Peter Fuglsang med Tivoli Ensemblet

Fra 18. august 2021 - 25. august 2021

Orangeriet

Hver onsdag kan du på Orangeriet nyde nogle af de skarpeste, danske jazzprofiler i mødet med Tivoli Ensemblet under ledelse af kapelmester Peter Jensen. I år er det 100 året for tango komponisten Astor Piazzolas fødsel. Sammen med Tivoli Ensemblet udforsker Peter Fuglsang Piazzolas verden og inspirationskilder samt flere af hans egne uforglemmelige kompositioner.

Onsdag den 18. august dedikerer vi første afdeling af OnsdagsJazz fra kl.19-19:45 på Orangeriet til to markante komponister: Billy Strayhorn og Cole Porter.
Billy Strayhorn (1915-1967) arbejdede og udfoldede sig som komponist i skyggen af en af det 20.århundredes største komponister: Duke Ellington. Strayhorn var åbent homosexuel hvilket og sammenholdt med hans race umuliggjorde det at indtage den fremtrædende position på den amerikanske jazz- og musik scene, som han retteligt fortjente.
Cole Porter (1891-1964) nåede at studerede jura på Harvard og være indrulleret i Fremmedlegionen før han som 36-årig slog igennem med sin første musical. Porter levede i et, efter sigende lykkeligt proforma ægteskab med en kvinde, men hans sexuelle orientering var en offentlig hemmelighed. Porter skrev både tekst og musik til en række geniale kompositioner, som jazzmusikere elsker at fortolke.
I koncertens anden og tredje afdeling kredser repertoiret om den Argentinske komponist Astor Piazzolla.

Vi ønsker alle en god koncert.