KLAVERKOMETEN GUSTAV PIEKUT

Det bliver en virkelig stjernestund i Tivolis Koncertsal, når Gustav Piekut igen demonstrerer sit talent og niveau!

14. august 2022

Kl: 17:00

Tivolis Koncertsal

Gustav Piekut har indspillet intet mindre end Beethovens Diabelli-variationer, mens han stadig var studerende – noget, som kræver både mod, ambition og en vis portion trodsighed. Den unge pianist modtog både strålende anmeldelser og Musikanmelderringens Kunstnerpris for den usædvanlige bedrift, som virkelig kræver et usædvanligt talent.

Piekut er født i 1995 og har med sin opvækst i Kolding rødderne solidt plantet i den jyske muld. Han voksede op i en familie uden professionelle klassiske musikere, og hans stærke og enerådende vilje viste sig allerede, da han som 6-årig insistererede på at få klaverundervisning. Derfra gik det stærkt, da han allerede som 12-årig debuterede som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester og støvsugede alle landets konkurrencer for unge musikere for præmier.

Som 14-årig turnerede han i Danmark med sine første solokoncerter, og siden har han optrådt med bl.a. DR SymfoniOrkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra. Efter sine studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav Piekut til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos professor Klaus Hellwig. Han kom dog jævnligt tilbage til Danmark, bl.a. i 2017 hvor han — som den første danske deltager i konkurrencen nogensinde - vandt 2. pris samt alle specialpriser (publikumspris, Carl Nielsen prisen og EMCY pris) ved Aarhus International Piano Competition.

Ved koncerten spiller Gustav Piekut værker af fire mesterpianister; Brahms, Chopin, Rakhmaninov – og Skrjabins Vers la Flamme, som Piekut indspillede sidste år. Et album, som fik Politikens anmelder Thomas Michelsen til at skrive: “Piekut er en af de mest kapable og determinerede unge musikere, der har indtaget den klassiske scene herhjemme de senere år. Men samtidig med sit stærke fokus har han en afslappet attitude til hvad musik er og kan …”

Det bliver en sand stjernestund i Tivolis Koncertsal, når Gustav Piekut igen demonstrerer sit talent og niveau!

Gustav Piekut
Fotos: Niels Krogh Hansen

Program

Solist: Gustav Piekut (klaver)

Johannes Brahms (1833-1897) – 23 min.
Fire ballader, op. 10 (1854)
1. Andante
2. Andante
3. Intermezzo. Allegro
4. Andante con moto

Frédéric Chopin (1810-1849) – 19 min.
Scherzo nr. 2, op. 31 (1837)
Scherzo nr. 4, op. 54 (1842)


Alexander Skrjabin (1872-1915) – 7 min.
Vers la Flamme, op. 72 (1914)

Sergej Rakhmaninov (1873-1943) – 23 min.
Klaversonate nr. 2, op. 36 (1913 /1931)
I. Allegro agitato
II. Non allegro—Lento
III. L’istesso tempo—Allegro molto

Koncertvarighed: 85 minutter uden pause