Operacyklen – Hit’n’run

Operacyklen er mobil opera, der kan dukke op ud af det blå!

11. august 2018

Kl: 17:00

Haven

Store koncertsale, dybe orkestergrave, tyssende sidekammerater og billetreservationer i ualmindeligt god tid. Sådan kender de fleste operagenren, men sådan behøver det ikke at være. Med pop up-formatet Operacyklen har operafestivalen fundet sin egen smidige måde at rykke ud i byrummet. Uden de helt store dikkedarer, blot bevæbnet med sang og akkompagnement.

Denne sommer bærer Operacyklen undertitlen Hit'n'run, fordi den – læsset med et akkordeon, en akkordeonist og to udklædte sangere – gør brug af overraskelsesmomentet og dukker uventet op i det københavnske bybillede for straks efter at bryde ud i musik. Således leverer den udfarende trio et udvalg af perler fra operahistorien, og når den har gjort det, pakkes der sammen igen, hvorefter de musikalske mennesker bevæger sig videre ud i byrummet på yderligere eventyr.

Årets repertoire tæller blandt andet Gonoud-arien ’Avant de quitter’, duetten ’La ci darem la mano’ fra Don Giovanni og ’Il dolce suono’, der nok bedre er kendt som Lucia di Lammermoors vanvidsarie.

Operacyklen er arrangeret i samarbejde med Copenhagen Opera Festival