HTH Livekøkken med Francis Cardenau og Umut Sakarya

Fransk Gâteau au Chocolat med bælgfrugter

20. maj 2023

Kl: 16:00

Orangeriet

I en fransk-tyrkisk alliance kæmper Francis og Umut for et fælles mål: At få danskerne til at (gen)opdage bælgfrugten og bane vejen for mere velsmag og kvalitet, mere bæredygtighed og bedre sundhed. Ved at kombinere deres forskellige kulturer og ekspertiser, skaber Francis og Umut et opløftende og uhøjtideligt rum, der fyldes af madentusiasme, sublim kogekunst, inspirerende fortællinger og masser af humor.

Tag med Umut og Francis på et kulinarisk eventyr, hvor de sammen vil udforske, hvordan bælgfrugter og grøntsager kan anvendes. Vi skal fra Mesopotamien, op gennem Europa og til Danmark, hvor bælgfrugten af mystiske årsager er gået i madkulturens glemmebog - men det vil Umut og Francis nu lave om på!

På denne del af rejsen, skal vi en tur med Francis og Umut i det søde køkken - for bælgfrugten er ikke kun genial i salte retter. Med klassisk, fransk kokkehåndværk og søde minder om de bedste dessertoplevelser, går Francis og Umut i køkkenet og viser hvor bredt bælgfrugtens potentiale faktisk spænder.

Umut og Francis inviterer én fra publikum med på scenen, hvor de sammen vil lave den lækreste dessert bestående af en fransk chokoladekage, en hjemmelavet is og en lækker crumble – alt sammen lavet på de vidunderlige bælgfrugter.

Tag med på rejsen og smag en bid af Frankrig, når der til slut vil være små smagsprøver på den lækre dessert.