Vis
Vis

Divaer i Glas

Oplev Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen, Cecilie Stenspil og Carsten Svendsen i en moderne kabaret om Tivoli Varietéens storhedstid fortalt gennem en række legendariske sangerinder fra hele verden.

Fra 30. august - 16. september

Glassalen

Køb billet

Tag med tilbage til svundne tider, når Caroline Henderson, Cecilie Stenspil, Birgitte Hjort Sørensen og Carsten Svendsen genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist gennem legendariske kvindeskikkelser som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald, der alle har trådt deres hæle på den historiske scene i Glassalen.

I efterkrigstidens København fandt nogle af verdens største sangerinder vej til Tivoli Varietéen, der i de år emmede af stjernestøv med det strålende showbiz-talent Preben Uglebjerg i front. Legendariske sangerinder fra hele verden optrådte i 1960érne på den berømte Tivoli-scene og knyttede under deres ophold alle et særligt bånd til Danmark. Med deres sjælfulde og storslåede kvindestemmer kæmpede de mod problemer relateret til racisme, ligestilling, seksualitet og tro, og i et sammensurium af musikalitet, underholdning og politiske stikpiller fandt de et talerør i Glassalens scene.

Divaer i Glas emmer af mangfoldighed, erotik, natteliv, levet liv, drømme, nostalgi og længsler. Det er tonerne fra en svunden tid, men det er også tonerne af håb og drømme for fremtiden.

“It isn’t where you came from, it’s where you’re going, that counts.”
Ella Fitzgerald

Divaer i Glas instrueres af den reumertvindende Rolf Heim og akkompagneres af et live jazzorkester med kapelmester Nikolaj Hess i front.

Forestillingen har premiere i Glassalen den 30. august 2018.

Birgitte_300x300
Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2007. Hun fik sin professionelle debut som Roxie Hart i musicalen Chicago på Det Ny Teater, og siden har hun medvirket i en lang række teaterstykker, musicals, film og TV-produktioner. På teatre har hun blandt andet medvirket i Coriolanus på The Donmar Warehouse i London, spillet Roxie Hart i Chicago på Cambridge Theatre i London, og senest medvirket i Les Liaisions Dangereuses på Booth Theatre på Broadway i New York. I Danmark har hun blandt andet spillet Geneviève i Pigen med paraplyerne på Betty Nansen Teatret. 

Birgitte Hjort Sørensen er blandt andet kendt fra tv-serien Borgen, hvor hun spillede tv-journalisten Katrine Fønsmark. Hun har derudover haft hovedrollen i Bille Augusts film Marie Krøyer fra 2012. Udvalgte film: Kandidaten, Anja og Viktor - i medgang og modgang, Ved verdens ende, Sandheden om mænd, Magi i luften, Julie, En du elsker, Sommeren '92 og 3 ting. Birgitte Hjort Sørensen har spillet flere store roller i udlandet, blandt andet i tv-seriene Game of Thrones, Kriminalkommisær Barnaby , Miss Marple - The endless night og senest HBO serien Vinyl. I foråret 2018 er der premiere på Greyzone, en ny stor tv-serie hvor Birgitte Hjort Sørensen har hovedrollen.
 
 
Caroline-Henderson_554x554
Caroline Henderson

Caroline fik sit gennembrud i Danmark i 1989 med popgruppen Ray Dee Ohh. I 1995 udgav hun sit første solo-album Cinemaztic, der fik et væld af priser og anerkendelser – heriblandt syv Grammy’er. Hun har siden udgivet 12 solo-albums, senest EP’en Ménage a Trois. Foruden et væld af nomineringer har hun vundet otte Danish Music Awards – og er ridder af Dannebrog. På film og tv har Caroline Henderson bl.a. været vært på programrækken Midnatsjazz på DR2 og medvirket i Max pinlig, Der var engang en dreng (der fik en lillesøster med vinger), den spanske film Tuya Siempre og DR’s julekalender Julestjerner i 2012. 

Caroline Henderson medvirkede i den første Gasolin Teaterkoncert på Dr. Dante, og har siden medvirket i en række forestillinger, heriblandt Don Juan på Betty Nansen Teatret og Jazz, Love & Henderson på Østre Gasværk Teater. Forrige år kunne man opleve Caroline Henderson i Tivolis opsætning af musicalen Hairspray. Hun har skabt musikken til den Reumert-nominerede danseforestilling Love Songs og medvirket i teaterkoncerten American Spirit på Aarhus Teater og Aveny-T. I indeværende sæson medvirker hun desuden i forestillingen Disgraced på Betty Nansen Teatret.
Cecilie_300x300
Cecilie Stenspil

Cecilie Stenspil er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006 og debuterede samme år på teatret i stykket Erasmus Montanus. I 2009 blev hun nomineret til en Reumert i kategorien Årets Kvindelige Hovedrolle som Bess i teatrets opsætning af Breaking the Waves. På Det Kongelige Teater har man blandt andet kunne opleve Cecilie Stenspil i rollen som Eliza Doolittle i My Fair Lady, Nina i Mågen 2011 og Sally Bowles i Cabaret. Hun har derudover spillet hovedroller i Bang og Betty samt Den Stundesløse på Folketeatret og i Mefisto og Madame de Sade på Betty Nansen Teatret i 2015. 

Senest har hun spillet Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar på Aarhus Teater. Cecilie Stenspil har ligeledes medvirket i musicalen Next to Normal på Nørrebro Teater samt i Teaterkoncerterne Hey Jude og Rolling Stones. Hun har desuden lagt stemme til lydbøger og en lang række store tegnefilmsstemmer i over 27 år, blandt andet i Inderst Inde som Glæde / Joy. I 2009 fik Cecilie Stenspil sin debut på tv i DRs dramaserie Livvagterne. I efteråret var hun aktuel med Gidseltagningen på Kanal 5 og har de sidste 4 år kunne opleves i TV2s succesfulde serie Badehotellet. Cecilie Stenspil har modtaget flere priser og legater, blandt andet Prins Henriks Legat og Ove Sprogøe Prisen i 2010 samt Poul Reumerts Æreslegat og Tagea Brandts Rejselegat.
Carsten-Svendsen-400x400
Carsten Svendsen

I Divaer i Glas skal Carsten Svendsen spille en rolle inspireret af den ikoniske entertainer Preben Uglebjerg - Tivoli Varietéens bemærkelsesværdige konferencier, der styrede løjerne på scenen i Glassalen i efterkrigsårene. Carsten Svendsen er uddannet på Odense Teaterskole 2006, og var herefter tilknyttet Aalborg Teater i 10 år, hvor han bl.a. medvirkede i Macbeth, Anne Linnet Teaterkoncert, En Kort En Lang og Cabaret.

I 2009 modtog Carsten Svendsen en Reumert Talentpris, i 2015 blev han kåret som Årets Skuespiller i Nordjylland af Torben Vejs Fond, og i 2017 modtog Carsten prisen som årets revytalent fra både Revyernes Revy og Charlies Revygalla. Han har også været tilknyttet Aarhus Teater, Nørrebro Teater og senest Det Ny Teater, hvor han senest har kunne opleves i Anything Goes og Annie Get Your Gun.

Praktisk information

Entré
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Havens åbningstid. Dørene til Glassalen åbner en halv time før forestillingsstart. 

Adresse
Glassalen, Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Garderobe
Garderobe: 20 kr.

Bar
Glassalens bar er åben inden forestillingen og i pausen.

Betalingsmuligheder i Glassalen
Kontant og kreditkort.

Åbningstider i Glassalen
Dørene åbnes en halv time før forestillingens start. 
Billetkontor/dørsalg
Tivoli Box Office. Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: +45 33 15 10 01.
Åbningstider Tivoli Box Office udenfor sæson
Mandag-fredag kl. 10-18
Åbningstider Tivoli Box Office i sæson
Søndag - torsdag kl. 10.00 - 23.00. Fredag- lørdag kl. 10.00 - 24.00

Adgangsforhold for gangbesværende gæster
Adgang i niveau 

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 10 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler som altid, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.

Transport/parkering
Busser til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. S-tog, regionaltog og IC-tog til Københavns Hovedbanegård

Nærmeste parkeringshus
Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
30. august
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
31. august
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
1. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
2. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
5. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
6. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
7. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
8. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
9. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
12. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
13. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
14. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
15. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
16. september
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
Tap for at aktivere kortet