Renée Fleming med Tivoli Copenhagen Phil

Afslutning Stjernestunder og SommerKlassisk 2021

22. august

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Den amerikanske sopran Renée Fleming er en af meget få ægte megastjerner i den klassiske musiks verden – og hun er solist i sange af Schubert og Richard Strauss, når Tivoli Copenhagen Phil siger tak for i år med afslutningskoncerten på både festivalen Stjernestunder og SommerKlassisk 2021.

Der er med andre ord lagt op til en oplevelse i særklasse med en af vor tids helt store operastemmer i centrum. Koncerten er samtidig en del af Copenhagen Opera Festival, og det er den tyske dirigent Sebastian Lang-Lessing, der står på podiet ved en ægte stjernestund i Tivolis Koncertsal.

Når man hører Renée Fleming, er det ikke svært at sætte sig i Richard Strauss’ sted; han elskede simpelthen sopranstemmen. Han skrev noget af sin bedste musik netop til sine sopraner, og han giftede sig endda med én! Det er næsten altid sopranerne, der er omdrejningspunktet i hans operaer, hvad enten de er vanvittige teenagere som Salome, samspilsramte nervevrag som Elektra, verdensfjerne gudinder som i Ariadne eller unge, uskyldige døtre af nyrige forretningsfolk som Sofie i Rosenkavaleren.

Strauss kender sopranstemmen og dens muligheder bedre end de fleste, og hvor mange komponister fortrinsvis tænker på herrestemmer, når de komponerer sange, så er Richard Strauss også i den genre klart sopranernes mand. Renée Flemings operakarriere har ikke mindst været centeret omkring Richard Strauss’ store kvindeskikkelser, og hun har som få andre hans musik helt inde under huden.

Schuberts sange er egentlig tænkt som intimt samspil mellem en sanger og en pianist - men Renée Fleming og Tivoli Copenhagen Phil byder på en sjælden mulighed for at opleve Schubert bedste sange på en helt anderledes måde. Her har bl.a. komponisten Max Reger og pianisten Alexander Schmalcz arrangeret Schuberts klaverakkompagnementer for orkester – og de bruger hele orkesterpaletten, når de folder Schuberts musik ud i det helt store format. Som en ekstra bonus byder Tivoli Copenhagen Phil og dirigenten Sebastian Lang-Lessing også på orkestermusik af både Schubert og Richard Strauss; Schuberts overjordisk smukke musik til skuespillet Rosamunde – og en af Richard Strauss’ egne mini-orkesterudgaver af operaen Rosenkavaleren; på én gang bidende satire, rørende romantik og melankolsk livsvisdom. Her sender Richard Strauss også en kærlig hilsen til sine navnebroder Johann Strauss, som han ikke var i familie med, men hvis musik han – som også kollegaen Johannes Brahms – beundrede for sine geniale wienervalse. Rosenkavaleren er stadig den mest populære af alle Richard Strauss’ operaer. Hør selv hvorfor – og nyn med på valsene undervejs ...

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent: Sebastian Lang-Lessing
Solist: Renée Fleming, sopran

Schubert: Mellemaktsmusik fra skuespillet Rosamunde
Schubert: An Sylvia
Schubert: Im Abendrot
Schubert: Gretchen am Spinnrade

Richard Strauss: Rosenkavaleren - orkestersuite
Richard Strauss: Muttertändelei
Richard Strauss: Wiegenlied
Richard Strauss: Waldseligkeit
Richard Strauss: Cecilie

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
22. august
225.00 - 875.00 DKK Stjernestunder