Mari Eriksmoen recital

Mari Eriksmoen og Malcolm Martineau

16. august

Kl: 17:00

Glassalen

Køb billet

Den norske sopran Mari Eriksmoen har en stemme, som man bare må overgive sig til. Krystalklar og rund på samme tid – og hendes eminente musikalitet og overskud har gjort hende til en af de mest efterspurgte skandinaviske sangere i øjeblikket.

Sammen med en sand mester i kunsten at spille kammermusik med sangere, pianisten Malcolm Martineau, forkæler Mari Eriksmoen os gennem et program med musik af de to lied-eksperter Robert Schumann og Hugo Wolf – og naturligvis også af Eriksmoens måske mest berømte landsmand, Edvard Grieg.

Mari Eriksmoen er uddannet bl.a. på Pariserkonservatoriet og på Operaakademiet i København, og siden sin debut i det halsbrækkende parti som Zerbinetta i Richard Strauss’ opera Ariadne på Naxos på Theater an der Wien har hun været efterspurt på operascener og i koncertsale overalt. I 2015 udkom hendes første soloalbum med lieder af bl.a. Grieg og Hugo Wolf – bl.a. nogle af de sange, hun præsenterer ved sin koncert i Glassalen sammen med den skotske pianist Malcolm Martineau.

Programmet består af musik af tre komponister, som alle skrev sange i massevis. Schumann forelskede sig som 27-årig i Clara Wieck, som havde en strålende karriere som én af Tysklands store pianister. Hendes far var imod at hun giftede sig med Schumann, og på den måde kastede sin strålende karriere væk for en fattig komponist. Kampen for at vinde Clara betød blandt andet både på en langstrakt retssag mod hendes far og en sand storm af kunstnerisk kreativitet for den unge Schumann. Alene i året i 1840, hvor han endelig kunne gifte sig med Clara, skrev han over 130 sange - mere end en tredjedel af hele hans livsværk på dette område. Hugo Wolf var også en fuldstændig manisk arbejdshest i de perioder, hvor han skrev sine op mod 300 sange – mange af dem med tydelig inspiration fra forbilledet Richard Wagner, og med en næsten symfonisk brug af klaveret. Også Edvard Grieg skrev bunker af sange og romancer – omkring 140 i alt – og han tænkte næsten altid på én bestemt stemme, når han skrev dem. Grieg kendte nemlig sopranstemmen bedre end mange andre. Han var nemlig gift med en sopran, og langt de fleste af Griegs sange er skrevet med komponistens kone Nina i tankerne. Hun var en fejret koncertsanger, og Grieg anså hende for at være den optimale fortolker af hans lieder. Bl.a. hans måske allermest kendte, i hvert fald i Danmark; Jeg elsker dig, med tekst af H.C. Andersen.

Program

Mari Eriksmoen (sopran)
Malcolm Martineau (klaver)

Grieg: Haugtussa Op.67
Grieg: 5 sange
Schumann: 7 sange
Hugo Wolf: 9 sange

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
16. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder