Leonidas Kavakos spiller Bach

Leonidas Kavakos solo recital

20. august

Kl: 20:00

Glassalen

Køb billet

Det er svært at forestille sig en bedre kombination end mesterviolinisten Leonidas Kavakos og musik af Johann Sebastian Bach. Man behøver faktisk ikke andet end en violin for at skabe de perfekte rammer om en musikalsk oplevelse i absolut verdensklasse.

I 2017 modtog Leonidas Kavakos en af verdens fornemste hæderspriser inden for musikkens verden, , den danske Léonie Sonnings Musikpris. Kavakos udtalte dengang, at en koncert for ham altid er som en bjergbestigning. I Glassalen er han hele alene om at bestige 

Bach er bedst kendt for den uhyre mængde af musik han skrev til brug i kirken, orgelmusik, kantater og passioner til de utallige gudstjenester, han gennem sit liv forsynede med ny og overraskende musik til sine måbende kirkegængere. Men i 1721 var Bach ansat som musiker, komponist og kapelmester ved hoffet hos prins Leopold af fyrstendømmet Anhalt-Köthen midt i Nordtyskland. Fyrsten var calvinist, og derfor var der ikke brug for Bachs ekspertise i overstrømmende kirkemusik; i stedet skriver han verdslige kantater, kammermusik, orkestersuiter – og de værker for soloviolin, som er blevet en helt uomgængelig hjørnesten i alle violinisters repertoire.

Kavakos blev født i 1967 i en græsk familie af både folkemusikere og klassiske musikere. Han skulle selvfølgelig også selv spillet et instrument, og han allerede som 12 år var han så dygtig, at han blev optaget i EU’s Ungdomsorkester – som den yngste, der nogensinde har spillet i det internationale eliteorkester.

Kavakos vandt som helt ung både Paganini Konkurrencen i Genova og Sibelius Konkurrencen i Helsinki, og i dag er han blandt de allermest efterspurgte violinister i verden – og samtidig en musiker med en spirende dirigentkarriere, som han bl.a. har demonstreret ved flere lejligheder i Danmark.

Når det gælder musik af Johann Sebastian Bach, skræller Kavakos de mange lag af romantisk fernis, som de seneste par århundreders tradition har tilført musikken, og som man pr. automatik forventede, hvis man gik til koncert for bare 50 år siden. Kavakos går derimod til opgaven med stor viden om og interesse for hvordan man spillede musikken på komponistens egen tid tilbage i 1700-tallet. Han er den heldige ejer af fem forskellige violiner, som han bruger på skift alt efter repertoiret – bl.a. en Stradivarius fra 1734. Mon ikke det er den, han vælger til sin soloaften i Glassalen?

Program

Leonidas Kavakos (violin)
Bach: Sonater og partitater for soloviolin

Varighed ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
20. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder