Johan Dalene recital

En del af Stjernestunder

19. august

Kl: 18:00

Glassalen

Køb billet

Han var 7 år gammel, da han første gang var solist med et orkester. Nu har 21-årige svenske Johan Dalene slået sit navn fast som et af Skandinaviens mest lovende violinister – ikke mindst som førsteprisvinder i den prestigefyldte Carl Nielsen Konkurrence i 2019.

Sammen med sin rutinerede landsmand Roland Pöntinen spiller Johan Dalene musik af bl.a. Beethoven og Brahms på den Stradivarius-violin fra 1736, som en norsk fond har stillet til rådighed for det unge supertalent.

Johan Dalene begyndte at spille violin i en alder af fire år og debuterede tre år senere. Han har vundet en række konkurrencer, og i 2018 blev han optaget på det norske Crescendo-talentprogram, hvor han har arbejdet tæt sammen med mentorerne Janine Jansen, Leif Ove Andsnes og Gidon Kremer.

Ved koncerten i Tivoli spiller Johan Dalene og Roland Pöntinen musik, der viser alle sider af samspillet mellem en violin og et klaver; Beethovens sprudlende violinsonate nr. 8, som ellers er skrevet på et tidspunkt i Beethovens liv, hvor han for alvor mærker, at han er på vej til at blive fuldstændig døv, og endda overvejer selvmord. Men samtidig – i 1802 – skriver Beethoven masser af livsbekræftende musik, bl.a. violinsonaten i den lyse G-dur, med den varme, smukke langsomme sats mellem violinakrobatik og glimt i øjet i de to ydersatser.

I Brahms’ violinsonate i A-dur, skrevet i sommeren 1886, møder vi den ellers ofte indesluttede og alvorlige mand i de helt rigtige omgivelser. Sonaten er skrevet i byen Thun i Schweiz på et tidspunkt, hvor den 53-årige Brahms sværmer for den 29-årige altsangerinde Hermine Spies – og hvor Brahms selv fortæller, at omgivelserne er ”så fuld af melodier, at man skal være meget forsigtig for ikke at komme til at træde på én af dem”. Violinsonaten er ét af mange produkter af den inspiration, Brahms får i smukke lille by med de gamle middelaldergader og udsigten til de grønne bjergsider – Brahms, når han er allermest lyrisk.

Maurice Ravels Tzigane høres ofte i versionen for violin og orkester, men faktisk skrev Ravel oprindeligt stykket for violin og klaver. Her får violinisten alle muligheder for at vise sin virtuositet i musik, der er inspireret af den rumænske og ungarske folkemusik; titlen betyder simpelthen ”sigøjner”. Og med tre af den 48-årige sovjettiskfødte amerikanske pianist og komponist Lera Auerbachs præludier for violin og klaver fra 1998 kommer Johan Dalene og Roland Pöntinen også med et bud på helt nutidigt repertoire for de to instrumenter – i Auerbachs dybt originale, personlige og hypervirtuose musik.     

Program

Johan Dalene (violin)
Roland Pöntinen (klaver)

Beethoven: Sonate for violin og klaver nr. 8, G-dur
Lera Auerbach: Fra 24 præluder for violin og klaver; nr. 3, 4 og 8
Brahms: Sonate for violin og klaver nr. 2, A-dur
Ravel: Tzigane

Varighed: ca. 75 minutter uden pause

SommerKlassisk_KV_200x369
Stjernestunder

Vælg 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat

 • Festival med klassisk musik
 • Koncerter i både Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

 

Vælg 3 koncerter Se festivalprogram

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
19. august
200.00 - 400.00 DKK Stjernestunder