Stjernestunder stjernesekstet

Stjernestunder slutter med en helt enestående koncert med en – til lejligheden – sammensat sekstet. Her smelter seks stjerner sammen og spiller Schönbergs ”Verklärte Nacht” og Brahms’ Strygesekstet nr. 2.

21. august 2020

Kl: 20:00

Glassalen

Schønberg skrev Verklärte Nacht som 25-årig over et digt af Richard Dehmel. Det er handler om en mand og en kvinde, der vandrer gennem en mørk og kold skov. Kvinden er gravid, men ikke med den mand hun elsker. Manden ender med at tilgive og trøste, og derefter er natten lys og klar! 

Værket er skrevet inden Schönberg opfandt tolvtoneteknikken og er inspireret af senromantikken, især Wagner og Brahms. Især er værket kendt for sin brug af temaer, som repræsenterer de forskellige figurer i digtet. 

 Brahms 2. strygesekstet blev komponeret i 1864-1865, en periode hvor komponisten var dybt forelsket i Agathe von Siebold, hvis fornavn kan høres ‘stavet ud’ i værkets første sats med tonerne a-g-a-h-e. Foruden at være en lille kærlighedserklæring, er værket også et stærkt eksempel på Brahms’ historiske og satstekniske viden og kunnen. I løbet af værket gør han brug af adskillige musikalske virkemidler, såsom variationer over et tema, kontrapunktiske passager og kromatisk harmonik, hvilket hurtigt kunne blive et ahistorisk virvar, men som Brahms alligevel formår at samle til et helstøbt værk af højeste kvalitet.

Nicholas Algot Swensen takker med denne koncert for Folmer Jensens Musiklegat, som han sammen med sin bror Jonathan Algot Swensen modtager i 2020.

Medvirkende: Nikolaj Szeps-Zniader, violin, Jordi Rodriguez Cayuelas, violin, Asbjørn Nørgaard, bratsch, Nicholas Algot Swensen, bratsch, Andreas Brantelid, cello, Frederik Sjölin, cello

Det allervigtigste for os er, at vi kan tage imod vore gæster på en sikker og forsvarlig måde. Derfor har vi lavet en række nye tiltag, så vi overholder myndighedernes anbefalinger. Vi har sørget for øget rengøring samt spritstationer i Haven og Salene, så du ikke skal bekymre dig om hygiejnen.

Salen er opdelt, så der altid er et spærret sæde mellem dem, der er i salg. Grupper har mulighed for at rykke sammen til arrangementet, så længe der er mindst ét sædes afstand til gæster uden for gruppen. Du er velkommen til at kontakte os på 33151001 eller info@tivoli.dk, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til bestilling.

Program

Schönberg: Verklärte Nacht, op. 4
Brahms: Strygesekstet nr. 2, op. 36