Skandinavisk stjernetrio

Oplev Johan Dalene, Andreas Brantelid & Christian Ihle Hadland

20. august

Kl: 17:00

Glassalen

Køb billet

En svensker, en dansker og en nordmand går ind i et øvelokale – og ud kommer kammermusik i verdensklasse. Tre af Skandinaviens førende musikere i den unge generation har sat hinanden stævne i Glassalen i Tivoli.

I forvejen samarbejder violinisten Johan Dalene og cellisten Andreas Brantelid begge med pianisten Christian Ihle Hadland med både koncerter og cd-indspilninger i bagagen – og nu samles de tre også som klavertrio med musik af Haydn, Kodály og Ravel på nodestativerne.

Den danske cellist Andreas Brantelid – en af de uhyre få danske solister på absolut verdensplan – har samarbejdet fast med den norske pianist Christian Ihle Hadland i adskillige år; sammen har de givet koncerter, indspillet cd’er, og de to musikere har siden 2018 været kunstneriske ledere af Stavanger Kammermusikkfestival.

 Duoens cd-indspilning af cello/klaver-værker af Edvard Grieg og Percy Grainger fik det fornemme Editor’s Choice-stempel i verdens førende musikmagasin, det engelske Gramophone, da indspilningen udkom i 2015. Siden da har Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland bl.a. spillet samtlige Beethovens sonater for cello og klaver over to aftener både her i København og Londons Queen’s Hall. Ved siden af samarbejdet har de to musikere hver deres travle solistkarriere – og nu får de selskab af den kun 21-årige svenske violinkomet Johan Dalene, dagen efter hans solokoncert ved Stjernestunder-festivalen.

Johan Dalene og Christian Ihle Hadland har også allerede et fast samarbejde, og duoens debut i Carnegie Hall i New York er planlagt til at finde sted 20. maj 2021 – og deres første cd-indspilning med nordisk musik af bl.a. Edvard Grieg, Wilhelm Stenhammar og Carl Nielsen udkommer i marts på det svenske plademærke BIS.

På den skandinaviske mestertrios koncertprogram i Glassalen står to klavertrioer og en duo for violin og cello. Haydn skrev ikke færre end 45 klavertrioer, og var helt afgørende for at løfte kombinationen violin, cello og klaver fra at være noget, man som regel forbandt med amatørmusikere, som samledes om klaveret hjemme i borgerskabets hyggelige stuer, til professionel koncertmusik på højeste plan. Her er klaveret i høj grad i centrum i en af Haydns sidste klavertrioer, skrevet i anden del af 1790’erne på et tidpunkt, hvor Haydn helt suverænt var den mest kendte komponist i verden. Men god grund.

Den ungarske Zoltán Kodály var dybt optaget af den lokale folkemusik, som han sammen med komponistkollegaen Béla Bartók indsamlede på fonografvalser i begyndelsen det 20. århundrede. Samtidig fik Kodály en solid musikalsk uddannelse i Paris, hvor han sugede til sig af inspiration fra både komponistkolleger som Debussy og Hans duo for violin og cello fra 1914 er netop et af resultaterne af Kodálys arbejde med at fusionere den klassiske musiks former med lyden af folkemusikken.

Samme år – 1914 – skrev den franske komponist Maurice Ravel sin klavertrio, og præcis som Kodály var han inspireret af folkemusikken; her er efterklange af musik fra så forskellige egne som Baskerlandet til Indonesien – alt sammen med Ravels helt personlige og superraffinerede præg. Alt i alt en rejse fra Haydns 1700-tals-verden og frem til udbruddet af 1. verdenskrig, hvor den gamle verden ville være ændret for altid. Også i musikken.

Program

Johan Dalene (violin)
Andreas Brantelid (cello)
Christian Ihle Hadland (klaver)

Haydn: Klavertrio nr. 43, C-dur, Hob XV:27
Kodály: Duo for violin og cello
Ravel: Klavertrio

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
20. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder