HTH Livekøkken med Francis Cardenau og Umut Sakarya

Tag med til Mesopotamien og smag tyrkisk Mercimek-suppe

20. maj 2023

Kl: 14:00

Orangeriet

I en fransk-tyrkisk alliance kæmper Francis og Umut for et fælles mål: At få danskerne til at (gen)opdage bælgfrugten og bane vejen for mere velsmag og kvalitet, mere bæredygtighed og bedre sundhed. Ved at kombinere deres forskellige kulturer og ekspertiser, skaber Francis og Umut et opløftende og uhøjtideligt rum, der fyldes af madentusiasme, sublim kogekunst, inspirerende fortællinger og masser af humor.

Tag med Umut og Francis på et kulinarisk eventyr, hvor de sammen vil udforske, hvordan bælgfrugter og grøntsager kan anvendes. Vi skal fra Mesopotamien, op gennem Europa og til Danmark, hvor bælgfrugten af mystiske årsager er gået i madkulturens glemmebog - men det vil Umut og Francis nu lave om på!

På denne del af rejsen, vil Umut og Francis inviterer én fra publikum med på scenen, hvor de sammen vil lave en fantastisk lækker tyrkisk mercimek-suppe. Suppen er en vigtig del af det mesopotamiske køkken, hvis rødder går tilbage til civilisationerne i Mellemøsten for over 10.000 år siden. Køkkenet er kendt for at bruge en bred vifte af korn, bælgfrugter, grøntsager og krydderier, og det er herfra retter som hummus, tabbouleh, sharwarma og kebab kommer.

Tag med på rejsen og smag en bid af Mesopotamien, når der til slut vil være små smagsprøver på den lækre suppe (50-75 smagsprøver).