VIVA VERISMO!

Operagalla med David Kempster, Yana Kleyn og Peter Lodahl

19. august

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Tre internationale operasolister med base i København er på scenen i en hyldest til Puccini og hans italienske operakomponistkolleger, som i årene omkring 1900 satte så realistiske skæbner som muligt på scenen.

På det tidspunkt er Giacomo Puccini den store stjerne i italiensk opera. Han er en mester i at zoome ind på de følelsesmæssige højdepunkter, hvor han med stor træfsikkerhed breder sine yderst vanedannende melodier ud. Hans arv bliver videreført af yngre kolleger som Mascagni og Giordano - den nye generation, som bruger sloganet verismo – det italienske ord ”vero” betyder ”sandt” eller ”ægte” – om den nye operaform.

På det tidspunkt er Giacomo Puccini den store stjerne i italiensk opera. Puccini overtager stafetten fra Verdi, og han er perfektionist til fingerspidserne; han ved præcis hvordan man påvirker tårekanalerne mest effektivt. Han er ekstremt økonomisk omkring varigheden på en opera, og driver sine librettister til vanvid i forsøget på at koge den ydre handling ned til præcis det mest virkningsfulde. Til gengæld zoomer han behændigt ind på de følelsesmæssige højdepunkter, hvor han med stor træfsikkerhed breder sine yderst vanedannende melodier ud.   

Privat holder Puccini sig ikke tilbage; han er glad for kvinder, han er ufattelig forfængelig, han elsker jagt og hurtige biler ... og han er kæderyger. Hans kone Elvira er med god grund sygeligt jaloux; hun driver bl.a. en tjenestepige til selvmord, fordi hun (for en gangs skyld uden grund, i øvrigt) mistænker Puccini for at have et forhold til pigen. Puccini skriver næsten udelukkende operaer, og regnes for at være Italiens største operakomponist i perioden efter Verdi. Men de mange cigaretter, han har inhaleret i årenes løb, bliver hans skæbne; han får konstateret kræft og dør under arbejdet med sin sidste opera Turandot.

Lige siden de første forsøg omkring år 1600 er opera blevet skældt ud for at være for stereotyp i sin fremstilling af personer og skæbner, og det har ikke skortet på løbende justeringer hen mod noget, der kunne minde om realisme på scenen. I 1875 har Georges Bizet præsenteret den halvkriminelle sigøjnerpige Carmen og hendes smuglervenner for det pæne, borgerlige Paris. I Italien tager Puccini tråden op i 1890’erne, f.eks. i forholdet mellem sypigen Mimi og den fattige digter Rodolfo i La bohème, men er det stadig ikke socialrealistisk nok for en gruppe endnu yngre komponister i Italien. Pietro Mascagni og Umberto Giordano er nogle af de fremtrædende i den nye generation, som bruger sloganet verismo – det italienske ord ”vero” betyder ”sandt” eller ”ægte” – om den nye operaform.

Fotos af solister Peter Lodahl, Yana Kleyn og David Kempster og Tivoli Copenhagen Phil.

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent: Sebastian Lang-Lessing
Solister: Yana Kleyn, sopran, Peter Lodahl, tenor
David Kempster, baryton
Arier af Puccini, Mascagni, Giordano og Verdi.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Copenhagen Opera Festival

Varighed ca. 80-90 minutter

SommerKlassisk_KV_200x369
TorsdagsKlassisk

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

Vælg 3 koncerter Se koncertoverblik

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
19. august
220.00 - 450.00 DKK TorsdagsKlassisk