Gregory Porter

Den dobbelt Grammy vindende Gregory Porter overraskede alle, da han første gang besøgte Danmark og Copenhagen Jazz Festival i 2014. Koncerten var en kæmpe succes, der endte i et ægte, historisk festival-moment, da selveste Stevie Wonder blev lokket på scenen til publikums store begejstring. I 2016 vendte han tilbage til jazzfestivalen, og i 2017 udsolgte han igen både i Operaen og i Musikhuset Aarhus, samt optrådte på Heartland ved Egeskov slot. Musikhuset i Aarhus gæster han igen i år, samt Glassalen i Tivoli.

13. juli 2019

Kl: 20:00

Glassalen

Gregory fik international anerkendelse med sine to Grammy Award vindende albummer, Liquid Spirit’ og ‘Take Me To The Alley’, der skabte opsigt og slog rekorder da de blev de første jazzalbummer som gik i Top 5 i mere end et årti. I november måned 2018 udsendte han sit første live album ‘One Night Only – Live At The Royal Albert Hall’, som blev indspillet ved tre udsolgte koncerter i Royal Albert Hall.

2018 har været endnu et milepælår for Gregory, da han blev årets bedst sælgende jazzkunstner, efter hans seneste album, 'Nat King Cole & Me', ramte tredjepladsen på den officielle UK Album Chart. Albummet gav ham hans højeste hitlisteplacering nogensinde og fik den stærkeste start af alle hans albumudgivelser. 'Nat King Cole & Me' er også Gregorys hurtigst streamede album til dato, og fik en million streams tre gange hurtigere end hans tidligere album 'Take Me To The Alley'.

Den amerikanske sanger er i Storbritannien nærmest blevet en adopteret national skat. Han har besøgt Downing Street 10 og sunget for den britiske dronning flere gange, samt optrådt på store musikfestivaler bla. på Glastonbury. ‘Liquid Spirit’ tog Gregory fra at være det største navn på jazzscenen til at være en af de mest efterspurgte sangere generelt, som spiller for udsolgte huse, og bliver inviteret til at medvirke i højt profilerede tv-shows verden over, såsom det britiske The Graham Norton Show hvor han optrådte med Hollywood-legenden Jeff Goldblum. Han medvirkede også i Storbritanniens svar på ”Vild med dans” - Strictly Come Dancing og BBC Music Awards.

Han har for længst vundet lytterne med sin rige og sjælfulde stemme, og vi glæder os endnu en gang til, at blive mindet om Gregorys sjældne kombination af rå talent og den musikalske sofistikation, som han så ubesværet besidder. Han har publikum i sin hule hånd, og Gaffas anmelder kvitterede også med fem ud af seks stjerner og overskriften “Magisk stemmepragt og forbindelse til noget guddommeligt”, da han gæstede jazzfestivalen i 2016: "Konstant holdt han publikum i sin hule hånd med sin fantastiske stemme, sin karismatiske optræden og sin brede appel. Og dét uanset om han sang egne, meget personlige sange, eller protestsange knyttet til kampen for borgerrettigheder i 60ernes USA. Han var troværdigheden selv som sanger og sceneoptrædende”.