KAMMERMUSIK MED DANSKE FORTEGN

Det er tre danske musikere fra øverste talentskuffe, der går på scenen med kammermusik for violin, cello og klaver.

16. august

Kl: 17:00

Glassalen

Den kun 19-årige violinist Michael Germer blev tidligere i år udnævnt til P2 Talentet 2022 ved årets P2-prisuddeling – og hans syv år ældre cellokollega Jonathan Swensen har allerede for længst markeret sig, også internationalt, som et af de helt store talenter på sit instrument. De får selskab af en af landets mest erfarne pianister og kammermusikere, når Katrine Gislinge sætter sig ved klaveret. Uden tvivl en kammermusikalsk stjernestund!

Claude Debussy komponerede sonaten for violin og klaver i g-mol, L. 140 i 1917. Det var komponistens sidste større komposition og er bemærkelsesværdig for sin korthed; den varer omkring 13 minutter. Uropførelsen fandt sted den 5. maj 1917, hvor Gaston Poulet spillede violin og Debussy selv sad ved klaveret. Det blev komponistens sidste offentlige optræden inden hans død i 1918.

Fantasistykker for cello og klaver er skrevet i 1849 og er et arrangement af et værk, som originalt er skrevet for klarinet og klaver. Schumann skrev værket på bare to
dage, og det består af tre korte satser der beskriver hver deres stemning. De spilles attacca, altså uden pause mellem, og værket fremstår derfor som en refleksion over disse stemninger, hvilket måske vidner om Schumanns situation da han skrev værket; plaget af depression og fobier.

Schumann har ikke skrevet aftenens sidste værk, men han har skrevet om det: “Ét blik på Schuberts trio og pinslerne ved vores menneskelige eksistens forsvinder, og hele verden fremstår frisk og lys igen.” Den monumentale trio, skrevet kun et år før Schuberts alt for tidlige død, vidner om en mand der kunne se ud over sine omstændigheder og bevare optimismen. Musikerne arbejder sig gennem fire klassiske satser, der på hver sin vis undgår traditionelle forventninger. Kombinationen af charme og skønne melodier gør værket både spændende og umådeligt rart for øret.

Fotos nedenfor: Michael Germer, Jonathan Swensen og Katrine Gislinge.

Program

Michael Germer (violin)
Jonathan Swensen (cello)
Katrine Gislinge (klaver)

Claude Debussy (1862-1918) – 13 min.
Sonate for violin og klaver i g-mol, L. 140
(1917) - 13 min.

I. Allegro vivo
II. Intermède: Fantasque et léger
III. Finale: Très animé

Robert Schumann (1810-1856) – 16 min.
Fantasistykker for cello og klaver,
op. 73 (1849)


Franz Schubert (1797-1828) – 43 min.
Klavertrio nr. 1, D.898 (1828)
I. Allegro moderato
II. Andante un poco mosso
III. Scherzo. Allegro — Trio
IV. Rondo. Allegro vivace

Koncertvarighed: 75 minutter uden pause

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
16. august
Inkluderet i entréen til Tivoli