15. til 22. august 2021

Stjernestunder

Liebeslieder Walzer 15. august · Glassalen

Fire sangere fra henholdsvis Norge, Danmark, USA og Tyskland sætter hinanden stævne i Glassalen – og de inviterer to pianister fra Skotland og Armenien med. Musikken er bl.a. Brahms’ to mesterlige samlinger af ultrakorte kærlighedssange i trefjerdelstakt.

Tivolis fødselsdagskoncert med Patricia Petibon 15. august · Tivolis Koncertsal

Det er altid en særlig oplevelse, når den franske sopran Patricia Petibon er på scenen; hun nøjes ikke med at synge blændende virtuost, men formår som få andre at kommunikere musik ud over rampen med alle midler.

Mari Eriksmoen recital 16. august · Glassalen

Den norske sopran Mari Eriksmoen har en stemme, som man bare må overgive sig til. Krystalklar og rund på samme tid – og hendes eminente musikalitet og overskud har gjort hende til en af de mest efterspurgte skandinaviske sangere i øjeblikket.

De to hollandske brødre Arthur og Lucas Jussen er ikke bare to overordentligt virtuose pianister – de er også kammermusikere med en næsten overnaturlig kommunikation, når de spiller sammen.

Danmark er i de senere år blevet storproducent af prisvindende kammermusikensembler – ikke mindst af strygekvartetter. Nu kan et helt nyt skud på kvartetstammen opleves i Tivoli, og de får selskab af en ekstra kollega på bratsch.

Den amerikanske tenor Lawrence Brownlee kan i år fejre 10-års-jubilæum som en af de absolutte favoritter hos Tivolis koncertpublikum – og denne gang gæster han Glassalen med et forrygende program i det helt intime format

Schuberts Winterreise med Michael Nagy 18. august · Glassalen

Den tyske baryton Michael Nagy har både en succesfuld karriere som operasanger og er samtidig en efterspurgt liedsanger. Her gæster han Tivoli med Schuberts mesterlige sangcyklus om den ulykkeligt forelskede unge mand, der drager ud på en rejse mod et ukendt mål.

Copenhagen Philharmonic String Quartet 18. august · Glassalen

Copenhagen Philharmonic String Quartet – som består af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil – spiller sammen med førstekoncertmesteren i Berlinerfilharmonikerne og den dansk-armenske mesterpianist Marianna Shirinyan.

Johan Dalene recital 19. august · Glassalen

Han var 7 år gammel, da han første gang var solist med et orkester. Nu har 21-årige svenske Johan Dalene slået sit navn fast som et af Skandinaviens mest lovende violinister – ikke mindst som førsteprisvinder i den prestigefyldte Carl Nielsen Konkurrence i 2019.

Tre internationale operasolister med base i København er på scenen i en hyldest til Puccini og hans italienske operakomponistkolleger, som i årene omkring 1900 satte så realistiske skæbner som muligt på scenen.

En svensker, en dansker og en nordmand går ind i et øvelokale – og ud kommer kammermusik i verdensklasse. Tre af Skandinaviens førende musikere i den unge generation har sat hinanden stævne i Glassalen i Tivoli.

Leonidas Kavakos solo recital 20. august · Glassalen

Det er svært at forestille sig en bedre kombination end mesterviolinisten Leonidas Kavakos og musik af Johann Sebastian Bach. Man behøver faktisk ikke andet end en violin for at skabe de perfekte rammer om en musikalsk oplevelse i absolut verdensklasse.

Alexander Melnikov solo recital 21. august · Glassalen

Den russiske pianist Alexander Melnikov er kendt af mange i Danmark, ikke mindst som tilbagevendende og populær gæst ved Hindsgavl Festivalen. Nu medvirker han ved Stjernestunder-festivalen i et program med musik af tre komponister, som vidste alt om, hvordan man får det bedste ud af et koncertflygel.

Znaider, Kavakos og Tamestit 21. august · Glassalen

Oplev Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos & Antoine Tamestit. Sæt kryds i kalenderen allerede nu! Aftenen byder blandt andet på Beethoven, Schumann og Mahler. Hele programmet for koncerten bliver først afsløret senere.

Znaider, Tamestit, Brantelid & Melnikov 22. august · Glassalen

Det bliver med garanti en helt særlig oplevelse, når fire solister på det absolutte verdensplan – to af dem danske – spiller kammermusik Beethoven, Schumann og Mahler i Glassalen. Her mødes russiske Alexander Melnikov og franske Antoine Tamestit med deres danske kolleger Nikolaj Znaider og Andreas Brantelid.

Renée Fleming med Tivoli Copenhagen Phil 22. august · Tivolis Koncertsal

Den amerikanske sopran Renée Fleming er en af meget få ægte megastjerner i den klassiske musiks verden – og hun er solist i sange af Schubert og Richard Strauss, når Tivoli Copenhagen Phil siger tak for i år med afslutningskoncerten på både festivalen Stjernestunder og SommerKlassisk 2021.

Stjernestunder er en ny festival med klassisk musik 

Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Vælg 3 koncerter og få 20% rabat

  Tip: Klik på ikonet i nederste højre hjørne for at se kataloget i fuld størrelse [  ]

Sæt kryds i kalenderen allerede nu! Nærmere information om koncerterne opdateres løbende.
Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.


HENT ÅRSPROGRAMMET SOM PDF  DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?

Tivoli Box Office
(Til venstre for Hovedindgangen)
Tlf. 33 15 10 01
info@tivoli.dk  
Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Filtrér Alle
Scene
Hvad
Periode