Tivoli Fejrer Danmarks Befrielse

Vær med når vi i Tivoli markerer Danmarks Befrielse

4. maj 2023

Kl: 11:00

Haven

Tivoli fejrer Danmarks Befrielse den 4.-5. maj.
Danmark blev frit den 5. maj 1945. Det er der tradition for at markere ved at sætte lys i vinduerne den 4. maj. Denne tradition skal også kunne mærkes i Tivoli, hvor lyset er i centrum om aftenen den 4. maj.

Besøger man Tivoli denne aften, da vil man blandt andet kunne opleve lys i vinduerne i restauranter, butikker og Tivolis administrative bygninger. I Boblespringvandet foran Nimb vil der være 78 lanterner - en for hvert år, hvor Danmark har været frit.

Fakkeloptog og musik fra Tivoli-Garden
Tivoli-Gardens Musikkorps og Fanevagt vil på denne særlige aften gå et Fakkeloptog med start fra Plænen.
Tivoli-Garden går fra Slotspladsen kl. 20.25, og går mod Plænen, hvor faklerne tændes til tonerne af trompet. Faklerne tændes omkring kl. 20.35 - det tidspunkt hvor befrielsesbudskabet lød fra BBC for 78 år siden. Når faklerne er tændt går Tivoli-Garden ud på en stemningsfuld rundtur i Haven.

Uddeling af hveder
Traditionen om at spise hveder på Store bededag er en fin gammel tradition, og denne skal man som gæst også kunne mærke i Tivoli. Store bededag falder den 5. maj, og derfor vil Tivolis kontrollører dele hveder ud til gæsterne den 4. maj om aftenen. Bemærk, at der et begrænset antal hveder, og de uddeles så længe lager haves.