Schuberts Winterreise med Michael Nagy

En del af festivalen Stjernestunder

18. august

Kl: 17:00

Glassalen

Køb billet

Den tyske baryton Michael Nagy har både en succesfuld karriere som operasanger og er samtidig en efterspurgt liedsanger. Her gæster han Tivoli med Schuberts mesterlige sangcyklus om den ulykkeligt forelskede unge mand, der drager ud på en rejse mod et ukendt mål.

Melankoli, smerte, uopfyldt kærlighed, kulde, mørke og sorg. Det er temaerne i de 24 sange, som Schubert satte i musik året inden sin død i 1827 som kun 31-årig. Winterreise har siden da fået status som den mest krævende sangcyklus, en sanger kan give sig i kast med.

Med sig ved koncerten i Glassalen har Michael Nagy en ægte lied-specialist, pianisten Gerold Huber, som kender hver en krog af Schuberts eminente sangcyklus, og som regelmæssigt samarbejder med adskillige af verdens førende liedsangere.

Vinterrejsens mål er ukendt. Hovedpersonen konfronteres med pinefulde tanker fra fortiden, han søger trøst i ensomhed og glemsel. Stien fører gennem en skov, hvor krager følger ham som skygger, og det blege måneskin ser ud til at være hans eneste ledsager. Den ensomme vandrer finder et øjebliks fred i hytten hos en fattig kulbrænder og drømmer om det sidste forår og den tid han tilbragte med sin elskede.

Han beslutter at søge tilflugt og trøst i en nærliggende landsby – men ingen ser ud til at vente på ham eller byde ham velkommen. Træt og udmattet ender han på den nærliggende kirkegård, som ser ud til at være et velkomment hvilested, men heller ikke her er han velkommen.

Til sidst møder han en gammel, fattig, ensom mand, som står med bare fødder i den kolde sne og spiller på sin drejelire. Ingen værdiger den gamle mand et blik – og ingen lægger en mønt i hans lille tallerken. Vandringsmanden føler sig på en underlig måde forbundet med den gamle mand – og den sidste sang slutter med spørgsmålet; ”Skal vi følges ad? Vil du dreje din lire til mine sange?”

Schubert lader spørgsmålet hænge i luften efter fem kvarters hjerteskærende rundrejse i den menneske sjæl.

Program

Michael Nagy (baryton)
Gerold Huber (klaver)

Schubert: Winterreise

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
18. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder