Romantisk kammermusik med unge prisvindere

Con Amore festival fra 1. til 13. juni.
Inkluderet i entréen til Tivoli.

2. juni 2021

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spiller romantisk kammermusik. Den unge generation af kammermusikere giver deres bud på to mesterværker fra anden halvdel af 1800-tallet, når ni stortalenter mødes i romantisk musik af Dvořák og Brahms på nodestativerne.

Det er nogle af landets dygtigste unge musikere, der her spiller kammermusik i Tivolis Koncertsal; den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet, spiller Brahms – og en kvintet af danske solisttalenter i den absolutte topklasse spiller Dvořák.

Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.

Der er som hovedregel to måder at spiller kammermusik på; som et fast ensemble, der kender hinanden i detaljer og som arbejder koncentreret og målrettet sammen i årevis med ensemblet som omdrejningspunktet i deres respektive karrierer – og som enkeltmusikere, der mødes til et bestemt projekt. Begge metoder kan give fantastiske resultater, og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium byder på begge tilgange, når nogle af landets dygtigste unge musikere spiller kammermusik i Tivolis Koncertsal; den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet, der spiller Brahms – og en kvintet af danske solisttalenter i den absolutte topklasse, der spiller Dvořák.

Professor Tim Frederiksen har i løbet af de seneste år været en helt afgørende faktor i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums nærmest samlebåndsagtige produktion af fremragende danske kammerensembler. Tim Frederiksens eminente evne til at inspirere unge kammermusikere og styre dem i den rigtige retning har bl.a. resulteret i internationale karrierer for Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet – og et af de seneste skud på talentstammen er NOVO Quartet, som sidste år vandt førsteprisen ved DR P2’s kammermusikkonkurrence – blot en af flere priser, kvartetten har modtaget allerede nu.

Rygterne siger, at Brahms kasserede omkring tyve strygekvartetter, før han som 40-årig var tilfreds med resultaterne. Præcis som med sine symfonier var Brahms’ store problem, at han følte, at forgængeren som den store mand i tysk musik, Ludvig van Beethoven, næsten var umulig at efterfølge. Alligevel overvandt Brahms den indre modstand, og et af resultaterne blev strygekvartetten i a-mol med både smukke lyriske afsnit og den fyrige finale med dens ekkoer af ungarsk folkemusik.

Også den tjekkiske komponist Antonín Dvořák var inspireret af folkemusikken. I anden del af 1800-tallet kunne det tit ikke blive nationalt nok - heller ikke på musikkens område. I Norge blev Grieg inspireret af naturen og folkemusikken, i Danmark dykkede Niels W. Gade ned i folkeeventyr om elverfolk, og i Tyskland skrev Wagner operaer med temaer fra den tyske middelalder. Og Dvořák lyttede til den tjekkiske folkemusik, og skrev i mange af sine værker musik, der ligner den – uden at være kopier af faktiske sange eller danse. Det gør han også i sin anden klaverkvintet fra 1887 – et af de store mesterværker i litteraturen for klaver og fire strygere.

Program

Studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium:
Anna Egholm og Alva Holm (violin)
Nicholas Algot Swensen (bratsch)
Jonathan Swensen (cello)
Elias Holm (klaver)

NOVO Quartet:
Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard (violin)
Daniel Sledzinski (bratsch)
Signe Ebstrup Bitsch (cello)

Dvořák: Klaverkvintet nr. 2, A-dur
Brahms: Strygekvartet nr. 2, a-mol

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat