Rytteriet_logo_350x392

Rytteriet – live i Tivoli

I anledningen af Tivolis 175-års jubilæum er Rytteriet med Martin Buch, Rasmus Botoft og Bodil Jørgensen rykket ind i Glassalen med deres første liveshow i fire år.

Fra 24. marts 2018 - 21. april 2018

Glassalen

Rytteriet er klar med et helt nyt og skræddersyet show specielt til Tivoli og Havens 175-års fødselsdag.

Glæd dig til et festligt gensyn med de elskelige Rytteri-karakterer, overraskelser, musik, sang, dans, gråd og glæde. Showet bliver akkompagneret af Rytteriets eget husorkester med rocksanger Bjørn Fjæstad, trommeslager Mads Andersen, pianist og filmkomponist Asger Baden samt kapelmester og komponist Henrik Balling.

'Rytteriet - live i Tivoli' er så godt som udsolgt - køb billet til repremieren i foråret 2019 allerede nu.
KØB BILLET TIL 2019 HER

Buch, Botoft og Bodil

Rytteriets tog front- og bagmænd Rasmus Botoft og Martin Buch mødtes på skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. De begyndte at optræde sammen i 1996 med Teater Marianne, som de lavede fem forestillinger med. Det udviklede sig siden til Dusk og Bomholt der blev sat op af flere omgange på Café Teatret og som i 2005 blev til et radioprogram på P3, hvor de blandt andet gav gode råd om børneopdragelse anno 1950 i deres sommerbrevkasse.

I 2008 rykkede Dusk og Bomholt fra P3 til P2 og siden til P1. Grunden blev lagt til et bredt spektrum af nye karakterer og Dusk og Bomholt blev til Rytteriet. 
I 2010 blev det til en tv-serie på DR2 og siden to live-shows på Bellevue Teatret og Aarhus Musikhus.

Poul og Fritz, Erik, Else og stripper-Jens sættes fri
Det er måske især de mange og karakteristiske satirefigurer, der har gjort Rytteriet til hvermandseje. Det være sig den aggressive tv-kartoffel Erik og dennes hårdt prøvede hustru, Else, manden i skabet med de mange mærkesager og den solide appetit, Stripper-Jens fra gården, der bare gerne vil danse vovet til DAFs tyske electropunk, producerparret med penisforskrækkelse og sidst men ikke mindst, de rygklappende whiskeybælte-snobber, Poul og Fritz, der sætter pris på et godt glas Campari, på kønne unge au pair-piger, men IKKE på de fattige, der generelt er kedelige og som typisk spiser alt for sjældent på Kong Hans. 

Bodil, kære Bodil
Bodil Jørgensen har været med i Rytteriet fra starten, og det er eksempelvis hendes opvækst i Sønderjylland, der har inspireret til de sønderjyske sketchs, som er en fast del af repertoiret. Men Bodil har ikke tidligere været med live – det bliver første gang i Glassalen i Tivoli. Og hun glæder sig:

”Jeg er simpelthen så glad for at være med. Det bliver en kæmpe stor fornøjelse. Jeg elsker Glassalen, og jeg synes Rytteriet har været savnet derinde. Det passer lige til. Der er fugt i kælderen, men ellers er der hyggeligt”

 
 

Anmeldelser

Baseret på 429 brugeranmeldelser

“En blæret, skarpskåren dramaturgisk kurve, der
får taget til at løfte sig.

Berlingske

“Man overgiver sig til en hulkende latter, selv på vejen hjem.”

Børsen

“De tre skuespillere hører komisk til de skarpeste knive i skuffen”

Politiken

“Rytteriet er stadig et vildt ridt værd”

Ekstra Bladet

“Et elegant og voldsomt underholdende show”

Den 4. Væg

“Rytteriet er klædt på til at lægge hele Danmark ned”

Magasinet KBH

“Det er ikke bare hylende what the fuck-morsomt, det er også subtil samfundskritik klædt i de smukkeste absurde klæder.”

Jyllands-Posten

Rasmus-Botoft_300x300
Rasmus Botoft

Rasmus Botoft er den ene af hovedmændene bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1999. På skuespilskolen mødte han Martin Buch, som han hurtigt dannede professionelt par med. Sammen startede de Teater Marianne som lagde grunden for Dusk og Bomholt og siden Rytteriet. 

Rasmus Botoft har siden han blev færdig på teaterskolen medvirket i et utal af teaterforestillinger. Han begyndte sin karriere på Aarhus Teater i Guder, der blev instrueret af Christoffer Berdal og blev fra 2002 til 2008 en fast del af Det Kgl. Teaters ensemble. Her har han spillet med i alt fra Figaros Bryllup, Kabale og Kærlighed til Kirsebærhaven. 

Samtidig med sin teaterkarriere blev Rasmus Botoft også en kendt figur på både tv og film. Han har været med i en lang række store danske tv-serier såsom Livvagterne, Lykke, Mercur, Isas Stepz, Mens vi Presser Citronen, Juleønsket, Arvingerne II og film som Flammen og Citronen, Mennesker bliver Spist, Lille Soldat, Alting bliver godt igen og Swinger. Rasmus Botoft har også skrevet manuskript til spillefilmen Gaven fra 2008.

Rasmus Botoft har været nomineret flere gange til en Robert og modtog i 2014 sammen med Martin Buch en Robert for Årets korte Tv-serie. I 2009 modtog han også med Rytteriet Radiodays prisen for bedste radiosatire.

Rasmus Botoft udtaler: "Jeg har arbejdet i Tivoli hele min ungdom. Syv somre arbejdede jeg i Viften lige indtil jeg kom på teaterskolen. Så man kan vel sige, at jeg har gået i folkeskole og gymnasiet - og så har jeg gået i Tivoli. Det var en ekstra ungdomsuddannelse. Jeg startede som opvasker og afrydder og blev siden opråber. Jeg endte som kassemand og såkaldt dagmand. Så jeg var fast i Tivoli om dagen det sidste år, jeg arbejdede her." 

Martin-Buch_300x300
Martin Buch

Martin Buch er den anden af de to hovedmænd bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1996 og har siden spillet med i et hav af teaterforestillinger på et stort antal teatre over hele Danmark. Fra små teatre som Café Teatret og Mammut Teatret og til Aarhus Teater, Folketeatret og det Kgl. Teater. På det Kgl. Teater medvirkede Martin Buch blandt andet i Darwins Testamente, Den Kaukasiske Kridtcirkel og Et Vintereventyr.

Derudover er det blevet til en perrække af både roller på tv og film. Martin har blandt meget andet medvirket i julekalenderen Mikkel og Guldkortet, Limbo, Badehotellet og Bankerot. Det er også blevet til en lang række roller i en bred vifte af danske film. Her kan nævnes Bornholms Stemme, Fukssvansen, Hævnen, Dirch, Tordenskjold og Kold og senest som Adam i filmen Swinger fra 2016.

Martin Buch har flere gange været nomineret til både Bodil og Robert statuetter og modtog i 2014 sammen med Rasmus Botoft en Robert for Årets korte Tv-serie med Rytteriet. Derudover spillede Martin hovedrollen i kortfilmen Der er en yndig mand som vandt en Oscar for Bedste kortfilm i 2002. 

Martin Buch: Jeg faldt i Springvandet i Tivoli som lille og jeg kan stadig huske det. Jeg har nok ikke været mere end fire år. Det var ikke springvandet foran Nimb. Det var sådan et blåt springvand så vidt jeg husker. Jeg balancerede på kanten og så røg jeg ned i det. Det var meget traumatisk. Jeg glemmer det aldrig!! 

Bodil_300x300
Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen læste først engelsk litteratur på Aarhus Universitet og begyndte derfor forholdsvis sent på Statens Teaterskole. Hun afsluttede uddannelsen som 29-årig i 1990.

Siden har hun spillet et hav af teaterroller, bl.a. på Jomfru Ane Teatret og på Det Kgl. Teater. Publikum har kunnet nyde godt af Bodils skæve og til tider fandenivoldske humor i Tivolirevyen i Glassalen. Hun har bl.a. medvirket i Dekalog på Betty Nansen Teatret og på Republique i monologen Apokalypsen, som hun selv har været med til at skabe, skrevet af Frank Kjørup.

Bodil vandt både en Robert- og en Bodil-pris for hovedrollen i Lars von Triers Idioterne i 1999 der blev hendes folkelige gennembrud. Siden har hun medvirket i mere end 30 film, bl.a. Hvidsten Gruppen (2012), All Inclusive (2014) og Mænd & høns (2015).

Bodil Jørgensen er også kendt for sine tv-roller i bl.a. Badehotellet og selvfølgelig Rytteriet som hun har været en del af lige fra begyndelsen. Hun har modtaget en Robert for hendes medvirken i Rytteriets Jul.

Band-Rytteriet
Rytteriets Husorkester

Orkesteret er ledet af kapelmester og komponist Henrik Balling (tidligere medlem af bandet Gangway). Derudover er der forsanger Bjørn Fjæstad (forsanger i bandet Baal) trommeslager Mads Andersen og pianist og filmkomponist Asger Baden. Husorkesteret har også været med i de tidligere shows på Bellevue Teatret.
Rasmus Botoft og Martin Buch udtaler: Vi er meget beærede og stolte af at have så fornemt et orkester med på scenen.

Praktisk information

Spillested
Glassalen i Tivoli

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid

Åbningstider i Glassalen
Dørene til Glassalen åbnes en halv time før forestillingens start.

Forestillingens varighed
Forestillingen forventes at vare ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 12 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.

Garderobe
Fri og ubemandet garderobe.

Bar/restauranter
Glassalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. 
Læs mere her.

 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: 33 15 10 01

Se åbningstiderne for Box Office her.

Handelsbetingelser og byttepolitik

Transport/parkering

Busser til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. S-tog, Øresundstog, regionaltog og IC-tog til Københavns Hovedbanegård. 

For parkeringsmuligheder se her.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Ledsagerbilletter udstedes mod forevisning af ledsagerkort fra Invalideorganisationernes Brugerservice.

Der er teleslynge til rådighed til arrangementet. Læs mere her.
Tap for at aktivere kortet
Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse

Måske er du også interesseret i disse forestillinger

Mor og far sidder i Grøften Glassalen
Divaer i glas Glassalen