Messe af Rossini spilles af Koncertforeningens Kor

Con Amore festival fra 1. til 13. juni.
Inkluderet i entréen til Tivoli.

12. juni 2021

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Koncertforeningens Kor og deres faste dirigent Steen Lindholm gæster igen Tivolis Koncertsal med et af kormusikkens store værker – i år Rossinis charmerende Petite messe solennelle.

Rossini var og er først og fremmest kendt som operakomponist – og han skrev selv en kommentar til messen med sit sædvanlige halvironiske overskud: ”Kære Gud … Jeg blev jeg født til opera buffa, som du godt ved. Evnerne er små, sammen med et lille hjerte, det er det hele. Således skal du være velsignet og give mig lov til at komme i paradis…”

Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli.
Der er ikke billetreservation, så vi anbefaler at du kommer i god tid, hvis du ønsker bestemte pladser i Koncertsalen.

Rossini er først og fremmest kendt som operakomponist – men han har faktisk også skrevet kirkemusik. Hans Petite messe solennelle blev komponeret i 1863 i Passy uden for Paris, hvor han boede i sine sidste år. 22 år tidligere havde Rossini skrevet endnu et værk til kirken, et Stabat mater – og i begge tilfælde er det ikke svært at høre operakomponisten bag det hele. Rossini skrev selv en kommentar til messen med sit sædvanlige halvironiske overskud: ”Kære Gud, voila, nu er denne beskedne lille messe fuldendt… Jeg blev jeg født til opera buffa, som du godt ved. Evnerne er små, sammen med et lille hjerte, det er det hele. Således skal du være velsignet og give mig lov til at komme i paradis…” 

Førsteopførelsen af Petite messe solennelle fandt sted under private former, og det var måske den omstændighed, der førte til den meget intime instrumentale ledsagelse af værket; to klaverer og et harmonium. Koret bestod ved den lejlighed af otte sangere samt de fire solister, altså 12 sangere i alt. Det fik Rossini til at sammenligne begivenheden med den sidste nadver; som han bemærkede, ville der ikke være nogen Judas til stede ved hans aftensmåltid … 

Steen Lindholm er uddannet som dirigent og organist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (diplomeks. som organist 1966, som dirigent 1978). Tilknyttet Københavns Drengekor 1963-75, 1969-81 docent i korledelse ved Vestjysk Musikkonservatorium. 1986-90 korsyngemester ved Det Kgl. Teater. Fra 1992 til 2002 gæstedirigent for Groot Omroepkoor, Hilversum. Freelance-dirigentvirksomhed med bl.a. Radiokammerkoret samt ORF-Chor Wien, Mitteldeutscher Rundfunkchor, Leipzig, og Det ungarske Radiokor. Desuden en omfattende international karriere som dirigent og leder af Master Classes ved festivaler i bl.a. USA, Kina og Argentina, samt mange europæiske lande inkl. hele Norden. Siden 1971 er Steen Lindholm kunstnerisk leder af Koncertforeningens Kor, fra 1992 til 2006 var han desuden chefdirigent for Det Danske Drengekor. Han har tidligere modtaget de københavnske musikanmelderes kunstnerpris for sin opførelse af Bachs h-mol messe med Koncertforeningens Kor.

Sophie Haagen er uddannet på Det Kgl. Teater og har studeret hos Hanna Hjort. Hun har tidligere vundet DRs talentkonkurrence for unge sangere. Efter studier i USA i 2017 er hun i sommer engageret ved den berømte musikfestival i Aspen, USA. Sammen med Koncertforeningens Kor har hun tidligere været solist i Händels Judas Maccabæus (Tivoli 2017), Dvořáks Stabat Mater (Tivoli 2019), Messias og Bachs juleoratorium.

Jonathan Koppel er sidste nye skud på den berømte musikfamilie Koppel. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har bl.a. medvirket på Øresunds-Operaen og i Operettekompagniet og desuden været solist ved en række oratoriekoncerter. Jonathan var ligeledes solist ved Koncertforeningens opførelse af Dvořáks Stabat Mater i Tivoli 2019.

Steffen Bruun har allerede i en lang årrække haft en smuk karriere med talrige både opera- og oratoriekoncerter. Han er uddannet af Lars Waage og John Guttman samt ved Operaakademiet i Sydney og er i dag ansat i DR Vokalensemblet. Hans første optræden sammen med Koncertforeningens Kor var Bachs Juleoratorium i 2019.
 

Program

Koncertforeningens Kor
Laurits Dragsted, piano
Torkil Steinaa, harmonium
Dirigent: Steen Lindholm

Solister:
Clara Cecilie Thomsen (sopran)
Sophie Haagen (alt)
Jonathan Koppel (tenor)
Steffen Bruun (bas)

Rossini: Petite messe solennelle

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat