Znaider, Tamestit, Brantelid & Melnikov

Klaver og strygere

22. august

Kl: 18:00

Glassalen

Køb billet

Det bliver med garanti en helt særlig oplevelse, når fire solister på det absolutte verdensplan – to af dem danske – spiller kammermusik Beethoven, Schumann og Mahler i Glassalen. Her mødes russiske Alexander Melnikov og franske Antoine Tamestit med deres danske kolleger Nikolaj Znaider og Andreas Brantelid.

De tre af musikerne lægger ud med Beethovens energiske trio for violin, bratsch og cello i c-mol, og senere får de følgeskab af klaveret i Schumanns populære klaverkvartet og Mahlers varme og melodiske sats for samme besætning. Et must for alle kammermusikfans!

Gustav Mahler kender vi som symfoniker og komponist til sange med klaver eller orkester. Men i sin ungdom skrev han værker i mange andre genrer; han arbejdede bl.a. på hele tre operaer, som aldrig blev færdige, og han brændte eller kasserede massevis af nodeark med bl.a. kammermusikværker som klaverkvartetten i a-mol. Mahler var stadig teenager og førsteårsstuderende på konservatoriet i Wien, da han begyndte at skrive på kvartetten for violin, bratsch, cello og klaver. Mahler spillede selv klaverstemmen, da klaverkvartetten blev uropført på konservatoriet 10. juli 1876 – men måske var det ikke et helt færdigt værk, der blive spillet ved den lejlighed. Helt mirakuløst overlevede første sats – og 24 takter af en scherzo – under alle omstændigheder Mahlers nådesløse forsøg på at udslette sine ungdomsværker; manuskriptet dukkede op, og Mahlers kvartetsats blev igen spillet offentlig i 1964 – for første gang i 88 år.

Schumanns klaverkvartet er et af de allermest poplære værker for besætningen – med god grund. Schumann var en komponist, som ofte arbejdede intenst og manisk med en enkelt genre i en afgrænset periode; mellem 1832 og 1839 skrev han næsten udelukkende klavermusik, 1840 var hans store lied-år med ikke færre end 138 færdiggjorte sange, i 1841 skrev han to symfonier – og 1842 var et kammermusikår. På kun en måned skrev Schumann kvartettens fire satser – og især celloen fik fine soloer undervejs, især i den smukke langsomme sats; sikkert en hilsen til amatørcellisten grev Matvei Weilhorskij, som Schumann tilegnede værket. Men det er helt tydeligt alligevel klaveret, der er i centrum – og det skyldes uden tvivl, at Schumann havde sin kone Clara og hendes brillante klaverspil i tankerne undervejs i arbejdet. Resultatet blev et helt igennem lyst, veloplagt og sprudlende stykke kammermusik.

Koncerten begynder uden klaveret – med den sidste af Beethovens i alt fem trioer for violin, bratsch og cello, skrevet i 1797-98. Tonearten er c-mol – en toneart, som betyder noget helt særligt for Beethoven; det er her han kæmper de største kampe i sin musik, bl.a. i skæbnesymfonien, i sørgemarchen fra Eroica-symfonien og i både Pathétique-sonaten og den allersidste klaversonate op. 111. Men det er også i c-mol, at Beethoven skriver kammermusik som i strygetrioen, hvor han viser sit overlegne mesterskab i at få maksimalt udtryk ud af blot tre strygeinstrumenter – og han viser allerede som 27-28-årig, at han fuldstændig behersker de tre instrumenter, som han senere kommer til at skrive sine 16 strygekvartetter for. Der skulle kun en ekstra violin til.

Fotos af Nikolaj Szeps-Znaider, Antoine Tamestit, Andreas Brantelid og Alexander Melnikov.

Program

Nikolaj Znaider (violin)
Antoine Tamestit (bratsch)
Andreas Brantelid (cello)
Alexander Melnikov (klaver)

Beethoven: Strygetrio nr. 5, c-mol, op. 9 nr. 3
Schumann: Klaverkvartet
Mahler: Klaverkvartetsats, a-mol

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
22. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder