Musikalsk menu med Brødrene Price

Brødrene Price er indbegrebet af mad og musik! Ved denne koncert går mad og musik op i en højere enhed, maden tager udgangspunkt i musikken, og musikken handler om mad … og kærlighed til mad.

2. juni 2019

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

På menuen står anekdoter om mad og musik – samt om Tivoli, hvor Price-familien har slået sine folder siden tidernes morgen! James Price har f.eks. selv været kapelmester for Promenadeorkestret – og har derfor lommen fuld af historier og skrøner.

Oplev Brødrene Price og Tivoli Copenhagen Phil på slap line med En pølse skal serveres med følelse, omelet- og pandekagebagning live på scenen og to veloplagte solister, der med sang fejrer champagnen og Livets Glæder, og en kulinarisk-musikalsk rejse i bl.a. det italienske og orientalske.

Musik af bl.a. Strauss, Verdi, Rossini, Lehár, Henriques og Lumbye.

Efter koncerten kan du for 100 kr. tilkøbe et meet & greet-arrangement i Akvariefoyeren med Brødrene Price, et glas samt den - prisvindende - grønne hotdog fra Gemyse. 
Dette vil blive tilbudt i salgforløbet, når du køber billet.

Download koncertprogram

Program

Strauss: En nat i venedig, ouverture
Reesen: Farinelli, Livets glæder
Lehár: Guiditta, Meine Lippen
Ulrik Neumann: Pølsesnak
Lumbye: Salut for August Bournonville
Strauss: Flagermusen, Trinke Liebschen
Ravel: Ma Mére L’Oye, Laideronnette, Imperatrice des page
Panto: Skelettet
Sondheim: Sweeney Todd, A Little Priest
Rossini: Barbiere de Siviglia, ouverture
J & A Price: Puttemor og lillefar
Henriques: Livsglædens dans
Fabricius-Bjerre: Forelsket i København
Sarde: Le grand bouffet
Folke: Lad det boble
Burk & Lee: Bella notte
Elgar: Pomp and circumstance, op. 39 nr. 1

060219_Musikalsk-menu-med-Brdrene-Price_300x300
James og Adam Price

James og Adam Price er sønner af skuespillerparret Birgitte og John Price.

Adam er manuskriptforfatter og dramatiker. James er kapelmester og komponist – og sammen er de kendte fra mad-programmet Spise med Price, der er blevet sendt på DR siden 2008.  

Adam Price har skrevet til en lang række tv-serier, bl.a. TaxaNikolaj og JulieAnna Pihl, Borgen og ikke mindst Herrens veje, som han var hovedforfatter på.

James Price er kapelmester, komponist og arrangør inden for teater, radio og tv. Han har komponeret og spillet til revyer over det ganske land og har været kapelmester i Cirkus Revyen siden slutningen af 1990’erne. Det hele begyndte dog i Tivoli, hvor han var kapelmester for Promenadeorkestret.

Brødrene har siden deres ungdom skrevet finurlige historier og parodier. Det dannede grundlaget for brødrenes revy-arbejde, som for alvor begyndte i 1986 i revyen på Lindenborg Kro. Siden er det blevet til et utal at sjove revynumre.

De fortsatte samarbejdet med Livsens Ondskab på Amager Scenen. Og i 1999 kunne man på Gladsaxe Teater opleve deres fælles bearbejdelse af Trold kan tæmmes og senere på samme teater Scener fra et århundrede.

Bo-Kristian-Jensen-300x300
Tenor Bo Kristian Jensen

Tenoren Bo Kristian Jensen er uddannet ved USA’s ældste eksisterende musikkonservatorium, Oberlin Conservatory of Music i Ohio, hvor han også i 2003 vandt 1. prisen i den lokale Vocal Net Ohio Art Song Competition.

Siden 2006 har Bo Kristian Jensen været en del af solistensemblet på Det Kgl. Teater, hvor han bl.a. har sunget Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla, Don Ottavio i Mozarts Don Juan og Camille de Rosillon i Lehàrs Den glade enke, og hvor fremtiden byder bl.a. på Belmonte i Mozart Bortførelsen fra Seraillet i 2020.

Bo Kristian Jensen har desuden sunget ved bl.a. Deutsche Oper am Rhein, Aarhus Sommeropera og med Musikteatret Undergrunden. Som koncertsolist har han optrådt med de fleste større danske symfoniorkestre samt Singapore Symphony Orchestra og Sveriges Radios Symfoniorkester.

Lisbeth-Kjrulff-300x300
Sopran Lisbeth Kjærulff

Lisbeth Kjærulff er uddannet klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har arbejdet på flere af Danmarks store teatre bl.a. Det Kgl. Teater, Folketeatret og Det Ny Teater, og for landets forskellige operakompagnier Den Fynske Opera, Den Jysk Opera og Den Ny opera.


Som medlem af Barokensemblet Den Jyske Sinfonietta har Lisbeth Kjærulff bl.a. sunget flere af Bachs passioner, Mozarts c-mol-messe, Haydens Skabelsen og Händels Messias. Gennem de seneste syv år har hun også arbejdet som instruktørassistent på Det Kgl. Teater for Kasper Holten, Mikkel Haarder og Jacob Schokking og på Den Ny Opera for Christopher Cowell.
2017-09-17-Tivoli-Ballet-Teater-300x300
Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret er hjemsted for Tivoli Ballet Teater, Tivolis eget balletkompagni, ledet af balletchef Peter Bo Bendixen.

Kompagniet består af 20 klassisk uddannede dansere fra hele verden - heraf er tre karakterdansere fra Danmark. Tivoli Ballet Teater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kgl. Ballet.

De næsten 300 forestillinger, der opføres hver sommer på Pantomimeteatret, spænder fra klassiske balletter, eventyrballetter og moderne værker til de traditionelle pantomimeforestillinger. De fleste skabt specielt til Tivoli.

Desuden har Tivoli Ballet Teater produceret juleballetten Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal i 2012, 2014, 2016 og 2018. En forestilling Dronning Margrethe er scenograf på. Balletteatrets samarbejde med Dronningen går tilbage til 2001, hvor hun blev tilknyttet Pantomimeteatret som husscenograf. Her har hun siden skabt dekorationer og kostumer til en række eventyrballetter.

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til balletter.

I SommerKlassisk 2019 spiller Tivoli Copenhagen Phil 14 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie, hvor man bl.a. kan møde den fremragende violinist Baiba Skride, den fremadstormende cellist István Vardai og den danske supertrio Trio con Brio i Beethovens Tripelkoncert. Endelig lader orkestret sig inspirere af 50-året for månelandingen i et program med bl.a. Holsts Planterne. Der er desuden en række fremragende koncerter i operaens tegn, bl.a. med Ann Petersen, der synger Strauss. Der er en festaften med Lumbye på programmet, syng med-koncerter og familiekoncerten Nattens Tivoli med Silja Okking.

Japanske Tamioka Toshiyuki har været orkestrets chefdirigent siden 2016, og han har på forholdsvis kort tid bevæget orkestret i, hvad Informations anmelder kalder, ”en bemærkelsesværdig udvikling”. I forbindelse med en koncertant opførelse af Humperdincks opera Hans og Grete i Tivoli i september 2018 skriver Andrew Mellor i Magasinet Klassisk:

”Selvom sangerne var gode, overstrålede Copenhagen Phil og deres chefdirigent Toshiyuki Kamioka de øvrige medvirkende ved koncerten. Musikken er bedragerisk vanskelig at dirigere og kræver en fin balance, hurtige skift i den musikalske farve, et disciplineret ensemble, der både skal præstere en varm musikalsk glød og samtidig have fokus på detaljen. Kamioka (…) gav os alt det og mere til.”

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.