Liebeslieder Walzer

Vi gør det til en tradition, at Stjernestunder åbner med Liebslieder Walzer. Oplev: Mari Eriksmoen, Sophie Haagen, Lawrence Brownlee, Michael Nagy, Malcolm Martineau og Marianna Shirinyan.

15. august

Kl: 18:00

Glassalen

Køb billet

International kærlighed i valsetakt.
Fire sangere fra henholdsvis Norge, Danmark, USA og Tyskland sætter hinanden stævne i Glassalen – og de inviterer to pianister fra Skotland og Armenien med. Musikken er bl.a. Brahms’ to mesterlige samlinger af ultrakorte kærlighedssange i trefjerdelstakt.

Det er et virkelig internationalt hold, der tager os med ind i Brahms’ sangunivers, hvor han udforsker kærligheden i 33 små historier; nogle for alle fire stemmer, nogle for en enkelt eller to ad gangen – og teksterne er endda også inspirerede af kærlighedspoesi fra mange forskellige lande.

Glassalen er noget nær den perfekte ramme om Brahms’ kærlighedsvalse. Det er musik tænkt som praktisk brugskunst i mindre, intime sammenhænge – ikke nødvendigvis i store koncertsale, og derfor ikke med orkesterakkompagnement, men med firehændig klaverledsagelse i stedet for.

Det er et virkelig internationalt hold, der tager os med ind i Brahms’ sangunivers, hvor han udforsker kærligheden i 33 korte sange; nogle for alle fire stemmer, nogle for en enkelt eller to ad gangen – og teksterne er endda også inspirerede af kærlighedspoesi fra mange forskellige lande. Brahms er helt tydeligt inspireret af sangkomponisten over dem alle, Franz Schubert, især af Schuberts små korte charmerende klaverstykker i den særlige wieneriske ländler-stil i trefjerdelstakt. Brahms var desuden venner med den store valsemester Johann Strauss, og beundrede vennens værker så meget, at han på et tidspunkt skriver temaet fra An der schönen blauen Donau ned på et stykke papir – og tilføjer; ”Desværre ikke af Johannes Brahms”.

Brahms skrev den første samling af Liebesliederwalzer i 1869 – og han lagde selv op en stor grad af fleksibilitet med hensyn til hvor mange sangere, der kunne deltage i en opførelse; man kan både opleve dem for fire sangere som ved koncerten i Glassalen, for det dobbelte antal med to sangere på hver stemme i de sange, der er skrevet for hele ensemblet – fire af sangene er duetter og en enkelt er for tenoren alene – eller endda kor firestemmigt kor. I den senere samling af valse, som Brahms kaldte Neue Liebesliederwalzer, er kun syv af de 15 sange skrevet for fire stemmer - de øvrige sange er for kun én af de fire sangere, med en enkelt duet som afveksling.

Teksterne til kærlighedsvalsene er skrevet af Brahms’ yndlingsdigter, Georg Friedrich Daumer, og er meget frie gendigtninger af folkepoesi fra så forskellige egne af verden som Tyrkiet, Letland, Polen, Ungarn, Sicilien og Rusland. Her kommer Daumer rundt om mange vinkler på kærligheden; i teksterne møder man både forelskelse, glæde, længsel og afvisning, og selv om Brahms benytter Daumers tekster de 32 første sange i de to samlinger, så slutter han alligevel af med en enkelt tekst af Goethe – meget passende med titlen Zum Schluss – til slut. Men det betyder jo ikke, at de fire sangere og deres to pianister ikke kunne finde på at synge andre lieder og duetter i tilgift til de 33 Liebesliederwalzer … man ved jo aldrig.

Fotos af: 
Mari Eriksmoen, Sophie Haagen, Lawrence Brownlee, Michael Nagy, Malcolm Martineau og Marianna Shirinyan.

Program

Mari Eriksmoen, sopran
Sophie Haagen, mezzosopran
Lawrence Brownlee, tenor
Michael Nagy, baryton
Malcolm Martineau og Marianna Shirinyan, klaver

Brahms Liebesliederwalzer, op. 52 og 65

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
15. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder