15. til 22. august 2021

Stjernestunder

Liebeslieder Walzer 15. august · Glassalen

Vi gør det til en tradition, at Stjernestunder åbner med Liebslieder Walzer. Oplev: Mari Eriksmoen, Sophie Haagen, Lawrence Brownlee, Michael Nagy, Malcolm Martineau og Marianna Shirinyan.

Tivolis fødselsdagskoncert med Patricia Petibon 15. august · Tivolis Koncertsal

Det er altid en særlig oplevelse, når den franske sopran Patricia Petibon er på scenen; hun nøjes ikke med at synge blændende virtuost, men formår som få andre at kommunikere musik ud over rampen med alle midler.

Mari Eriksmoen recital 16. august · Glassalen

Den norske sopran Mari Eriksmoen har en stemme, som man bare må overgive sig til. Krystalklar og rund på samme tid – og hendes eminente musikalitet og overskud har gjort hende til en af de mest efterspurgte skandinaviske sangere i øjeblikket.

De to hollandske brødre Lucas og Arthur Jussen er ikke bare to overordentligt virtuose pianister – de er også kammermusikere med en næsten overnaturlig kommunikation, når de spiller sammen.

Danmark er i de senere år blevet storproducent af prisvindende kammermusikensembler – ikke mindst af strygekvartetter. Nu kan et helt nyt skud på kvartetstammen opleves i Tivoli, og de får selskab af en ekstra kollega på bratsch.

Den amerikanske tenor Lawrence Brownlee kan i år fejre 10-års-jubilæum som en af de absolutte favoritter hos Tivolis koncertpublikum – og denne gang gæster han Glassalen med et forrygende program i det helt intime format

Schuberts Winterreise med Michael Nagy 18. august · Glassalen

Den tyske baryton Michael Nagy har både en succesfuld karriere som operasanger og er samtidig en efterspurgt liedsanger. Her gæster han Tivoli med Schuberts mesterlige sangcyklus om den ulykkeligt forelskede unge mand, der drager ud på en rejse mod et ukendt mål.

Copenhagen Philharmonic String Quartet 18. august · Glassalen

Copenhagen Philharmonic String Quartet – som består af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil – spiller sammen med førstekoncertmesteren i Berlinerfilharmonikerne og den dansk-armenske mesterpianist Marianna Shirinyan.

Johan Dalene recital 19. august · Glassalen

Han var 7 år gammel, da han første gang var solist med et orkester. Nu har 21-årige svenske Johan Dalene slået sit navn fast som et af Skandinaviens mest lovende violinister – ikke mindst som førsteprisvinder i den prestigefyldte Carl Nielsen Konkurrence i 2019.

Tre internationale operasolister med base i København er på scenen i en hyldest til Puccini og hans italienske operakomponistkolleger, som i årene omkring 1900 satte så realistiske skæbner som muligt på scenen.

En svensker, en dansker og en nordmand går ind i et øvelokale – og ud kommer kammermusik i verdensklasse. Tre af Skandinaviens førende musikere i den unge generation har sat hinanden stævne i Glassalen i Tivoli.

Leonidas Kavakos solo recital 20. august · Glassalen

Det er svært at forestille sig en bedre kombination end mesterviolinisten Leonidas Kavakos og musik af Johann Sebastian Bach. Man behøver faktisk ikke andet end en violin for at skabe de perfekte rammer om en musikalsk oplevelse i absolut verdensklasse.

Alexander Melnikov solo recital 21. august · Glassalen

Den russiske pianist Alexander Melnikov er kendt af mange i Danmark, ikke mindst som tilbagevendende og populær gæst ved Hindsgavl Festivalen. Nu medvirker han ved Stjernestunder-festivalen i et program med musik af tre komponister, som vidste alt om, hvordan man får det bedste ud af et koncertflygel.

Stjernestunder Kvintet 21. august · Glassalen

Oplev: Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Antoine Tamestit, Jonathan Swensen & Enrico Pace

Znaider, Tamestit, Brantelid & Melnikov 22. august · Glassalen

Det bliver med garanti en helt særlig oplevelse, når fire solister på det absolutte verdensplan – to af dem danske – spiller kammermusik Beethoven, Schumann og Mahler i Glassalen. Her mødes russiske Alexander Melnikov og franske Antoine Tamestit med deres danske kolleger Nikolaj Znaider og Andreas Brantelid.

Renée Fleming med Tivoli Copenhagen Phil 22. august · Tivolis Koncertsal

Den amerikanske sopran Renée Fleming er en af meget få ægte megastjerner i den klassiske musiks verden – og hun er solist i sange af Schubert og Richard Strauss, når Tivoli Copenhagen Phil siger tak for i år med afslutningskoncerten på både festivalen Stjernestunder og SommerKlassisk 2021.

nimb_tern
Efter koncerten inviterer vi til

Artist talk på Nimb

Sammensæt dit eget festivalprogram og kom helt tæt på musikken. Efter dagens koncerter inviterer vi til artist talk på Nimb bar, hvor udvalgte musikere mødes med festivalens værter. Der er direkte og gratis adgang til Nimb Bar fra Tivoli.

  • 16. august Lucas & Arthur Jussen
  • 17. august Lawrence Brownlee
  • 18. august NOVO Quartet
  • 20. august Johan Dalene, Andreas Brantelid & Christian Ihle Hadland
  • 21. august Nikolaj Szeps-Znaider

Festivalens værter Rie Koch og Mathias Hammer byder velkommen og introducerer alle koncerterne i Glassalen.

Stjernestunder er en uge fyldt med klassisk musik

Vi glæder os over igen at byde velkommen til Stjernestunder i Tivoli med en række af den klassiske musiks største stjerner og mest lovende navne. Kom helt tæt på musikken og musikerne, når de spiller med hinanden i Glassalen og bliver interviewet på Nimb Bar om aftenen. Festivalens værter Mathias Hammer og Rie Koch, byder velkommen og giver introduktioner til alle koncerterne i Glassalen. I løbet af festivalugen er der 13 koncerter i Glassalen og 3 koncerter i Tivolis Koncertsal.

Vælg 3 koncerter og få 20% rabat

Tip: Se kataloget i fuld størrelse ved at klikke på ikonet [ ]

Få personlig vejledning hos:

Tivoli Box Office
(Til venstre for Hovedindgangen)
Tlf. 33 15 10 01
info@tivoli.dk  

 

Hele SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden. Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og Wiliam Demant Fonden. Erik & Susanna Olesens Almenvelgørende Fond har sponsoreret fri adgang for Havens gæster til to Stjerneskud-koncerter.

Filtrér Alle
Scene
Hvad
Periode