Hun har haft flere udgivelser på Deutsche Grammophon, hvoraf den sidste hedder Lys og udelukkende består af værker af kvindelige komponister.

Mari Samuelsen spiller sammen med den danske strygekvartet Novo Quartet, der blev dannet i Wien i 2018. I 2020 vandt kvartetten P2 Kammermusikkonkurrence, og i 2021 modtog de Léonie Sonnings Talentpris. Novo Quartet er en af de meste lovende unge strygekvartetter herhjemme, og er i fuld gang med en international karriere. Den har to baser: i Wien og København.

Programmet når vidt omkring. Fra middelaldermusik af Hildegard van Bingen til postminimalisme af Max Richter – af Bingen et arrangement af O vis eternitatis. Ind i mellem disse yderpunkter står den amerikanske Pulitzer prisvinderen Caroline Shaws Plan and Elevation, den tyske sanger og komponist Meredis White Flowers take their bath, som Mari Samuelsen har med på sin udgivelse Lys, og som modstykke hertil både en chaconne og invention af J.S. Bach. En anden klassiker, i moderne forstand, er Philip Glass’ opera Einstein on the Beach, som også står på programmet. Mari Samuelsen har indspillet Knee Play 2 herfra. Koncerten slutter med Max Richters On the Nature of Daylight, der indirekte er kendt som underlægningsmusik til bl.a. Martin Scorseses film Shutter Island.

Bemærk at efter koncerten er der Artist Talks på Original Coffee ved Tivolis Koncertsal, hvor festivalens værter Mathias Hammer og Benedikte Granvig mødes med artisten. Der er fri adgang til Artist Talks.

STJERNESKUD-KONCERT: Erik og Susanna Olesens Almenvelgørende Fond har sponsoreret fri adgang for Havens gæster til denne og to andre koncerter.

Foto: Mari Samuelsen. Credit: Jonathan Vivaas Kise.
Foto: Novo Quartet. Credit: Rita Juhlmann.

Program

Solist: Mari Samuelsen & Novo Quartet Værker af bl.a Shaw, Bach, Glass og Richter Shaw: Valencia Shaw: Plan and Elevation: The Orangery & the Beech Tree Von Bingen: O vis aeternitatis Meredi: White flowers take their bath Bach - Chaconne Masotto: Sol Levante Glass - Einstein on the Beach Richter – Infra 5 & 8 Bach Inventions (uddrag) Matteis – Ala Fantasia Richter – On the Nature of Daylight Forventet varighed: ca. 1 time og 15 minutter uden pause.