22. august 2019

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Stig-Rossen-300x300
Stig Rossen

Allerede i 1988 fik man øjnene op for Stig Rossen, da han medvirkede i Dansk Melodi Grand Prix. I 1990 blev han uddannet fra Guildhall School of Music and Drama i London, og herefter fik han hurtigt sit store gennembrud. Han blev hyret til koret i Les Misérables, og efter blot 3 måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean, en karakter han siden har spillet mere end 1.500 gange i ti forskellige lande.

Stig Rossen har som solist udgivet 21 cd’er. Han har desuden lagt stemme til flere Disney-tegnefilm, heriblandt Mulan, Lilo & Stich, Narnia og Big Hero 6. Stig Rossen har også indspillet de danske versioner af Phil Collins’ sange til Tarzan og Bjørnebrødre. På film og tv har han medvirket i Rejseholdet, optaget tv-koncerter til transmission både i USA og Canada, samt haft gæsteroller i de danske sitcoms Klovn og Sjit Happens.

I 2013 kunne Stig Rossen fejre sit 25-års jubilæum som sanger. Blandt hans forestillinger i Danmark kan nævnes: Tordenskiold, Flagermusen, Les Misérables, Jesus Christ Superstar, Copacabana, Sweeney Todd, Mens vi venter på Godot, Fregatten Jylland, Four Jacks og Chess.

Christina-Boelskifte-300x300
Christina Boelskifte

Christina Boelskifte er en af de dygtigste soul- og gospelsangere i Danmark. Hun optræder ofte med Big bands og er forsanger i Blast. Ofte optræder hun med Den Kongelige Livgardes musikkorps og i den forbindelse også for Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Siden 2002 har hun arbejdet med at skabe bro mellem ”Corporates and creatives”. Hun underviser ledere og TED talk-deltagere i performancetræning og er en fast del af en ny lederuddannelse hos en stor dansk forsikringsvirksomhed.

Udover at have medvirket på over 100 cd’er har hun udgivet soloalbum og arbejdet og optrådt med internationale såvel som danske kunstnere. I 2016 modtog hun et legat fra Dansk Populær Autorer til producering af egen sange. Hun blev i samme år bedt om at skrive titelsangen ”We move the world” som stadigvæk følger Verdensholdet i gymnastik kloden rundt. Desuden medvirker hun på et hav af Disneys produktioner bl.a. biografsuccessen Frost.

David-Firman-300x300
Dirigent David Firman

David Firman er noget så sjældent som en klassisk dirigent med benene solidt plantet i musicalverdenen. Han blev oprindelig uddannet inden for den klassiske musik, men kom tidligt i sin karriere i kontakt med musicalgenren. I Londons West End kom han hurtigt til at stå i spidsen for opsætninger af Jesus Christ Superstar, Evita, Cats m.fl. Listen over de stjerner, han har samarbejdet med tæller folk som Liza Minnelli, Julian Lloyd-Webber, Jose Carreras og Bobby McFerrin for bare at nævne nogle få.

Tilsvarende har samtlige store orkestre i hjemlandet, England, haft glæde af David Firmans enorme kapacitet. London Symphony Orchestra, Philharmonia-orkestret og London Philharmonic er blot nogle af de orkestre, han har dirigeret.

I Danmark er han mest kendt for sine mangeårige rolle som 1. gæstedirigent for DR UnderholdningsOrkestret med hvem han har lavet en lang række spændende projekter, bl.a. i forbindelse med åbningen af broen til Sverige, det kongelige bryllup, H.C. Andersen-fejringen i Parken, Slotskoncerter med mere.

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til balletter.

I SommerKlassisk 2019 spiller Tivoli Copenhagen Phil 14 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie, hvor man bl.a. kan møde den fremragende violinist Baiba Skride, den fremadstormende cellist István Vardai og den danske supertrio Trio con Brio i Beethovens Tripelkoncert. Endelig lader orkestret sig inspirere af 50-året for månelandingen i et program med bl.a. Holsts Planterne. Der er desuden en række fremragende koncerter i operaens tegn, bl.a. med Ann Petersen, der synger Strauss. Der er en festaften med Lumbye på programmet, syng med-koncerter og familiekoncerten Nattens Tivoli med Silja Okking.

Japanske Tamioka Toshiyuki har været orkestrets chefdirigent siden 2016, og han har på forholdsvis kort tid bevæget orkestret i, hvad Informations anmelder kalder, ”en bemærkelsesværdig udvikling”. I forbindelse med en koncertant opførelse af Humperdincks opera Hans og Grete i Tivoli i september 2018 skriver Andrew Mellor i Magasinet Klassisk:

”Selvom sangerne var gode, overstrålede Copenhagen Phil og deres chefdirigent Toshiyuki Kamioka de øvrige medvirkende ved koncerten. Musikken er bedragerisk vanskelig at dirigere og kræver en fin balance, hurtige skift i den musikalske farve, et disciplineret ensemble, der både skal præstere en varm musikalsk glød og samtidig have fokus på detaljen. Kamioka (…) gav os alt det og mere til.”

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.

Tivoli-Ensemblet_300x300
Tivoli Ensemblet

Tivoli Ensemblet, under ledelse af kapelmester og basunist Peter Jensen, udgør grundstammen i Tivolis Big Band og Tivoli Salon Orkester. De optræder flere gange om ugen sommeren igennem i forskellige konstellationer og med danske såvel som internationale solister på Plænen og på Orangeriet.