Festivalmenuer hos Tivolis restauranter

Find alt fra tarteletter og smørrebrød til lækker skipperlabskovs

Fra 12. maj - 29. maj

Haven

I anledningen af Tivoli Food Festival har vores restauranter lagt sig i selen for at diske op med særlige menuer og tilbud. De har skelet til Tivolis rige gastronomiske historie og fundet både glemte og kendte klassikere frem til anledningen.

Tilbuddene gælder i hele festivalperioden fra den 12. maj til 29. maj 2022.

FRU NIMB
Aftenmenu

  • Røgede mandler – grillede oliven
  • Skagentoast med urtesalat og citron
  • Stegt dansk flæsk med persillesovs, kartofler og surt
  • Vaniljeis med lun rabarber og ”gode råd” småkager
  • Vinmenu og mineralvand m/u brus
  • Pris per person 895 kr
    Book bord her

    Frokostmenu
  • Skagentoast med urtesalat og citron
  • Stegt, dansk flæsk med persillesovs, kartofler og surt
  • Vinmenu og mineralvand m/u brus
  • Pris per person 445 kr.
    Book bord her

    NIMB BRASSERIE
    Aftenmenu
  • Oliven, trøffelchips og blinis med ørredrogn, cremefraiche, purløg
  • Laksetatar med krydderurtesalat
  • Oksemørbrad (160 g) med forårsgrønt, nye kartofler og trøffelsauce
  • Nimb Brasseries version af rabarbertrifli og ”gode råd” småkager
  • Kaffe og petits fours fra Cakenhagen
  • Vinmenu og mineralvand m/u brus
  • Pris per person 1.000 kr Book bord her

    Frokost menu
  • Laksetatar med krydderurtesalat
  • Unghanebryst med forårsgrønt, nye kartofler og luftig trøffelcreme
  • Vinmenu og mineralvand m/u brus
  • Pris per person 500 kr Book bord her

    PRICE
    Familien Price var i sin tid med til at etablere Pantomimeteatret. Mange af de forestillinger, man den dag i dag kan opleve, når påfuglen åbner sig, stammer tilbage fra Price og Casortis tid.
    Brdr. Prices oldefar optrådte som musikalsk klovn i sommerfuglekostume, og hans sønner, heriblandt brødrenes farfar, rejste rundt og gøglede.
    Deres far er født i København, hvilket er heldigt, for ellers havde de nok ikke haft mulighed for at vende tilbage til familiens gamle arbejdsplads - Tivoli - og åbne restaurant
  • Stor tartelet med høns i asparges med hjemmelavet butterdej med smør, rigeligt smør.
  • 1 gl. hvidvin: Bourgogne Blanc 2018 Domaine Bzikot
  • Samlet pris: Kr. 270,- Book bord her

    PÅFUGLEN
    Restaurant Påfuglen hed oprindeligt Taarnpavillonen og kan føre sin historie helt tilbage til 1883. Den er i dag en af Tivolis største restauranter og kan huse fra 1-400 gæster i de smukke, lyse lokaler der desuden har de originale spejlmalerier hængende af de elskede figurer fra Pantomimeteatret, der er dateret tilbage til 1880.

    Frokostanretning
  • Marineret sild med kapers og rødløg
  • Frisk paneret fiskefilet med hjemmelavet
  • remoulade og citron
  • Sprængt oksespidsbryst med peberrods creme
  • Flæskesteg med hjemmelavet rødkål og agurkesalat
  • Samlet pris: 189 kr. Book bord her

    GRØFTEN
    Grøften har været restaurant i 146 år – og har lagt vægge til mange fascinerende historier.
    Ballonskipper Lauritz Johansen var en driftig og dristig mand. I 1890 købte Johansen sin helt egen luftballon og begejstrede resten af sæsonen Tivolis gæster med opstigninger fra Haven.
    Da Tivoli anskaffede den kæmpestore gule lænkeballon ”Montebello” var Luftskipper Johansen selvskrevet som kaptajn. I 1900 overtog Luftskipper Johansen Grøften og gjorde den under sin fremragende ledelse til et ærkekøbenhavnsk samlingssted for byens celebrities. Luftskipperen satte en af Grøftens signaturretter, skipperlabskovs, på kortet, hvor den stadig er at finde i dag.

  • Grøftens Skipperlabskovs ad libitum. Serveres m/ purløg, rødbede og groft rugbrød. Hertil 50 cl. fadøl.
  • Samlet pris: 245/kuvert

  • Smørrebrød m/ røget laks fra Terroir Nordic på kartoffel. Serveres m/ rygeostecreme, rødløg og sprødt rugbrød. Hertil 50 cl. fadøl eller 1 gl. husets hvidvin.
  • Samlet pris: 195/kuvert

    Book bord her

    FIGARO
    Skaldyrsbistroen Figaro er opkaldt efter Georg Carstensens tidsskrift fra 1840, som hed FIGARO.
    Da Carstensen, som grundlagde Tivoli, manglede abonnenter til sit tidsskrift, inviterede han til de såkaldte Figaro-fester i Kongens Have i København.
    Her hyrede han Hans Christian Lumbyes orkester til at stå for musikken.
    Dette blev starten på et samarbejde, der fortsatte, da Carstensen grundlagde Tivoli nogle år senere i 1843, hvor Lumbye blev en musikkens mand i Tivoli.
    Figaro - fiske- og skaldyrsbistro åbnede for første gang dørene i foråret 2021.

    Rejer & Rosé
  • Skagentoast - håndpillede rejer, mayonnaise, dild, rogn, ristet toastbrød Hertil et glas rosé
  • Samlet pris: 200 kr. Book bord her

    MAZZOLIS
    Den ikoniske bygning der i dag rummer restaurant Mazzolis, blev oprindeligt bygget i 1883. Den har haft en omskiftelig skæbne som runddanseestrade, hippodrom – også kaldet hestevæddeløbsbane, som i Tivoli udgaven bestod i ponyridning. Sidenhen har det være et skattet konditori og nu en velbesøgt Italiensk restaurant med et ærligt rustikt køkken, i stadigt fantastiske lokaler.

    Brændefyret Stenovnspizza
  • Vælg en pizza fra kortet og få et glas af husets vin eller vand
  • Samlet pris: 165 kr. Book bord her

    GARDEN DELI
    I jubilæumshaven tæt ved Tivoli søen ligger Garden Deli. Jubilæumshaven blev skabt i anledningen af Tivolis 175-års-dag. Det er en frodig grøn oase, uden støj fra forlystelser med udsigt til voliere og væksthus.
    Garden Deli er ukompliceret comfort food med fokus på sæsoner, bæredygtighed og grønt.

    Forårsbebuderen - Garden Deli's Rejetarteletter.
  • Sprøde tarteletter med håndpillede rejer, grønne asparges, let skaldyrscreme, citron og masser af krydderurter og et glas kolde rosé.
  • Samlet pris: 150 kr. Læs mere om Garden Deli her

    GEMYSE – TIVOLI FOOD FESTIVALMENU
    Sæsonens 3-retters
    Snacks m/ Velkomstdrink (Enten m/ eller u/ Alkohol)
    Forret – Hovedret – Dessert
    Samlet pris: 495 kr./pers Book bord her

    A HEREFORD BEEFSTOUW - FESTIVALMENU
    Forret:
    Koldrøget laks
    avocado, citron, sprøde salater og lun nøddevinaigrette

    Hovedret:
    Bøf af oksefilet, ca. 200 g.
    Serveres med grøntsager og tilbehør til deling ved bordet:
  • Årstidsbestemt grønsagsret
  • Blandet grøn salat
  • Sæsonaktuel kartoffel
  • Pommes frites
  • Samlet pris: 345 kr./pers. Book bord her

    CAKENHAGEN
    Cakenhagen er Tivolis sødeste spisested. Et klassisk dansk konditori med et forførende fransk tvist. Her står de dygtigste konditorer altid klar til at forkæle de søde smagsløg.

    Festivalkage
    Festival choux med solbær kompot og luftig hvid chokolade creme med lime.
    Pris: 52 kr.

    Spilletidspunkt

    Tid
    Sted
    Pris
    25. maj
    Ekskl. entré til Tivoli
    26. maj
    Ekskl. entré til Tivoli
    27. maj
    Ekskl. entré til Tivoli
    28. maj
    Ekskl. entré til Tivoli
    29. maj
    Ekskl. entré til Tivoli