Tivoli Fejrer Danmarks befrielse

Vær med når vi i Tivoli markerer Danmarks befrielse

Fra 4. maj 2022 - 5. maj 2022

Haven

Tivoli fejrer Danmarks befrielse den 4.-5. maj.

Danmark blev frit den 5. maj 1945. Det er der tradition for at markere ved at sætte lys i vinduerne den 4. maj. Denne tradition skal også kunne mærkes i Tivoli, hvor lyset er i centrum om aftenen den 4. maj.

Besøger man Tivoli denne aften, da vil man blandt andet kunne opleve lys i vinduerne i restauranter, butikker og Tivolis administrative bygninger. I Boblespringvandet foran Nimb vil der være 77 lanterner - en for hvert år, hvor Danmark har været frit.

Fakkeloptog og musik fra Tivoli-Garden og Tivoli Ensemblet
Tivoli-Gardens Musikkorps og Fanevagt vil på denne særlige aften gå et Fakkeloptog med start fra Plænen.
Tivoli-Garden går fra Slotspladsen kl. 20.25, og går mod Plænen, hvor faklerne tændes til tonerne af trompet. Når faklerne er tændt lyder Befrielsesbudskabet kl. 20.35, nøjagtig som det gjorde dengang i 1945, og herefter går Tivoli-Garden ud på den stemningsfulde rundtur i Haven.

Tivoli Fejrer, at det er 77 år siden at Danmark blev befriet, og det gør vi med lys i vinduerne, og musik fra både Tivoli-Garden og Tivoli Ensemblet, som på repertoiret denne aften har sange, der også glædede befolkningen dengang.

Program

20.25: Tivoli-Gardens Musikkorps og Fanevagt går fra Slotspladsen mod Plænen 20.30: Fanevagtens fakler bliver tændt til tonerne af trompet. 20.35: Tivoli-Garden går et stemningsfuldt fakkeloptog gennem Haven. 20:55 Tivoli-Gardens fakkeloptog slutter ved Slotspladsen. 21:00: Onsdagsjazz på Orangeriet - Tivoli Ensemblet har nogle sange på repertoiret fra tiden omkring Besættelsen og Befrielsen af Danmark. OBS: Der er Onsdagsjazz på Orangeriet med Tivoli Ensemble kl. 19.00 og kl. 20.00.