I anledningen af Tivoli Food Festival har vores restauranter lagt sig i selen for at diske op med særlige menuer og tilbud. De har skelet til Tivolis rige gastronomiske historie og fundet både glemte og kendte klassikere frem til anledningen.
Tilbuddene gælder i hele festivalperioden fra den 12. maj til 29. maj 2022.
FRU NIMB
Aftenmenu
Røgede mandler – grillede oliven
Skagentoast med urtesalat og citron
Stegt dansk flæsk med persillesovs, kartofler og surt
Vaniljeis med lun rabarber og ”gode råd” småkager
Vinmenu og mineralvand m/u brus
Pris per person 895 kr
Book bord her
Frokostmenu
Skagentoast med urtesalat og citron
Stegt, dansk flæsk med persillesovs, kartofler og surt
Vinmenu og mineralvand m/u brusPris per person 445 kr.
Book bord her
NIMB BRASSERIE
Aftenmenu
Oliven, trøffelchips og blinis med ørredrogn, cremefraiche, purløg
Laksetatar med krydderurtesalat
Oksemørbrad (160 g) med forårsgrønt, nye kartofler og trøffelsauce
Nimb Brasseries version af rabarbertrifli og ”gode råd” småkager
Kaffe og petits fours fra Cakenhagen
Vinmenu og mineralvand m/u brus
Pris per person 1.000 kr
Book bord her
Frokost menu
Laksetatar med krydderurtesalat
Unghanebryst med forårsgrønt, nye kartofler og luftig trøffelcreme
Vinmenu og mineralvand m/u brus
Pris per person 500 kr
Book bord her
PRICE
Familien Price var i sin tid med til at etablere Pantomimeteatret. Mange af de forestillinger, man den dag i dag kan opleve, når påfuglen åbner sig, stammer tilbage fra Price og Casortis tid.
Brdr. Prices oldefar optrådte som musikalsk klovn i sommerfuglekostume, og hans sønner, heriblandt brødrenes farfar, rejste rundt og gøglede.
Deres far er født i København, hvilket er heldigt, for ellers havde de nok ikke haft mulighed for at vende tilbage til familiens gamle arbejdsplads - Tivoli - og åbne restaurant
Stor tartelet med høns i asparges med hjemmelavet butterdej med smør, rigeligt smør.
1 gl. hvidvin: Bourgogne Blanc 2018 Domaine Bzikot
Samlet pris: Kr. 270,-
Book bord her
PÅFUGLEN
Restaurant Påfuglen hed oprindeligt Taarnpavillonen og kan føre sin historie helt tilbage til 1883. Den er i dag en af Tivolis største restauranter og kan huse fra 1-400 gæster i de smukke, lyse lokaler der desuden har de originale spejlmalerier hængende af de elskede figurer fra Pantomimeteatret, der er dateret tilbage til 1880.
Frokostanretning
Marineret sild med kapers og rødløg
Frisk paneret fiskefilet med hjemmelavet
remoulade og citron
Sprængt oksespidsbryst med peberrods creme
Flæskesteg med hjemmelavet rødkål og agurkesalat
Samlet pris: 189 kr.
Book bord her
GRØFTEN
Grøften har været restaurant i 146 år – og har lagt vægge til mange fascinerende historier.
Ballonskipper Lauritz Johansen var en driftig og dristig mand. I 1890 købte Johansen sin helt egen luftballon og begejstrede resten af sæsonen Tivolis gæster med opstigninger fra Haven.
Da Tivoli anskaffede den kæmpestore gule lænkeballon ”Montebello” var Luftskipper Johansen selvskrevet som kaptajn. I 1900 overtog Luftskipper Johansen Grøften og gjorde den under sin fremragende ledelse til et ærkekøbenhavnsk samlingssted for byens celebrities. Luftskipperen satte en af Grøftens signaturretter, skipperlabskovs, på kortet, hvor den stadig er at finde i dag.
Grøftens Skipperlabskovs ad libitum. Serveres m/ purløg, rødbede og groft rugbrød. Hertil 50 cl. fadøl.
Samlet pris: 245/kuvert
Smørrebrød m/ røget laks fra Terroir Nordic på kartoffel. Serveres m/ rygeostecreme, rødløg og sprødt rugbrød. Hertil 50 cl. fadøl eller 1 gl. husets hvidvin. Samlet pris: 195/kuvert
Book bord her
FIGARO
Skaldyrsbistroen Figaro er opkaldt efter Georg Carstensens tidsskrift fra 1840, som hed FIGARO.
Da Carstensen, som grundlagde Tivoli, manglede abonnenter til sit tidsskrift, inviterede han til de såkaldte Figaro-fester i Kongens Have i København.
Her hyrede han Hans Christian Lumbyes orkester til at stå for musikken.
Dette blev starten på et samarbejde, der fortsatte, da Carstensen grundlagde Tivoli nogle år senere i 1843, hvor Lumbye blev en musikkens mand i Tivoli.
Figaro - fiske- og skaldyrsbistro åbnede for første gang dørene i foråret 2021.
Rejer & Rosé
Skagentoast - håndpillede rejer, mayonnaise, dild, rogn, ristet toastbrød
Hertil et glas rosé
Samlet pris: 200 kr.
Book bord her
MAZZOLIS
Den ikoniske bygning der i dag rummer restaurant Mazzolis, blev oprindeligt bygget i 1883. Den har haft en omskiftelig skæbne som runddanseestrade, hippodrom – også kaldet hestevæddeløbsbane, som i Tivoli udgaven bestod i ponyridning. Sidenhen har det være et skattet konditori og nu en velbesøgt Italiensk restaurant med et ærligt rustikt køkken, i stadigt fantastiske lokaler.
Brændefyret Stenovnspizza
Vælg en pizza fra kortet og få et glas af husets vin eller vand
Samlet pris: 165 kr.
Book bord her
GARDEN DELI
I jubilæumshaven tæt ved Tivoli søen ligger Garden Deli. Jubilæumshaven blev skabt i anledningen af Tivolis 175-års-dag. Det er en frodig grøn oase, uden støj fra forlystelser med udsigt til voliere og væksthus.
Garden Deli er ukompliceret comfort food med fokus på sæsoner, bæredygtighed og grønt.
Forårsbebuderen - Garden Deli's Rejetarteletter.
Sprøde tarteletter med håndpillede rejer, grønne asparges, let skaldyrscreme, citron og masser af krydderurter og et glas kolde rosé.
Samlet pris: 150 kr.
Læs mere om Garden Deli her
GEMYSE – TIVOLI FOOD FESTIVALMENU
Sæsonens 3-retters
Snacks m/ Velkomstdrink (Enten m/ eller u/ Alkohol)
Forret – Hovedret – Dessert
Samlet pris: 495 kr./pers
Book bord her
A HEREFORD BEEFSTOUW - FESTIVALMENU
Forret:
Koldrøget laks
avocado, citron, sprøde salater og lun nøddevinaigrette
Hovedret:
Bøf af oksefilet, ca. 200 g.
Serveres med grøntsager og tilbehør til deling ved bordet:
Årstidsbestemt grønsagsret
Blandet grøn salat
Sæsonaktuel kartoffel
Pommes frites
Samlet pris: 345 kr./pers.
Book bord her
CAKENHAGEN
Cakenhagen er Tivolis sødeste spisested. Et klassisk dansk konditori med et forførende fransk tvist. Her står de dygtigste konditorer altid klar til at forkæle de søde smagsløg.
Festivalkage
Festival choux med solbær kompot og luftig hvid chokolade creme med lime.
Pris: 52 kr.