Lær det selv // Bier, blomster og biodiversitet med Signe Wenneberg

5. september 2021

Kl: 15:00

Orangeriet

Kom forbi Orangeriet, hvor Tivoli og GARDENA byder velkommen til Signe Wenneberg. Tivoli er en af Københavns ældste haver - et åndehul midt i byen. Disse åndehuller er der brug for flere af i en tid med klimakrise og biodiversitetskrise. Vi har inviteret klima- og hverdagsaktivisten - haveentusiasten Signe Wenneberg - til at komme og give sit bud på, hvad du selv kan gøre i din egen have. Over 80 procent af danskerne har egen have - sommerhushave, byhave, kolonihave, fælleshave, landhave - og fælles for haverne er, at de spiller en stor rolle i fremtidens grønne omstilling, hvor det er afgørende, at vi giver plads til at:

1. Insekter og dyr kan bo i haverne og finde føde.
2. Kompost, visne blade og rod kan blive i haverne og være med til at regenerere.
3. At vand kan fastholdes i haver til tørre tider, samt afledes fra haverne uden at skulle overbelaste kloakker, det handler om klog belægning som man kendte til det i gamle dage. 4. At der er blomster og bestøvning.
5. At vi fortsætter med at bruge haverne sådan, som vi kastede os over dem under pandemien: Udendørs klasseværelser og rum for fordybelse og samhørighed med naturen.

Man bliver glad af at være udendørs. Signe fortæller med humor og uden løftede pegefingre og siger ofte “haven er perfekt, når den ikke er perfekt” og “ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”.

Se mere på Signes hjemmesidehendes instagram