Tivoli Fejrer Islands Nationaldag

Vær med til fejringen af vores nordiske naboer den 17. juni.

17. juni 2023

Kl: 11:00

Haven

Vi glæder os til, for andet år i streg, at hylde den islandske kultur og musik. På denne særlige dag vil Haven være spækket med alt det bedste fra vores nordiske naboer.

Flere end 2000 vimpler strikket af islandsk uld
Udsmykningen i Tivoli den 17. juni er noget ganske særligt. Frivillige strikkeentusiastister sørgede sidste år for, at Tivoli fik sin hidtil længste guirlande strikket af islandsk uld. Det blev til omkring 2000 vimpler, som vi naturligvis genbruger og hænger op igen i år. Der bliver tilføjet lidt flere til samlingen, som man kan nyde synet af til Islands Nationaldag i Tivoli.

Fejringstale og stort islandsk kor på Plænen
Vi får besøg af den islandske ambassadør i Danmark, Helga Hauksdóttir, og vi glæder os til, at hun vil holde en tale på denne særlige dag. Derefter har vi fornøjelsen af at byde velkommen til fem islandske kor, der på denne dag har slået sig sammen til ét stort kor og giver koncert på Plænen.

Boder og stemningsmusik I området omkring Plænen vil der være nogle islandske boder med både garn, tøj og andre gode sager. Til at bidrage til festlighederne, får vi besøg af den islandske harmonikaspiller, Margrét Arnardóttir. Hun vil gå rundt i området omkring boderne ved Plænen og spille musik sidst på eftermiddagen.

Samtale mellem Ásta Stefánsdóttir og Lærke Bagger
Der er lagt op til en spændende og kreativ samtale, når Ásta Stefánsdóttir og Lærke Bagger mødes i en samtale om STRIK. Tag dine strikkepinde med ned til Orangeriet, og nyd samtalen mellem to seje kvinder, når de snakker om, hvad der inspirerer dem, deres oplevelser af strikkekulturen i henholdsvis Danmark og Island og mange andre spændende ting.

Ásta Stefánsdóttir er projektleder på Nordatlantens Brygge, og har de sidste 10 år været tovholder på strikkefestivalen Pakhusstrik. Hun blev bidt af strikning i forbindelse med sit arbejde, men hendes største glæde er at samle strikkere og inspirere ved hjælp af oplæg og sjove strikkeoplevelser. Ásta kommer fra Island men har været bosat i Danmark i 29 år.
Lærke Bagger er uddannet tekstildesigner med speciale i håndstrik fra The Royal Danish Academy of Fine Arts. Hun begyndte at strikke som 8-årig og har hele sit liv satset på strik. I dag er hun anerkendt verden over. Hun er aktuel med bogen Strik 2 - en stærk efterfølger til hendes første bog Strik.

Helgi Björnsson gæster Tivoli Late Night Orchestra
Der er lagt op til en festlig aften, når den islandske stjerne Helgi Björnsson gæster Tivoli Late Night Orchestra med Mads Mathias på Plænen. Tivoli Late Night Orchestra og Mads Mathias vil dykke ned i velkendte hits fra 1970'erne og frem til nu, og derudover vil Helgí også komme på scenen med nogle af hans islandske hits.

Vi runder denne festlige dag af med et smukt fyrværkeri.

Islands Nationaldag er arrangeret i samarbejde med den Islandske ambassade i København og Icelandair

Program

Program 15.45: Tale fra den islandske ambassadør i Danmark, Helga Hauksdóttir (Plænen) 16.00: Smuk musik fra stort islandsk kor (Plænen) 17.00: Stemningsmusik fra den islandske harmonikaspiller, Margrét Arnardóttir 19.00 Talk med Ásta Stefánsdóttir og Lærke Bagger (Orangeriet) 22.00: Tivoli Late Night Orchestra med Mads Mathias og Helgi Björnsson (Plænen)