Skt. Annæ Symfoniorkester spiller Sjostakovitj

Con Amore festival fra 1. til 13. juni.
Inkluderet i entréen til Tivoli.

4. juni

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Den unge trompetist Simone Samuel er solist i noget så sjældent som en trompetkoncert af en kvindelig dansk komponist, når Skt. Annæ Symfoniorkester gæster Tivoli – og de tager os desuden med til Stalins rædselsregime i 30’ernes Sovjetunionen.

Sjostakovitj levede i konstant angst for at blive arresteret af Stalin. Den 5. symfoni skulle rette op på hans tidligere musik, der – som diktatoren Josef Stalin udtrykte det – “ikke havde noget med symfoniske klange at gøre”. Resultatet blev en af Sjostakovitj’ mest kendte symfonier.

Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.

Hilda Sehested var samtidig med Carl Nielsen. Som kvinde i årene omkring 1900 så de fleste i dansk musikliv på hende med en blanding af undren over hendes klare talent og overbærenhed, fordi en kvinde da naturligvis ikke kunne tages rigtig alvorligt som komponist. Men Sehested gav ikke op så let; hun er den første kvinde i Danmark, der skriver en symfoni, og hun fik sin opera Agnete og Havmanden antaget på Det Kongelige Teater – selv om den i sidste ende aldrig blev opført. Hilda Sehested skrev selv, at hun fik en særlig energi ved at skrive musik for trompet, og hendes trompetkoncert er et godt eksempel på hendes store talent. Trompetsolisten Simone Samuel er uddannet fra Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, hvor hun har færdiggjort sin bachelorgrad – og i øjeblikket er hun i gang med sin kandidatuddannelse på Hochschule für Musik i Würzburg. På trods af at være bosiddende i Tyskland er Simone tæt forbundet med Danmark, hvor hun har haft hele sin musikalske opvækst.

I 1936 var komponisten Dmitri Sjostakovitj 30 år gammel. Samme år bliver hans liv bliver ændret totalt. Sjostakovitj’ 5. symfoni har undertitlen “En Sovjet-kunstners svar på berettiget kritik”. Den 5. symfoni skulle rette op på hans tidligere musik, der – som diktatoren Josef Stalin udtrykte det – “ikke havde noget med symfoniske klange at gøre”. Sjostakovitj levede i konstant angst for at blive arresteret af Stalin. Sjostakovitj’ blev musik beskrevet som kaos og uden sammenhæng, som ikke-musik - og Sjostakovitj selv blev hængt ud som en fjende af folket. Grunden var, at  Stalin personligt havde overværet en opførelse af Sjostakovitj’ opera “Lady Macbeth fra Mzensk”. Stalin var gået i raseri over et orkestermellemspil, som han mente var ren pornografi. Stalin gav ordre til at man skulle skrive en kritisk artikel i avisen Pravda. Måske skrev han ovenikøbet noget af den selv.

 Sjostakovitj var i gang med at skrive sin 4. symfoni, men den smed han ned i en skuffe med det samme. Hvis den blev offentliggjort, var det ensbetydende med øjeblikkelig arrestation. I stedet for begynder han at skrive en ny. Den skal være hans overlevelsesredskab - og samtidig vil Sjostakovitj ikke gerne gå på kompromis med sine egne idéer om, hvordan musik skal skrives. Han går så at sige tilbage til sit udgangspunkt - til sin første symfonier - og går videre derfra med alle de erfaringer han nu har om et symfoniorkester og dets muligheder. Resultatet er en symfoni, som på overfladen nemt kunne tilfredsstille partiet; Sjostakovitj håber, at ingen af dem kan høre hvad symfonien egentlig handlede om. Og han får ret. Uropførelsen i Leningrad bliver en stor succes for Sjostakovitj. Sent i sit liv sagde Sjostakovitj selv om symfonien, at det må være tydeligt for enhver, hvad symfonien handler om: Det er som om nogen gennembanker dig med en kæp, og siger: “Din opgave er at juble - din opgave er at juble” -  og du rejser dig og vakler bort mens du mumler; “Min opgave er at juble - min opgave er at juble”.

Program

Skt. Annæ Symfoniorkester
Dirigent: Frederik Støvring Olsen
Solist: Simone Samuel, trompet

Sjostakovitj: Symfoni nr. 5
Hilda Sehested: Trompetkoncert

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

Tern_TG_1
13. juni til 11. juli

Con Amore festival

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • Tivolis Koncertsal
 • Landets bedste amatørensembler og unge talenter

Se koncertoverblik

Con Amore-serien er en koncentreret festival med besøg af spirende talenter fra helt unge Suzuki-børn over morgendagens professionelle musikere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium til de fremragende amatørensembler.

Alle koncerterne foregår i Tivolis Koncertsal og er inkluderet i entréen til Tivoli. Der skal ikke bestilles billetter, så vi anbefaler at komme i god tid, hvis man ønsker bestemte pladser i salen.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
4. juni
Con Amore festival / Inkluderet i entréen til Tivoli