17. maj koncert med Live Johansson i spidsen

Oplev den kreative cellist Live, når hun sammen med nogle af de bedste musikere giver koncert i Tivoli på Norges Nationaldag

17. maj 2024

Pergolaen

Fredag den 17. maj står i musikkens tegn, når vi har fornøjelsen af at byde velkommen til den norske cellist Live Johansson på Tivolis Pergolascene til hele to koncerter.

Livestrings og Tuva Semmingsen
Med på scenen i Pergolaen har Live inviteret nogle af de bedste musikere til at spille norsk musik og sprede den norske stemning i haven.
Tuva Semmingsen vil med sin smukke vokal synge med på de særligt udvalgte sange. Tuva trives godt i krydsfeltet mellem de musikalske genrer, og derfor er vi så glade for, at hun vil tage del koncerten den 17. maj, hvor både den klassiske musik, de norske traditioner og populærmusik fra Norge, bliver bundet sammen. På scenen skal vi også høre den dansk-norske strygekvartet LiveStrings, den talentfulde norske unge violinist Andrea Kaspara (14), pianist Nicolai Kornerup og guitarist Mads Reinholdt.

Musikken er nøje udvalgt af sange og stemningsfuld norsk musik. Den første koncert lægger vægt på klassiske og de mere traditionelle sange. Den anden koncert bygger på en rolig og akustisk måde op til Fredagsrock med flere norske populære sange. Begge koncerter garanterer for du kommer i norsk stemning med smukke norske toner og fejring af 17. Maj i musikkens tegn.

Om denne dag siger Live:
”17. mai for meg er fylt med norske tradisjoner og gode barndomsminner; musikk, norsk mat og så mange is man kunne spise! Bunader (folkedragter) i alle farger og en helt spesiell fellesskapsfølelse - familien, klassen, byen og ja hele landet feirer sammen! Vi nordmenn elsker Danmark og Tivoli, så kom og få en musikalsk smakebit av Norges Nasjonaldag. Med musikken og stemningen i disse vakre omgivelsene blir dette den beste 17. mai opptakten til den ”norskeste” fredagsrock noensinne!”

Om Live Johansson
Live er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med solistklasseuddannelse samt studier i Chicago, Zagreb og Trondheim. Musikalsk spænder hun fra klassisk musik, via nordiske klange og folkemusik til egne stykker og igen til et mere elektronisk udtryk, hvor hun leger med loop pedaler og effekter på sin cello fra 1750.

Udover at være udøvende cellist, er hun musikalsk leder for LiveStrings og laver stryger arrangementer og egen musik.


Norges Nationaldag er arrangeret i samarbejde med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde.

Program

Pergolascenen, foran Koncertsalen
16.45 17. maj koncert med Live Johansson i spidsen
20.00 17. maj koncert med Live Johansson i spidsen