Illuminationer

Fra 29. april 2021 - 26. september 2021

Tivoli Søen

Illuminationer er skabt særligt til Tivoli med musik, ild, lasere, lys og røg. Vandfontæner og lys er koreograferet til musikken.

”Som gæst kommer man helt tæt på, og man står så at sige midt i showet. Området omkring Tivoli Søen er utrolig smukt. Når man står på broen for at se showet, ser man ingen store bygninger, så når showet starter, glemmer man for en stund, at man står midt i en pulserende hovedstad” fortæller Tue Friborg der designer lyset til sommerilluminationerne. Han fortæller desuden at ”hver sæson i Tivoli har sit eget illuminationsshow – og de skiller sig ud fra hinanden. Én af måderne at opnå dette på, er ved at tilføje udstyr specifikt for de enkelte sæsoner. Hvert show tilpasses i Havens målestok, dimensioner og æstetik. Denne gang er showet en hyldest til den smukke danske sommer.”

Illuminationer har været en del af Tivoli siden 1846, inspireret af Vauxhall traditionen i England.

Årets sommerilluminationer akkompagneres af musik af Jeppe Kaas og varer ca. 10 minutter. Nyd showet men husk at holde god afstand og vis hensyn. Showet nydes bedst fra broen over Tivoli Søen eller langs bredden foran forlystelsen Vertigo.

Tivoli beskytter dyrelivet i og omkring Søen og har taget de fornødne hensyn i forbindelse med planlægning og afvikling af Tivoli Illuminationer.