JOSEFINE OPSAHLS NYFORTOLKNING AF BACH

Musik af Johann Sebastian Bach møder nye udtryksformer når den unge danske cellist og komponist Josefine Opsahl udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition og mellem noder og improvisationen.

20. august

Kl: 17:00

Glassalen

Den 30-årige Josefine Opsahl er en af landet mest innovative musikere og komponister, og hun forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed, med udgangspunkt i sit hovedinstrument celloen. Hendes værker er blevet opført i både Europa, Kina, Brasilien og Argentina og hendes anmelderroste pladeudgivelser har modtaget en række priser i ind- og udland.

Josefine Opsahls unikke lyd, kreativitet, solistiske egenskaber og karismatiske performative evner, har placeret hende og hendes mangeartede, fremadstormende projekter og ensembler som ledende progressive kræfter på den internationale musikscene. Hun har modtaget en række priser for sin kunst og sit virke, bl.a. Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat i 2020, Léonie Sonnings Talentpris i 2021 og Odd Fellow Ordenens Musikpris i 2021.

STJERNESKUD: Erik og Susanna Olesens almengørende Fond har sponsoreret fri adgang for Havens gæster til tre koncerter med unge stjerneskud. De tre stjerneskud-koncerter er inkluderet i entréen til Tivoli.

Opsahl fortolker, spejler og belyser essensen af musikken i værker for sin egen cello kombineret med elektronikkens mange muligheder. I PILLARS - søjler - bearbejder Opsahl Johann Sebastian Bachs majestætiske værker med elektroakustiske midler. I skæringspunktet mellem Bachs mesterværker, som hans seks suiter for solocello, og Opsahls nutidige refleksioner bliver vi inviteret med på en rejse ind i selve kernen af celloens krop, mens tid og tidløshed smelter sammen.

EKKLESIATERION for solocello og kvadrofonisk lydsystem blev oprindeligt skabt sidste år til Roskilde Festival og Intonal Festival i Sverige. Det er både akustisk og elektronisk musik, virkelig og surrealistisk, hvor det kvadrofoniske lydsystem fungerer som fire bærende lydsøjler, der omskaber Glassalen til et kraftfelt af resonans, der bringer solist og publikum sammen i et helt særligt fællesskab.

Værkets lydverdener trækker på inspiration fra både klassisk musik, neoklassik, techno og filmmusik og benytter samplinger af cellokroppens indre lyde til at nedbryde og genopbygge ideen om en akustisk instrumentkrop. Bliver du nysgerrig? Så er en tur i Glassalen vist uundgåelig.

Program

Solist: Josefine Opsahl, cello

Opsahl: PILLARS
Opsahl: EKKLESIATERION

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
20. august
Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli