Svensk stjernesopran

Vier letzte Lieder med Cornelia Beskow og Tjajkovskijs 4. symfoni

30. juli

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Tivoli Copenhagen Phil byder på det helt store, romantiske sug i maven med værker af Richard Strauss og Tjajkovskij sammen med den tyske dirigent Sebastian Weigle og det nye stjerneskud på sopranhimmelen, svenske Cornelia Beskow.

Cornelia Beskow debuterede i 2020 på selveste Staatsoper i Wien, og den 34-årige svenske sopran har nu hele verden som sin arbejdsplads. Hør hende i fire af Richard Strauss’ smukke og inderlige sange – noget af det sidste, han skrev overhovedet – og tag også med Tjajkovskij på en rejse ind i en plaget mands tanker; i musikken kan Tjajkovskij fortælle om de forbudte følelser, han ikke må sige med ord.

Cornelia Beskow debuterede i 2020 som Elsa i Wagners Lohengrin på selveste Staatsoper i Wien. Den 34-årige svenske sopran er uddannet på OperaAkademiet i København, og har nu hele verden som sin arbejdsplads. Hør hende i fire af Richard Strauss’ smukke og inderlige sange – noget af det sidste, han skrev overhovedet – og tag også med på en tur tilbage til zartidens gamle Rusland sammen med en komponist, som på overfladen er heldigere end 99,9 procent af indbyggerne i Rusland. Han lever et liv i luksus, og han færdes hjemmevant hos den kulturelle og økonomiske elite i Moskva og Skt. Petersborg.

Året er 1877. Pjotr Iljitj Tjajkovskij er 36 år, og hans karriere kører som smurt; han underviser i musikteori på konservatoriet i Moskva, og han er en komponist, som allerede har bevist, at han hører til i den internationale elite. Tjajkovskij er i gang med en ny symfoni, som - ligesom Beethovens berømte femte – handler om skæbnen. Tjajkovskij kender alt til det med skæbnen. Han bærer selv på en hemmelighed, som meget få mennesker kender til. Han er dybt ulykkelig som homoseksuel i et samfund, hvor det ikke kun er noget man absolut ikke taler om – men hvor det rent faktisk også er strafbart. Ægteskabet varer kun få dage. Skæbnen banker på allerede fra begyndelsen af Tjajkovskijs fjerde symfoni – en rejse ind i en plaget mands tanker. I musikken kan Tjajkovskij fortælle om det, han ikke må sige med ord.

Richard Strauss var også en mester i at fortælle historier uden ord, men kun i musik – men det betød ikke, at han afskar sig fra at fortælle med ord. Helst ord sunget af en sopranstemme. Strauss skrev noget af sin bedste musik netop til sine sopraner, og han giftede sig endda med én. Det er næsten altid sopranerne, der er omdrejningspunktet i hans operaer, hvad enten de er vanvittige teenagere som Salome, samspilsramte nervevrag som Elektra, verdensfjerne gudinder som i Ariadne på Naxos eller unge, uskyldige døtre af nyrige forretningsfolk som Sophie i Rosenkavaleren. Richard Strauss kender sopranstemmen og dens muligheder bedre end de fleste, og hvor mange komponister fortrinsvis tænker på herrestemmer, når de komponerer sange, så er Richard Strauss også i den genre klart sopranernes mand. Det var hans forlægger Ernst Roth, der samlede de fire sange under titlen Vier letzte Lieder - selv om de berømte fire sidste sange er faktisk ikke Strauss' allersidste; han nåede at skrive endnu en sang, med titlen Malven, kort før sin død i 1949.

Fotos af solist Cornelia Beskow og dirigent Sebastian Weigle.

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent: Sebastian Weigle
Solist: Cornelia Beskow, sopran

Tjajkovskij: Symfoni nr. 4
Richard Strauss: Vier letzte lieder

Varighed ca. 80-90 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
TorsdagsKlassisk

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

Vælg 3 koncerter Se koncertoverblik

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
30. juli
220.00 - 450.00 DKK TorsdagsKlassisk