28. juli 2019

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

0714-18-2119-Trio-con-Brio-300x300
Trio con Brio

Trio con Brio består af Jens Elvekjær, klaver, Soo-Jin Hong, violin, og Soo-Kyong Hong, cello, og fejrer i 2019 deres 20-års jubilæum. Alle tre er bosat i Danmark, men ikke desto mindre blev trioen dannet i Wien - og havde sit gennembrud i 2002, hvor de vandt den tyske ARD International Music Competition. Trioen fortsatte successen og vandt flere priser og konkurrencer, kulminerende med Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award i 2005. En pris der bl.a. gav dem en række koncertengagementer i USA – og siden da har de betrådt de mest prestigefulde sale i verden, bl.a. Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London – og Tivolis Koncertsal.

I 2003 opførte Trio con Brio alle Beethovens Klavertrioer i Tivolis Koncertsal,  og i anledning af deres 20-års jubilæum vender de tilbage og gentager successen.

Trioen optræder ofte som solister i Beethovens Tripelkoncert, og også dét kan man opleve i SommerKlassisk 2019.

Trio con Brio er i gang med en samlet cd-udgivelse af Beethovens klavertrioer, og i den anledning skriver Magasinet Klassisk, at hemmeligheden bag det lange sammenhold i Trio con Brio er, at de bag den smilende overflade udfordrer og provokerer hinanden og aldrig er tilfredse. Soo-Kyong Hong uddyber: ”Det er meget vigtigt, at man ikke bare er tilfreds med, hvordan man spiller nu. Den dag Jens holder op med at kommentere på mit F i ’Geister’-trioen, tror jeg, at det ville blive kedeligt. Man skal have en jernvilje til at gøre det bedre og bedre”.
Lan-Shui-300x300
Dirigent Lan Shui

Efter 8 år som chefdirigent for Copenhagen Phil har Lan Shui slået sit navn fast i Danmark som en passioneret dirigent, der udvikler sit orkester med stor omhu. Internationalt er han i særdeleshed kendt for sit arbejde gennem 20 år som chef for Singapore Symfoniorkester, som han har udviklet til et verdensklasse-orkester, og med hvem han har underskrevet en eksklusiv kontrakt med det internationale label BIS.

Shui har desuden dirigeret symfoniorkestre som f.eks. Los Angeles Filharmonikerne, Baltimore Symfoniorkester, Cleveland-orkestret og New York Filharmonikerne. Han har samarbejdet med internationale solister som f.eks. violinisterne Pinchas Zuckerman, Gil Shaham, Maxim Vengerov, Hilary Hahn, cellisten Yo Yo Ma og pianisten Elisabeth Leonskaja.

Lan Shui og Copenhagen Phil har indspillet samtlige Beethoven-symfonier – og det har fået anmeldere over hele verden frem i stolen. Det amerikanske magasin Fanfare skrev bl.a., at ”næsten alle fraser er mere insisterende og mere energiske, end du nogensinde har hørt før”, og Politikens anmelder er enig: ”Lan Shuis Beethoven er spulet fri for gamle madrester og tobakssovs. Den fremstår ren, dynamisk og ekstremt interessant i sin måde at gøre Beethoven overskuelig og afbalanceret på uden at tage dynamikken og energien fra ham”.

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til balletter.

I SommerKlassisk 2019 spiller Tivoli Copenhagen Phil 14 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie, hvor man bl.a. kan møde den fremragende violinist Baiba Skride, den fremadstormende cellist István Vardai og den danske supertrio Trio con Brio i Beethovens Tripelkoncert. Endelig lader orkestret sig inspirere af 50-året for månelandingen i et program med bl.a. Holsts Planterne. Der er desuden en række fremragende koncerter i operaens tegn, bl.a. med Ann Petersen, der synger Strauss. Der er en festaften med Lumbye på programmet, syng med-koncerter og familiekoncerten Nattens Tivoli med Silja Okking.

Japanske Tamioka Toshiyuki har været orkestrets chefdirigent siden 2016, og han har på forholdsvis kort tid bevæget orkestret i, hvad Informations anmelder kalder, ”en bemærkelsesværdig udvikling”. I forbindelse med en koncertant opførelse af Humperdincks opera Hans og Grete i Tivoli i september 2018 skriver Andrew Mellor i Magasinet Klassisk:

”Selvom sangerne var gode, overstrålede Copenhagen Phil og deres chefdirigent Toshiyuki Kamioka de øvrige medvirkende ved koncerten. Musikken er bedragerisk vanskelig at dirigere og kræver en fin balance, hurtige skift i den musikalske farve, et disciplineret ensemble, der både skal præstere en varm musikalsk glød og samtidig have fokus på detaljen. Kamioka (…) gav os alt det og mere til.”

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.