Talk med Maren Uthaug og Vigdis Hjorth

Oplev en spændende samtale mellem de to aktuelle norske forfattere.

17. maj 2023

Kl: 18:00

Mød to af de mest spændende norske forfattere til en samtale om blandt andet identitet og nationalstatens rolle. Hvad kendetegner Norge som nation i dag? Hvordan er forholdet mellem Danmark og Norge i dag? Hvordan er det at bevæge sig henover grænsen mellem de to landes kulturer? Og hvordan påvirker den erfaring deres litteratur? Den danske litteraturkritiker Marie Louise Kjølbye er vært.

Om de to forfattere
Maren Uthaug (f. 1972) er en dansk-norsk forfatter med samiske rødder, idet hun er født i nordnorske Kautokeino i Finnmark. Uthaugs romanforfatterskab begynder i 2013, men forud herfor kender man hende fra tegneseriestriben i Politiken; Ting jeg gjorde. Hendes forfatterskab er ofte selvbiografisk funderet, men præget af hendes stærke humor og kritiske sans. Hun er aktuel med sin fjerde roman, 11 procent (2022).
Vigdis Hjorth (f. 1959) er en af de allerstørste stemmer i både norsk og nordisk litteratur i dag. Hjorths forfatterskab kredser om emner af eksistentiel karakter, og hun skriver blændende om både opvækst, det moderne liv og muligheden for heri at leve sandt. Hjorth er norsk, men i dag bosat i København. Hun er aktuel med romanen Femten år: Den revolusjonære våren (2022).
Oplev den spændende talk mellem de to seje kvinder på Væksthusscenen i Pergolaen.

Norges Nationaldag er arrangeret i samarbejde med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde.

Program

18.00: Talk med Maren Uthaug og Vigdis Hjorth på Væksthusscenen i Pergolaen.