KLAVERKOMETEN GUSTAV PIEKUT

Gå ikke glip af en virkelig stjernestund i Koncertsalen, når Gustav Piekut demonstrerer sit talent og niveau.

14. august

Kl: 17:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Han har indspillet intet mindre end Beethovens Diabellivariationer, mens han stadig var studerende, noget som kræver både mod, ambition og en vis portion trodsighed. Gustav Piekut modtog både strålende anmeldelser og Musikanmelderringens Kunstnerpris for den usædvanlige bedrift, som virkelig kræver et usædvanligt talent.

Netop et usædvanligt stort talent er en mærkat, som helt naturligt bliver sat på Gustav Piekut i mange sammenhænge i disse år, og her er en enestående lejlighed til at opleve en af landets absolutte toppianister i Tivoli.

Gustav Piekut blev født i 1995 og har med sin opvækst i Kolding rødderne solidt plantet i den jyske muld. Han voksede op i en familie uden professionelle klassiske musikere, og hans stærke og enerådende vilje viste sig allerede, da han som 6-årig insistererede på at få klaverundervisning. Derefter gik det stærkt, og han debuterede allerede som 12-årig som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester og støvsugede alle landets konkurrencer for unge musikere for præmier. Som 14-årig turnerede han i Danmark med sine første solokoncerter, og siden har han optrådt med bl.a. DR Symfoniorkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra i sale som Laeiszhalle i Hamborg, Koncerthuset i DR-Byen, Tivolis Koncertsal og National Concert Hall i Dublin.

Efter studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav Piekut tidligt til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos professor Klaus Hellwig. Han kom jævnligt tilbage til Danmark, bl.a. i 2017 hvor han, som første danske deltager i konkurrencen nogensinde, vandt 2. pris samt alle specialpriser (publikumspris, Carl Nielsen pris og EMCY pris) ved Aarhus International Piano Competition.

Andre priser i internationale konkurrencer er bl.a. Bridget Doolan Prize for bedste Mozart-opførelse ved Dublin International Piano Competition i 2015, ’Golden Parnassus prize’ ved International Piano Forum i Polen i 2016, ’Grand Prix’ ved Music Without Limits i Litauen i 2010, og 2. pris ved ’Astana Piano Passion’ i Kazakhstan i 2013. Han har fået et Steinway-flygel stillet til rådighed af Augustinus Fonden, og i 2018 vandt han desuden Sonnings Talentpris.

Ved koncerten i Glassalen spiller Gustav Piekut værker af fire mesterpianister; Brahms, Chopin, Rakhmaninov og Skrjabins Vers la Flamme, som Piekut indspillede sidste år. Et album, som fik Politikens anmelder Thomas Michelsen til at skrive: ”Piekut er en af de mest kapable og determinerede unge musikere, der har indtaget den klassiske scene herhjemme de senere år. Men samtidig med sit stærke fokus har han en afslappet attitude til, hvad musik er og kan…”

Program

Solist: Gustav Piekut, klaver

Brahms: Fire ballader, op. 10
Chopin: Scherzo nr. 2 og 4
Skrjabin: Vers la Flamme
Rakhmaninov: Klaversonate nr. 2

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
14. august
195.00 - 475.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli