H. M. Dronningen besøger Tivoli i anledningen af 50-ÅRS Regeringsjubilæet

Programmet byder bl.a. på fælles kagespisning, plantning af træ og en nykomponeret march til Dronningen fremført af Tivoli-Garden.

21. maj 2022

Kl: 12:00

Haven

I anledningen af H. M. Dronningens 50 års Regeringsjubilæum får Tivoli besøg af Dronningen, som vil være i Haven på dagen.

I dagens anledning åbner Tivoli dørene for Havens gæster allerede kl. 10.

H.M. Dronningen ankommer til Tivoli via Hovedindgangen kl. 12 til tonerne fra Tivoli-Gardens nykomponerede march til Dronningen. Dronningen bliver bl.a. budt velkommen af Pjerrot, Harlekin og Columbine samt balletbørn. Gæsterne får, så længe lager haves, udleveret flag og balloner i forbindelse med velkomsten.

Efter modtagelsen i Hovedindgangen, går turen gennem forlystelseshaven. Et af de mange stop bliver ved Pantomimeteatret, hvor Dronningen som scenograf har brugt hundredvis af timer. Her vil Majestæten besigtige en udstilling med kostumer, skitser og scenografier, Dronningen har udført gennem mere end 20 år i sit kunstneriske virke i Tivoli. Gæsterne vil bl.a. kunne opleve kostumer fra Den standhaftige Tinsoldat, Snedronningen, Fyrtøjet mm.

Så fortsætter H.M. Dronningen dagen med et besøg i Tivoli-Gardens skræddersal i H.C. Andersen Slottet. Hos Tivoli-Garden møder Hendes Majestæt nogle af Tivoli-Gardens musikere, lederen Jan Ulrik Hansen samt Tivoli-Gardens skrædder.

Efter besøget ved udstillingen vil der blive opført en særlig forestilling på 10 minutter på Pantomimeteatret med dansende børn iklædt kostumer, som Dronningen gennem tiden har designet.

Som en særlig historisk markering af dagen og jubilæumsåret vil Dronningen plante et due-træ (Davidia Involucrata) med hvide blomster, som med tiden vil vokse sig stort. Efter endt plantning vil Tivoli-Gardens Tamburkorps afslutte med en fanfare. Planen er herefter, at Hendes Majestæt går forbi Plænen og ser på den store fejringskage, før den bliver uddelt til gæsterne.

Dronningen forlader Tivoli igen ca. kl. 14.30, og vender tilbage igen om aftenen til den store fejring af 50-års Regeringsjubilæet i Koncertsalen med dansere fra bl.a. Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet.

Tivolis gæster kan overvære Balletgallaen på Plænen, når vi livestreamer fra Tivolis Koncertsal fra kl. 19.00.